Bohužiaľ nemáš vôbec pravdu -gro výstavby okolo Einsteinovej bolo stavané až po tom ako bola postavenú prípadne ako bolo územko … teda vedome prišli k dialnici. A paradoxne práve D1 Einsteinova spôsobila to že v KNM dôrazne žiadali o prekrytie diaľnice v exponovanom úseku a “obetovali” MUK KNM Sever, pričom pre tento úsek muselo skoordinovať názor a požiadavky asi 9 obcí pritom stačilo žeby sa jedna až dve sekli a úsek by išiel do tunela poza Radoľu ktorý je dokonca environmentálne vhodnejší podľa eia a riadne drahší, ono kompenzácie za “lacnejšie” riešenia zväčša sú drahšie ako pôvodné “drahé” riešenie.
gympel einsteinova, cernysevskeho, sustekova tam vazne stali neskor ako dialnica? ale opat, reagujem len na to ze milan sa tvari akoby KM bolo prve miesto na zemeguli kde sa presadzovalo debilne riesenie stredom mesta, nic viac nic menej
žeby to tu vážne niekto z NDS aj čítal-dávam do pozornosti zápis k prerokovanie D3 v Kysuckom Novom Meste
kysuckenovemesto.sk/mesto-in … lnice.html
a do galérie nove riešenie bez tunela
Tieto kvázispory sú podľa môjho názoru trochu kvôli pôvodnému trasovaniu diaľnice, ktorá mala začínať východne od Žiliny a mala pretínať vadičovskú dolinu a vyúsťovať severne od KNM. Samozrejme bol by to drahý špás. Tak diaľnica bude viesť údolím. Už či bude pri Radoli tunel alebo estakáda, mne osobne to je jedno. V prípade tunela by bolo dosť veľké riziko záplav, ktoré sú v posledných rokoch čoraz častejšie. Aby nakoniec tunel nebol viac uzavretý ako otvorený.
ja by som mal taký návrh k tomu novému variantu, aby tá estakáda nešla korytom rieky, ale obhádzala čističku z druhej strany s postupe sa zvyšujúcim násypom až ku garážam a odtiaľ by začínala estakáda.
ušetrilo by sa cca 200 metrov estakády.
Tá estakáda cez celé mesto je brutálna, ktorá je najdlhšia estakáda na Slovensku?
dusans: tá cesta cez vadičovskú dolinu , s pripojením na ZP tunela višňovévého, je vraj stále v pláne ako severovýchodný obchvat Žiliny
Nuž tá estakáda bude mať ± 2,5 km, ale i tak ma zaujal fakt, že cena úseku sa zníži len o zhruba 30M €.
Ale aspoň sa veci dali do pohybu, so stanoviskom zatiaľ súhlasili všetky strany.
Ďalšia vec, čo pre boha chcú na tom pripravovať ešte 2 roky? Veď to dám cez žltý fidic a naprojektuje si to zhotoviteľ a basta.
možno len hladajú spôsob ako výstavbu oddialiť, ked tu boli zmienky o tom že eurofondy sú pomaly vyčerpané, tak teraz budú zase dva roky prekreslovať 2km estakády.
to že to s týmto úsekom nemyslia vážne som zistil ešte v roku 2009, keď sa modernizovala trať ŽSR, ktorá male obchádzať Rudinku, a ponad ňu mal ísť diaľničný most, vtedy som si uvedomil, že minimálne 10 rokov tade diaľnica nepôjde, to že sa chystá ďalší odklad bolo jasne, keď na predchádzajúcom úseku boli pred pár mesiacmi podpísané dodatky na práce z tohto úseku, umožňujúc využívať križovatku Brodno aj bez výstavby tohto úseku.
Po preštudovaní zmien /zrušenie severnej križovatky / ma napadla otázka,ako bude napojený tento úsek po dokončení na cestu 1/11 ? Bude nejaké provizórium,alebo sa bude čakať na dokončenie posledného úseku KM-Oščadnica? Lacnejšie len o 30mil?/hahaha/
je to v náčrtoch
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=13687
sak severna krizovatka nebola ani v plane, co bolo povodne .. ta sa zrusila uz davno. vid aj plan ked to este riesila v 90tych rokoch SSC …
[album]1351[/album]
a toto estakadove riesenie je aj tak dost megalomanske, kedze to mohlo ist kludne po celej dlzke po povrchu .. a radola aj tak pozadovala len most pre pesich/cyklisticky .. tak preco to tahat na estakade ? bez estakady a PHS v style co su napriklad na viedenskej A4 pri schwechate by boli plus minus v pohode ..
aj ked si myslim, ze ta cela estakada je tam najma kvoli tomu, ze sa furt pocita s tou debilovinou splavnenia kysuce .. a keby nastupali pred radolou hore potom na uroven terenu a zase hore pri dalsom prekrizovani rieky, tak je to husekonkova draha ..
pricom pri trosku rozmyslania, mohla tato dialnica sluzit aj ako protipovodnova ochrana .. co uz, ale je to aj tak posun od toho tunela a znizenia rychlosti na nizsiu ako je pri ceste prvej triedy ..
Oznámenie o začatí stavebného konania na diaľnicu D3 Žilina (Brodno) - Kysucké Nové Mesto: telecom.gov.sk/index/open_fi … 908220.pdf
Nie je tam tých objektov nejako málo?
To sú len objekty patriace do katastralneho uzemia Žiliny.
Myslíš asi okres Žilina, k.ú. Žilina s týmto úsekom nemá nič spoločné. Aj tak tomu nerozumiem, to teraz budu dve konania=dve povolenia (jedno pre objekty v okrese ZA, druhé pre objekty v okrese KM), či jak to je?
Myslím katatrálne územie Žiliny, ktoré je zastúpené čiastkovými územiami mestských častí
. A tie defacto tvoria aj hranicu okresu. Nerozumiem tomu tiež takto čiastkovo som to ešte nevidel.
A stavebné konanie ide s tunelom či bez tunela?
Tu niečo o tom píšu.
viewtopic.php?f=35&t=20653
žeby sa tento úsek rozdelil na 2 časti? kysuckú časť treba preprojektovať a to potrvá min 2 roky, bolo by dobré, keby to postavili aspoň po MUK KNM juh
tým by aj vyhovili vedeniu KNM, ktoré presadzuje postaviť najskôr privádzač a MUK
Aha, tak si aj odpoviem. Tunel resp. estakáda sa nerieši, lebo je v inom katastri. Ináč, to je takto zvykom, že sa pri stavebku sa stavba rozdelí?