tak zda sa ze z posledneho materialu uz konecne tento usek vypadol …
osobne si myslim, ze toto je najmenej posledny usek D3 a mal by sa stavat az po kompletnom dostavani D1, R1, bodovych zavad R2, R3 a skompletizovani D3.
2 jarda, tunelovy usek LL - dubna skala nema nejaky velky vplyv na potrebu useku ZA strazov - brodno
skor naopap, povrchovy variant eliminuje potrebu tohto useku este o to viac, lebo by sa doprava do polska valila z vychodu cez nabreznu
co sa tyka zataze zo zapadu, tam je to ine, lebo pri useku HP - LL by doslo logicky k odlahceniu useku HP - ZA strazov - estakada
ale aj tak si myslim, ze to v pohode vydrzi ..
a samozrejme najvacsia hovadina by bola uprednosti vystavbu useku ZA strazov - brodno pred HP - LL, to by uz bolo skor chore, takze o takej varianete ani neuvazujem.
Tak veru, Fico pochopil, že politické body sa dajú vytĺkať aj z diaľnic.
Niektoré zlé rozhodnutia prevedené do praxe sa žiaľ nedajú vzrátiť a to bude aj vovalenie štvorprúdovej estakády do strečnianskej úžiny. Že ide cesta do kii je ok, ale bezkoncepčonsť vo výstavbe D1 je už problém.
Ja som sa tešil, že možno rok nato, ako dokončia diaľnicu v Strážove, budú pokračovať vo výstavbe smerom na Brodno, bude to asi oveľa neskôr. Uznávam však, že sú aj dôležitejšie úseky. Som zvedavý, ako tento budúci úsek pripravia, resp. kde v Strážove ukončia budúcu diaľnicu na Brodno, či to bude nejaký násyp ako D1 v HP.
Ako chcú neskôr pokračovať v stavbe D3 ďalej smerom na KNM z tohto miesta??
Z jednej strany vetva od Žiliny, z druhej vetva na Žilinu, celé je to vo výške, to si vôbec neviem predstaviť