@sgt - ja som z radole a pokusim sa vystvetlit ako to na tej krizovatke funguje
krizovatka je riadena dynamicky, intervaly urcujuce cas pre ten ktory smer podla mna nie su, su intervaly ktore urcuju kedy sa ma pustit dalsi smer ak na aktualnom smere uz nie je dostatocna hostota premavky (inak povedane rozostupy medzi autami su “velmi” velke)
cesta z vadicovskej doliny je prazdna, pretoze ludia sa naucili drzat predchadzajuceho auta co najblizsie, aby udrzalo zelenu, celkovo si nemyslim, ze zelena z vadicovskej doliny byva dlhsia ako 15-20 sekund, bezne sa v normalnej premavke caka na zelenu 120-180 sekund
cesta z KNM musi byt prazdna inak by bolo (ako byvalo) zapchate cele mesto kvoli autam smerujucim do vadicovskej doliny, nedavno sa rozsiril/predlzil odbocovaci pruh do ZA co tiez pomohlo, zelena tiez nebyva dlhsia ako 10-15 sekund
ja by som vedel cakat na krizovatke aj dlhsie ako 3 min ale teraz sa dostavam k hlavnemu problemu
ten su vozidla ZA->KNM (tym nechcem povedat, ze by im mali zobrat pravo na odbocenie
)
ked cakam na krizovatke z vadicovskej doliny tak vidim, ze rovno cez krizovatku smerom ZA->CA idu vozidla len sporadicky pretoze kolonu vytvaraju vozidla odbocujuce do KNM a blokuju tym tych co chcu pokracovat rovno na CA, cize ak chces ist rovno ZA->CA tak musis pockat kym semafor pusti vozidla do KNM aby si sa mohol dostat vedla odbocovacieho pruhu do KNM a pokracovat v plynulej jazde
inak povedane nizku priepustnost nesposobuje dlzka zelenej smerom ZA->CA ale mnozstvo premavky ZA->KNM
situacia je momentalne horsia kvoli uzatvoreniu “docasnych” mostov pri vrani, nie kazdemu sa totiz chce obchadzat kolona cez uzke ulicky vrania, cez docasne mostny chodi podstatne viac premavky ako cez vranie
hned ako sa znovu otvoria docasne mosty bude aj situacia na tahu CA->ZA ovela lepsia, pretoze cast premavky pojde cez rudinu a klesne tym intenzita premavky na semafore smerom ZA->KNM