D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

A teraz vážne prečo by mali zažívať nejaké peklo?

Tak teda vážne.

Podľa mňa otvorenie D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno neprivedie na Kysuce viac kamiónov, takže to bude rovnaké ako teraz.

Len si myslím, že na križovatke Brodno bude silnejšia premávka od Žiliny, čiže z vedľajšej cesty, než od tunela. Takže silnejší prúd vozidiel bude dávať prednosť tomu slabšiemu.

Pokračovanie Brodno - KNM a preložku I/11 neriešim, to je ešte veeeľmi vzdialená budúcnosť. Vtedy už budem dávno v dôchodku, nebudem potrebovať denne dochádzať do Žiliny a budem mať dosť času.

no nastane nasledovna skutocnost, kolony z radole nezmiznu, cize sa budu tvorit aj nadalej, a ak by isli az k vyusteniiu tunela, tak ho budu tak ako tunel horelica uzatvarat, to bude radosti

Obyvatelia Brodna žiadne peklo zažívať nebudú. Žiadne presmerovanie dopravy do Brodna nebude, ani sa neplánuje, kým nebude postavená preložka I/11.
Terajšia 4prúdovka bude od severu plynule prechádzať do tunela, pričom vetvy na ZA ju obopnú.
Treba si najprv pozrieť plány a nie šíriť nezmysly BoroZA.

Nešírim nezmysly, len som sám zvedavý, čo bratislavskí súdruhovia v NDS vymyslia. :smiley: Osobne predpokladám, že v momente ako začne výstavba D3 Brodno-KNM, už bude preložka I/11 cez Brodno hotová kvôli odkloneniu dopravy, takže je dosť pravdepodobné, že sa to stane už čoskoro, ak Ersek dodrží svoje včerajšie slová o jeho osobnej priorite dobudovať celú D3. :wink:

Tým myslíš, že sa z lokálnej cesty na dialnicu budeš z pripájať a ľavej strany do ľavého rýchleho pruhu? :wink:

Kedysi tu bola lepšia mapa/vizualízácia, podľa ktorej bolo jasné, že I/11 nepôjde cez intravilán. Našiel som http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=13752, resp. prehľadnejšie je to na http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=13249

Podľa toho obrázku má ísť preložka cesty I/11 cez Brodno poza železnicu, kde to nie je blízko domov, najtesnejšie je to tu: goo.gl/maps/96PJ51NdXgB2
V každom prípade má BoroZA pravdu v tom, že keď sa bude stavať úsek Brodno - KNM, bude už musieť byť preložka I/11 hotová, pretože sa bude stavať na telese súčasnej I/11 goo.gl/maps/k2n1twYMjW22 a celá doprava počas výstavby diaľnice teda pôjde po preložke.
Čo hovorí minister, na to by som sa ale veľmi nespoliehal. Slovo priorita nie je nič konkrétne. Ani osobná priorita.

Trasovanie preložky cesty I/11 cez Brodno je vidieť aj tu: dialnice.info/images/big/brodno_knm.jpg

Áno, nemá to síce logiku ale z praktického hľadiska by si moja alternatíva vyžadovala menej dočasných stavebných úprav. :wink: Ale máš pravdu, je jasné, že ľavý rýchly pruh je vhodnejší pre diaľničné napojenie.

@Miro: Díky za peknú mapu, ako vidím, pamätal som si to zle z vizualizácie. :smiley: Keď bude preložka I/11 kopírovať železnicu, až také hrozné to v Brodne nebude, s výnimkou priečneho križovania brodnianskej cesty. :slight_smile: P.s.: nemáš náhodou ortofotomapy celej D3 také ako si dal do posledného príspevku, prosím ťa? :wink:

Všetko sa dá nájsť v galérii medzi ortofotomapami: gallery/album.php?album_id=63

Tu sú tie, ktoré som našiel k D3 a R5:
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=34107
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=19226
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=13686
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=13685
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=13684
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=13683
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=13248
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=11564
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=6372
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=4810
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=2641
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=1353
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=1351
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=912

Predpokladám, že križovanie novej I/11 s Brodnianskou ulicou bude mimoúrovňové :wink:

Zaujímavé je aj pohrabať sa vo vizualizáciách: gallery/album.php?album_id=64

Tu je napríklad navrhovaná estakáda medzi KNM a Radoľou: gallery/image_page.php?album_id=64&image_id=28374
Viac som toho v tunajších vizualizáciách k D3 nenašiel.

Tu je tiež pekná mapa:
google.com/maps/d/viewer?mi … hjwkXlJLEE

Paráda, ďakujem ti veľmi pekne! Náhodou úsek D3 KNM - Oščadnica by si ešte nenašiel? Ten jediný mi teraz už chýba… :slight_smile:

Skús pozrieť do galérie, či som ho neprehliadol. Je zaujímavé, že na mape google.com/maps/d/viewer?mi … hjwkXlJLEE tiež chýba.

Skús gúgliť, ja som našiel toto: enviroportal.sk/sk_SK/eia/de … -oscadnica
Tam je pod linkom “text oznámenia” aj mapa.

Dík, našiel som to tam. :wink: Prekvapila ma križovatka pri Dunajove, to je od NDS milé, že myslí aj na obce. :smiley:

Aktuálny variant je červený, žiadne napojenie Dunajova nebude.

To je škoda. Ale čo už narobíme. Takže na celej trase D3 z CA do ZA budú vlastne napojenia len v CA-Bukove, Krásne nad Kysucou, privádzači KNM a v Brodne, aj to je celkom fajn (cca každých 10 km). :slight_smile: Či aj pri SSÚD Oščadnica bude nejaké napojenie na I/11?

Preložka cez Brodno sa bude budovať súčasne s úsekom D3 Brodno-KNM. Budovať ju skôr by možno malo svoj význam ale dopravu z tunela to nepresmeruje, pretože z tunela nieje možné napojenie na preložku cez Brodno. Vidieť to aj na mapách ktoré ste tu pridali

Uvidíme, ako to bude organizované. Úsek Brodno - KNM sa dá začať stavať v časti, kde ide mimo terajšej I/11 a časť ktorá ide v trase súčasnej I/11 nakoniec. Presmerovanie dopravy z tunela na preložku I/11 sa dá urobiť aj dočasným riešením. Uvidíme. V každom prípade to, že nebude možné vyjsť z tunela na preložku I/11, považujem za nedostatok. Takto v prípade, že bude uzavretá diaľnica napríklad kvôli nehode niekde medzi križovatkou Brodno a privádzačom KNM, tak bude odstavený aj tunel Považský Chlmec a pôjde sa zase cez Žilinu.

Na tej ortofotomape úseku Brodno - KNM gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=13249 Tam je ten starý variant vidieť ako “preložka I/11 - pôvodná”.