D4 Bratislava Jarovce – Ivanka sever

Ten hlavny - Slovensko ma velmi “komplikovanu” geologiu. Najkomplikovanejsiu na svete :smiley:

Prešlo to prakticky bez povšimnutia: d4r7.com/sk/clanok/obchvat- … a-otvoreny

Hádanka. Čo v tom zozname chýba?

Pre motoristov sa otvárajú:
- výjazdové vetvy a priamy smer v križovatke Vrakuňa v smere od križovatky Bratislava-Východ
- vjazdová vetva v križovatke Bratislava-Východ z cesty I/61 v smere od Bratislavy + vetva v smere od Senca
- zjazdové vetvy v križovatke Vrakuňa z cesty II/572A
- priamy smer v križovatke Vrakuňa v smere od križovatky Podunajské Biskupice

Bratislava-východ je D1xD4?

Je to názov pre celú megakrižovatku (alebo dve križovatky?) D1xD4x61, otvorila sa iba časť po D4x61.

Je tam “priamy smer v križovatke Vrakuňa v smere od križovatky Podunajské Biskupice”, ale nie je tam “výjazdová vetva v križovatke Bratislava-Východ na cestu I/61 smer Senec”. Bude to končiť betónovou zábranou alebo teleportom? :mrgreen:

Toto, toto. :smiley:

Podľa mňa v tom zozname otvorených smerov a vetiev sú tie posledné dve odrážky naviac.
Alebo nebodaj most cez Šúrsky kanál už otvorili, keď údajne otvárajú aj smer Senec? Posledné fotky tomu moc nenasvedčujú: https://www.skyscrapercity.com/threads/slovakia-diaľnice-motorways.393588/page-811#post-171928190
Bez toho mosta nemajú kam z tej diaľnice zliezť.

Nejaký prejazd novým úsekom by nebol? :slight_smile:

Podla videa na BSK to vyzera ze sa to krkolomne napoji pred mostom. T.j. je to realne, ze sa otvoril aj zjazd smer ivanka/senec

Takže niečo na štýl slávnej žilinskej šikany na privádzači od D1? :smiley:

Áno. Ale tu sa pripája diaľnica na cestu I. triedy ako vedľajšia cesta :slight_smile:

Video z úseku: https://youtu.be/vOReSqKIzaY
Nakoniec to vyriešili relatívne šalamúnsky a vopchali tam na ten polprofil I/61 aj pripájací pruh.

Niekto zjavne nepochopil, že značka 371 je niečo iné ako bola IS 6. A dobre som videl, že kilometrovníky sú oranžové?

Inak pri MÚK sa v dohľadnej dobe plánuje dostavba na štvorlístok? Lebo inak tam kolektor asi postráda zmysel

Ktorej MÚK? Je ich tam viac.

Hehe, to je zase značkové peklíčko, to až uvidia StVO a expwy :wink:

Hneď za začiatku 45x - rovno SC, doprava D4 :laughing:
Koniec obmedzenia rýchlosti vyznačený MRP 130 km/h
Oranžové obchádzkové smerníky sa začali používať ako “dočasné” smerníky, alebo prečo sú všetky smerníky na MÚK Vrakuňa oranžové?
Kilometrovníky žlté/oranžové - už tam chýba len telefónne číslo na diaľničnú patrolu, ako dali na D3 :stuck_out_tongue:
Pod výkričníkom je čo? Zmena organizácie premávky?

Prečo je tam taká úzka krajnica? Koľko sa tým ušetrilo?

uz neexistujuca znacka lietadielka :smiley: ako moze lietadlo obmedzit premavku na ceste? co z takej znacky vyplyva pre vodica? nula cela nula nula nic :smiley:

a preco su vyjazdy oznacene prefixom bratislava?

MÚK Vrakuňa som myslel, zabudol som napísať

Podľa mňa nie je zlé vodiča upozorniť, že mu nad hlavou môže v nízkej výške preletieť lietadlo. Zažil som to kedysi niekde v Juhoslávii, cesta v záreze v horách, značka “pozor lietadlá” a lietadlo preletelo tesne nad nami, pretože tam bol zrejme začiatok pristávacej dráhy, o ktorej sme nemali ani tušenia.

Asi to nie je úplne najpotrebnejšia značka, ale môže sa hodiť, hlavne ak je tam protihluková stena a lietadlo sa zjaví veľmi náhle. Raz ma tak skoro vykydlo z bicykla pri Schwechate, keď na mňa spoza dunajskej hrádze bez varovania vyskočil odlietajúci Airbus.

Bude dobudovaná do štvorlístka v momente, keď dorobia druhý jazdný pás na II/572A a premenujú ju na R1.
Už čoskoro :laughing:

Síce by do budúcna stačilo, aby to bolo v predĺžení Galvaniho ako 4 pruhová cesta, tak ako je II/502, resp. prekategorizovaná max. na cestu I. triedy, ale sme na Slovensku, tak prečo si nestavať vzdušné zámky eRiek do každej dediny?