Však si pozri kde ten privádzač končí a na akú komunikáciu sa napája.
Privádzač sa realizuje aj kvôli Schaeffler, aby nechodili aj kamióny cez KNM…
Na slovenskom trhu práce sú v ponuke aj dobre platené pracovné pozície, len to musí uchádzač aj vedieť niečo ponúknuť.
Zatiaľ som zmenu Zmluvy nevidel, ale túto argumentáciu s ľavým odbočením NDS beriem len ako dosť chabý dôvod, aby predĺžili lehotu výstavby na celý privádzač.
Aj keď neviem ako sa dá zdôvodniť, že nejaké ľavé odbočenie na jednom konci privádzača má negatívny vplyv na dobu výstavby mosta na druhom konci privádzača.
Takéto zdôvodnenie zmeny zmluvy je najskôr nezákonné, ale počkajme si na zdôvodnenie, či tam nebude niečo viac.
Jarino, bolo by to fakt na hlavu, ak aj kvôli pomenovanej firme sa robí obchvat a že sa kvôli nákladnej vrátnici sa má zmeniť výstavba? Či je zmena zmluvy nezákonná, tak to fakt uvidíme .
S tými pracovnými miestami, áno sú, ale je ich pejoratívne ako šafránu. Ak uchádzač má čo ponúknuť, tak mu odpíšu, že ste pre nás príliš drahý. Slušné odmietnutie, však?
Sú to akoby 2 úseky: I/11-kruhový objazd a kruhový objazd-Schaeffler Kysuce. Kruhový objazd je s cestou III/2095.
Na tom prvom úseku makajú riadne, hlavne most ponad Kysucu i ponad I/11, tam sú chlapi stále. Ale na tom druhom úseku sem tam vysypú hlinu, uvalcujú, aktivita skoro žiadna, pritom most ponad železnicu stál ako prvý už pred 2 rokmi.
Je to veľmi lacná výhovorka, lebo nejaká cesta pár metrov dlhá by nemala ovplyvniť celkovú vystvabu.
A vždy sa dal úsek otvoriť čiastočne od I/11 po kruháč s III/2095, tým pádom by trošku sa znížili kolóny.
Ale bolo to jasné, keďže ešte nestoja mosty ponad Kysucu ani ponad I/11, iba sa šalujú a zalievajú.
Bola otázka času kedy príde nejaká výhovorka z NDS …
Do leta 2024 vieme vydržať, nie je to až také predĺženie.
v podstate je to jedno kedy sa to postavi, nicomu to nepomoze, mozno trochu sa znizia kolony na hlavnej triede v KNM, ale na 1/11 sa nic k lepsiemu nezmeni, skor ten dalsi semafor posunie kolony smerom na KNM blizsie k Ziline.. Ale to sa vedelo pri tom rozdeleni projektu
Privádzač má svoj význam, lebo pri križovatke v Radoli by mali značne klesnúť intenzity a hlavne, nebudú to tam držať autá, čo idú zo ZA do KNM.
Dopravný model predpokladá 8 tisícové intenzity na privádzači. Som zvedavý…
Podľa mňa už mal dávno stáť.
Zmluva na realizáciu bola podpísaná 12/2021, takže most určite dva roky nestojí.
To že na moste ponad Kysucu sa maká je v poriadku, lebo tam majú meškanie…
V priebehu dvoch týždňov vyšli dve videá a vidno, že sa robí aj pri Schaeffleri. youtube.com/watch?v=3pf2V7IMG_Y&t=183s youtube.com/watch?v=FrrbCixkBVQ&t=337s
Rozdiely vidno: pribudla izolácia, násyp od Schaeffleru narástol a začali pripravovať prechodovú dosku.
Na to nepotrebujú 100 pracovníkov.
Nerozumiem, čo je na tom na hlavu.
Robí tam cez 4000 tisíc ľudí, ktorý sa tam potrebujú dostať. K tomu aj nákladné vozidlá. Všetko to doteraz zahlcuje Kysucké Nové Mesto a semafór pri Radoli, lebo v isté hodiny značná časť vozidiel odbočuje doľava.
Aj z toho dôvodu mal privádzač už dávno stáť, keďže za lacný peniaz dáva slušné prínosy (preto je B/C viac ako 2).
Neviem prečo by sa tu nemal ten privádzač stavať. Infraštruktúra je nedostatočná a dopyt (na rozdiel od iných nezmyslov, ktoré tu v záujme údajného vyrovnávania regionálnych rozdielov poniektorí presadzujú) tu je, pritom náklady sú nízke. Naopak, na hlavu je, že doteraz sa museli terigať cez mesto, zahlcovať svetelnú križovatku a v NDS sa tvárili, že privádzač sa od stavby diaľnice nedá oddeliť… Neviem aký iný projekt je hodnota za peniaze, ak už toto nie.
Čo sa týka ľavého odbočenia. Nejedná sa o žiadnu tragédiu. Takých úprav projektu sa robí x. Ako už bolo spomenuté, ak by bol most ponad Kysucu v inom stave než je, tak aspoň časť od cesty I/11 po cestu tretej triedy medzi KNM a Rudinou by sa mohla otvoriť.
Počkám si na zdôvodnenie zmeny zmluvy, ale odôvodňovať meškanie výstavby celej stavby ľavým odbočením na druhom konci úseku, pričom meškanie vidno hlavne na moste ponad Kysucu, je diskutabilné. Ale chápem, asi to nemajú ako inak odôvodniť. Ak ma pamäť neklame, dokumentácia k tomu mostu ponad Kysucu sa tiež musela upravovať, lebo dokumentácia NDS nebola úplne v súlade s realitou. Takže NDS si vymyslí pseudodôvod a im sankcie za omeškanie dávať nebude…
No neviem. Skôr mám pocit, že počet uchádzačov hlásiacich sa aj na dobre platené pozície je pomenej. Čo je dobré, lebo mzdy musia ísť hore.
Preto som takto reagoval, lebo niekto objavil teplú vodu a ide meškanie oddiaľovať vraj kvôli nejakému odbočovaciemu pruhu na druhej strane stavby, pričom reálne meškajú pri výstavbe mostov.
Tento fakt som vôbec nepopieral
To je skutočná realita, ktorá platí pre nadnárodne firmy pre Bratislavu a už to po Volve zaváňa aj pri Košiciach. Preto celý východ, sever a juh cestuje do Bratislavy, a cestujúci za prácou zažívajú traumu z cestovania, lebo za 30 rokov nebola vybudovaná infraštruktúra naprieč Slovenskom.
A ak má tento cestujúci za prácou platiť PHM zo svojho vrecka (vlaky sú ubohosť čo sa týka ceny, komfortu a straty času), tak si rozmysli, či urobí naviac kilometre a dostane sa do dopravných zápch rovnako severom, juhom alebo cez Maďarsko za Budapešťou (navyše náklady na matricu). Nebavím sa o firemných vozidlách, ktorí hoci musia na to vyrobiť, odpíšu si to z nákladov a je to aj zneužívane, lebo je to ťažko dokázateľne, že nemusel cestovať. O vozidlách štátnych firiem a úradov je škoda polemizovať, lebo každý na cestovaní šetrí, ako sám najlepšie vie. Viď rôzne inzeráty na prepravu cez internet.
Dodatok č. 3 k Zmluva o dielo č. ZM/2021/0520 - D3 Žilina (Brodno) - Kysucké Nové Mesto, privádzač
Dátum uzavretia: 29.09.2023
Dodávateľ: Metrostav DS a.s.
Celková čiastka: 806 305,15 € bez DPH crz.gov.sk/data/att/4442437.pdf
Ukladanie blokov PHS od KO po most ponad železnicu.
JPP: odovzadnie 06/24.
Ako neviem či to je už nejaká normálna vec alebo čo, ale proste my tu robíme vedu na tom Slovensku. Chodím každý deň okolo, takýto malý prívadzač 1+1 robiť tak dlho, naozaj neviem. Asi pre slovenské tempo postačujúce … Úprimne, neviem, či takto robia aj v zahraničí … Ale už som kľudný, zvykol som si, však nejaký termín je len “číslo v kalendári”.
Nedávno som čítal, že dokončili kruhový objazd. Ja si teda dokončený kruhový objazd predstavujem trochu inak.
Mimochodom podľa výšky tých “stĺpov”, medzi ktoré sa vkladajú segmenty PHS, to vyzerá na slovenský rekord výšky PHS (konkrétne som si to všimol pri KO). To už by sa to dalo aj zastrešiť.