Ten hlavny - Slovensko ma velmi “komplikovanu” geologiu. Najkomplikovanejsiu na svete
Prešlo to prakticky bez povšimnutia: d4r7.com/sk/clanok/obchvat- … a-otvoreny
Hádanka. Čo v tom zozname chýba?
Pre motoristov sa otvárajú:
- výjazdové vetvy a priamy smer v križovatke Vrakuňa v smere od križovatky Bratislava-Východ
- vjazdová vetva v križovatke Bratislava-Východ z cesty I/61 v smere od Bratislavy + vetva v smere od Senca
- zjazdové vetvy v križovatke Vrakuňa z cesty II/572A
- priamy smer v križovatke Vrakuňa v smere od križovatky Podunajské Biskupice
Bratislava-východ je D1xD4?
Je to názov pre celú megakrižovatku (alebo dve križovatky?) D1xD4x61, otvorila sa iba časť po D4x61.
Je tam “priamy smer v križovatke Vrakuňa v smere od križovatky Podunajské Biskupice”, ale nie je tam “výjazdová vetva v križovatke Bratislava-Východ na cestu I/61 smer Senec”. Bude to končiť betónovou zábranou alebo teleportom? :mrgreen:
Toto, toto.
Podľa mňa v tom zozname otvorených smerov a vetiev sú tie posledné dve odrážky naviac.
Alebo nebodaj most cez Šúrsky kanál už otvorili, keď údajne otvárajú aj smer Senec? Posledné fotky tomu moc nenasvedčujú: https://www.skyscrapercity.com/threads/slovakia-diaľnice-motorways.393588/page-811#post-171928190
Bez toho mosta nemajú kam z tej diaľnice zliezť.
Nejaký prejazd novým úsekom by nebol?
Podla videa na BSK to vyzera ze sa to krkolomne napoji pred mostom. T.j. je to realne, ze sa otvoril aj zjazd smer ivanka/senec
Takže niečo na štýl slávnej žilinskej šikany na privádzači od D1?
Áno. Ale tu sa pripája diaľnica na cestu I. triedy ako vedľajšia cesta
Video z úseku: https://youtu.be/vOReSqKIzaY
Nakoniec to vyriešili relatívne šalamúnsky a vopchali tam na ten polprofil I/61 aj pripájací pruh.
Niekto zjavne nepochopil, že značka 371 je niečo iné ako bola IS 6. A dobre som videl, že kilometrovníky sú oranžové?
Inak pri MÚK sa v dohľadnej dobe plánuje dostavba na štvorlístok? Lebo inak tam kolektor asi postráda zmysel
Ktorej MÚK? Je ich tam viac.
Hehe, to je zase značkové peklíčko, to až uvidia StVO a expwy
Hneď za začiatku 45x - rovno SC, doprava D4
Koniec obmedzenia rýchlosti vyznačený MRP 130 km/h
Oranžové obchádzkové smerníky sa začali používať ako “dočasné” smerníky, alebo prečo sú všetky smerníky na MÚK Vrakuňa oranžové?
Kilometrovníky žlté/oranžové - už tam chýba len telefónne číslo na diaľničnú patrolu, ako dali na D3
Pod výkričníkom je čo? Zmena organizácie premávky?
Prečo je tam taká úzka krajnica? Koľko sa tým ušetrilo?
uz neexistujuca znacka lietadielka ako moze lietadlo obmedzit premavku na ceste? co z takej znacky vyplyva pre vodica? nula cela nula nula nic
a preco su vyjazdy oznacene prefixom bratislava?
MÚK Vrakuňa som myslel, zabudol som napísať
Podľa mňa nie je zlé vodiča upozorniť, že mu nad hlavou môže v nízkej výške preletieť lietadlo. Zažil som to kedysi niekde v Juhoslávii, cesta v záreze v horách, značka “pozor lietadlá” a lietadlo preletelo tesne nad nami, pretože tam bol zrejme začiatok pristávacej dráhy, o ktorej sme nemali ani tušenia.
Asi to nie je úplne najpotrebnejšia značka, ale môže sa hodiť, hlavne ak je tam protihluková stena a lietadlo sa zjaví veľmi náhle. Raz ma tak skoro vykydlo z bicykla pri Schwechate, keď na mňa spoza dunajskej hrádze bez varovania vyskočil odlietajúci Airbus.
Bude dobudovaná do štvorlístka v momente, keď dorobia druhý jazdný pás na II/572A a premenujú ju na R1.
Už čoskoro
Síce by do budúcna stačilo, aby to bolo v predĺžení Galvaniho ako 4 pruhová cesta, tak ako je II/502, resp. prekategorizovaná max. na cestu I. triedy, ale sme na Slovensku, tak prečo si nestavať vzdušné zámky eRiek do každej dediny?