D3 všeobecne

Radola ma take silne vazby s KNM ako Ruzomberok s BB :laughing: :laughing: (Ziadne)

A co si chcel povedat tymto nezmyslom?

Je rozdiel medzi vazbami 2 miest, ktore su od seba 50 km a vazbou obce na mesto, na ktoreho okraji lezi.

Obec, ktora lezi bezprostredne na okraji okresneho mesta musi mat prirodzene silne vazby - obchody, sportove a kulturne podujatia, stredne skoly,poliklinika, okresny urad a samozrejme zamestnanie v priemysle, doprave, na uradoch, v poliklinike, skolstve pre obyvatelov Radole. To sa samozrejme tyka aj zvysku Vadicovskej doliny. Na druhej strane Vadicovska dolina je oddychova zona pre obyvatelov KNM.

suhlas s Janom.

oboch vas vybavim velmi rychlo.

iste lovinobana ma cestu na okraji obce ako povina, ostatne obce su na tom este lepsie. R2 netreba kvoli lovinobani. R2 treba kvoli mytnej + parametrom I/16 ktore su horsie ako I/11 medzi brodnom a cadcou a to vyrazne, hlavne pri samotnej mytnej a lovinobani.

google.sk/maps/@48.4789297, … 312!8i6656

google.sk/maps/dir/48.47346 … 79!1m0!3e0

google.sk/maps/@48.4111967, … 312!8i6656

to je zopar ukazok, kopec, plne ciary, pri mytnej pochybujem aj o parametri 9,5, skor 7,5. a to som nepostoval z udolia krivanskeho potoka, pretoze zatial by bol velky progres postavit usek mytna-tomasovce. aj v hodnote za peniaze by tromfol D3, aj usek brodno-KM, dokonca aj cadca, bukov - svrcinovec

len aby sme nezostali v BB kraji, dalsi usek mnichova lehota-ruskovce, kopce, uzke pruhy, plne ciary…

google.sk/maps/place/956+54 … 35!6m1!1e1

google.sk/maps/@48.8059368, … 56!6m1!1e1

google.sk/maps/@48.8114716, … 56!6m1!1e1

a k tomu potencialu, no ano v oboch pripadoch dotiahne alebo priblizi RC pre uzemie s 200-300.000 obyvatelov. ale chapem ze pre vas je dolezitejsie vybavit o 1-2.000 kamionov/den viac na kysuciach aby cyperske schranky mali cez mytny system svoj zarobok a tiez aby nejaky zdodejstav nemusel ist do konkurzu.

Vsetky linky som si pozrel a nevidim tam problem rekonstruovat cestu na C9,5, kde taka nie je. Intenzity su na useku Krivan - LC 7,8 - 11,2 tisic. Teda na RC by niekde bolo aj pod 7 tisic.

Spominas Bukov - Svrcinovec, ktory Ti stale lezi v zaludku. Je vari CA-Svrcinovec lepsia cesta ako tie co uvadzas? Kde je vacsie zdrzanie, na usekoch, ktore uvadzas alebo na CA - Svrcinovec?

Je toto sirsia cesta
https://www.google.sk/maps/@49.4797432,18.7942668,3a,75y,322.87h,62.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1s1__2B2zk-PUi5VXVXRG5pw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
https://www.google.sk/maps/@49.4684246,18.7891514,3a,75y,213.18h,71.46t/data=!3m6!1e1!3m4!1sKy4S483GhMN_r_DMC9FGrw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
https://www.google.sk/maps/@49.4519566,18.7813454,3a,37.5y,230.26h,79.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1saPVxgoe9vx1Fvb0CVeGW2A!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
nez to co uvadzas?

Toto by si rozsiril na 4-pruh?
https://www.google.sk/maps/@49.4538303,18.7835199,3a,75y,221.34h,93.24t/data=!3m6!1e1!3m4!1sCZrG5ROxBxa2JKOGApQLTA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

A cela trasa je v obciach, v zastavanom uzemi s vyjazdmi z dvorov s vyssou intenzitou ako je na Krivam - LC.

Na TN - Banovce je uz trochu vyssia intenzita, 11-13 tisic. Teda polprofil by sa tam uzivil, ale kedze sa to nebude stavat hned, bude sa stavat plny profil.

Za tých 10 rokov, čom to tu čítam, som prišiel na základnú dogmu tohto fóra: Devil je nepresvedčiteľný.
Diaľnice má rozdelené na dobré na juhu a zlé na severe. Kadiaľ presne vedie demarkačná línia medzi dobrom a zlom, to by mohol upresniť :slight_smile:

Trochu k téme, často počúvam o kolónach a policajtoch riadiacich dopravu pri Čadci, ale nikdy pri Lučenci, lebo na Soroške.

Ale Devil vníma diaľnice ako rozvojový projekt, takže postavíme diaľnicu do poľa skôr, ako tam kde kolabuje doprava každý deň

No podľa tých náhľadov tam nestačí diaľnica tam treba Hyperloop.

za tych 10 rokov pocuvam a citam ako treba stavat dialnice podla intenzit a potom vidim tie smiesne cisla na celej severnej D26,5 na transeuropskom multikoridore. alebo ked palcak predpovedal vyse 20.000 intenzitu na D1 dsk-tur a nejakych 5.000 na starej ceste, realita 10k vs. 16k. intenzity okolo 10k vyprodukuje aj R2 po LC. resp. po BN. a nebudu stat 40 mil za kilometer lebo nebudu projektovane na ten sposob.

rozsirenie cesty na 9,5 zmeni vyskove a najma smerove vedenie ? ale ako vtip to beriem. aj pri soroske pisali ze treba 3. pruh - na serpentinach.

Bukov - Svrcinovec treba, ale nie za tuto cenu. ocividne vsak rezignujes na temu “brutalnych prietahov” povina, kysucky lieskovec, krasno…

peterle, potom orava a horna nitra je tiez na juhu…a R7 na severe. nevadi, su aj horsie veci…

Milan, faktom je ani na tych “kolabujucich” usekoch nie su dostatocne intenzity aby to postavil sukromnik a vyberal myto. ze dialnice su rozvojove projekty je normalne vsade v okolitych statoch, na zapade s tym dokonca prehanaju…

Na Slovensku sa ani neuvažuje o takomto modeli PPP, tak keď to nikto ani neskúšal aký má zmysel sa tým oháňať?

Vieš ty argumentuješ proti diaľniciam, kde je vysoký tranzit a kolabujúca doprava, ale obhajuješ diaľnice v regiónoch bez priemyslu, významného tranzitu a slabých intenzít (lebo plný profil pre 6 - 10k je predsa nezmysel). Jednoducho si sám sebe odporuješ. Takže síce treba doviesť kvalitnú infraštruktúru aj tam pre rozvoj regiónu, ale bohužiaľ keď nemáme peniaze tak riešim najprv pálčivé problémy a to Prešov, D3 a Turany - Hubová. Keďže tieto stoja na kostre ekonomiky a bez fungujúcej kostry nebude z čoho zaplatiť tie rozvojové diaľnice.

vidím, že nie som jediný, čo som spozoroval, že devil, keď tresne nejaký nezmysel, ktorý mu obratom niekto fakticky vyvráti, tak namiesto toho, aby povedal “sorry asi som niekde po ceste stratil objektivitu a idem sa znova zamyslieť nad tým, čo píšem”, tak okamžite uskočí na iný kvázi-argument až nakoniec takto preskáče na nesúvisiacu vec, ale hlavné je, že sebe dá pocit, že nakoniec mal pravdu v tej poslednej veci a teda vo všetkom. trošku podivný spôsob myslenia, ale každý sme nejaký.

aha, takže asi nás bude aj viac ako dvaja, čo sme si to všimli :smiley:

neviem v akom kontexte to povedal Palčák, ale meranie sa robil krátko po otvorení úseku D1 a podľa mojich skúseností z pravidelného používania ciest v okolí MT (špeciálne si všímam na križovatkách hlavných ťahov, koľko áut odbáča na ktorý smer je môj odhad, že v reále ako si ľudia na prítomnosť D1 zvykli, tak teraz je to cca 50/50 čiže 13 na D1 a 13 na I/18, ak by bol R3 obchvat MT, tak môj veľmi opatrný odhad je, že na D1 sa presunie min. 6 tisic S-J transportu a teda výsledok by bol presne opačný 19 tis. na D1 a 7 tis. na I/18, čo už sa dosť blíži uvedenej predpovedi.
možno v tej predpovedi rátal s tým, že keď dajú pod dubnou skalou značku, že Martin doprava na D1, tak ľudia smerom na juh budú chodiť dookola po D1 :slight_smile:

a uz ta niekedy napadlo ze preco nie ? zeby preto lebo ani tie vase intenzity na to nestacia…nechapem preco by som si odporoval. proste sa nezhodneme co je to palcivy problem, nezhodneme sa ze ako riesit palcivy problem ani na tom kde je kostra ekonomiky a ani na tom akym sposobom sa maju urcovat priority.

k tym intenzitam len tolko ze npr. I/11 KM-oscadnica ma 14.000 intenzitu takze D3 by asi tiez nebola plna, skor by to bolo v intervale 7-10, mozno 11.000 aut denne.

esteze ty si tu pisal o intenzitach v CA a tiez si porovnaval s BA tak ako prispievatelia z “tretieho najvacsieho mesta”. ostatne hluposti si nechaj pre seba alebo ich pis svojim ludom lebo evidentne po sebe rad citas…na dsk-tur sa nejazdi z MT do vrutok ani do sucian co je zrejme vacsina aut. to je cele. palcak trepal o 4-5.000 intenzitach na starej ceste.

DrX je mi uplne jedno kolko je tam priemyslu. mna zaujima cena, kolko sa usetri, pre kolko aut a zaroven pre kolko ludi. a kazdy usek zvlast, nie cele tahy. to je hodnota za peniaze ale aj zdravy rozum. ziadny podnikatel nebude investovat do niecoho co sa mu nevrati tak ako ziaden gazda nebude kupovat statky ktore nedokaze obrobit. vynimka max. bodove zavady tak ako soroska. tie by som ani nepocital za RC.

BoroZA a ja sa uz davno pytam ze preco pri tych vasich “priemyselnych centrach” mate nevytazene dialnice.

“preco pri tych vasich “priemyselnych centrach” mate nevytazene dialnice”
Ale máme, len “my” vyťažujeme maďarské diaľlnice, lebo naše ešte sú iba na papieri :slight_smile:

vsak konecne aj na ministerstve/NDSke konecne docvaklo (ked dosli peniaze), ze treba sa pozerat realisticky na nase cesty.. a mozno sa konecne po spojeni s SSC zacnu diat divvy a konecne sa budu riesit aj jednicky ..

nicmenej tak v ramci zachranovania situacie sa zase vracia D3 KM oscadnica na premalovanie a I/11 bude pouzita ako jeden profil (tak ako bolo vzdy planovane ), a terajsie paralerne cesty budu tak isto pri R1nicke ..

konecne ako tak rozumny pristup a nie superpredrazena a tym padom aj zbytocna D3 ..

Iróniu na mňa radšej neskúšaj, tej nerozumiem… :smiley: Keď sa však vážne zamyslím nad touto tvojou úvahou, a rozanalyzujem si Žilinský kraj z hľadiska priemyselných centier (ZA, MT, RK), tak bohužiaľ, stále mi to vychádza pozitívne v prospech D1/D3. :wink: Povedzme si to narovinu - v ŽSK stačí dokončiť už len krátke úseky diaľnic (síce v tvojom ponímaní drahé úseky), a až potom budeme môcť posúdiť vyťaženie/nevyťaženie súvislej D1 a D3. :wink: Predpoklad je však jasný, už len keď si zoberieš intenzity nákladnej dopravy pod Strečnom, pri KNM, či v RK. :wink:
Ja nie som odporcom výstavby R2, no ak sa budú len odstraňovať bodové závady na trase R2, priemysel tieto “kúsky” RC do regiónov neprilákajú. :wink: A rozostavať celú R2 od ZV do KE je podľa mňa momentálne utópia, a to aj keby tu bola vláda jednej strany (MOST-HÍD :smiley: ), pretože podľa vyjadrení NDS a MinD väčšina úsekov ani nie je pripravená po stránke technickej. Takže síce pekne znie tvoja téza, že cez juh sa dá lacnejšie na kilometer prepojiť BA s KE, no trvalo by to možno i dekády, preto je oveľa vhodnejšie dokončiť takmer hotové severné prepojenie cez ZA, a až potom sa zamerať na to južné. Mať rozostavané obe prepojenia je príliš veľký luxus a nevedie to k ničomu, pretože na chýbajúcich úsekoch sa len budú tvoriť lieviky. :wink: A možno práve po dostavbe celej D1 po KE sa odľahčí aj mestám/dedinám na juhu - divil by som sa východnému tranzitu, keby za cenu kratšej vzdialenosti využíval okresky miesto súvislej diaľnice. :wink: Predsa len cez Maďarsko je to stále najdlhšia cesta a treba zaplatiť maďarské mýto. :wink:

Takže pustíme regionálnu dopravu na úzky historický most so semaforom v Krásne? :laughing:
Vieš si predstaviť čo by sa dialo? Nevieš, lebo tu nemáme na to intenzity, ale tam kde sú štvrtinové oproti našim postavíme 5km tunel aby sa niekomu jazdilo pohodlnejšie :laughing:

Mimochodom Krásno sa už dávnejšie vyjadrilo, že I/11 cez mesto znova nepustí ani za nič. A keď prekusneme ten 6km :laughing: prieťah obcou a aj ten most, tak veeľmi pochybujem, žeby nápor aut zvládla stará časť cesty od Lieskovca do Blažkova. Navyše aj popri R1 sa budovali paralelné cesty keď sa využil polprofil, tak kde je problém, aj keď teda máš pravdu úspora z C11,5 na C 9,5 + rekonštrukcia starého polprofilu by nás určite vytrhla z biedy.

Devil a ty chápeš svojím slovám, že keď nestačí 15k intenzita, 8k NA a každodenné niekolkokilometrové kolóny a smrteľné nehody , tak ani keby si sa postavil na hlavu tak neobhájiš svoju R2 ?

Tvoj príspevok asi nie je pre mňa, či? :smiley:

dialo by sa to co ine na slovensku aj na spominanej R1 .. a je vidno, ze si na R1 asi nikdy nesiel a toboz po tych akoze "paralernych " cesta .. odporucam si to pozriet aspon na google maps .. lebo takto ozaj znizujes hodnotu svojich prispevkov ..

a kde sa akoze stavia 5 km tunel ? zatial jedine take srandy sa stavaju v okoli ziliny .. tolko k faktom ..

krasno sa moze vyjadrovat kolko chce, bud bude rozsirena I/11 alebo nebude nic.
je kopu dalsich usekov, ktore treba a kde nebudu vyskakovat. kam stat rad posunie peniaze. sa divim statu ze aj pri KNM neodreze radolu a neda pozemny variant…

, a opakujem, bude to musiet zvladat ako to zvladaju paralerne cesty napr aj k tej R1 ..

noze pouc ma ktore paralerne cesty sa budovali v pripade R1 ked sa pouzil polprofil, daj ten priklad. staci jeden. a to ti davam moznost celu R1 trnavy az po bansku bystricu .. mozno dojdes na to, ze pozdlz R1 ani nie su v celej dlzke paralerne cesty a ina moznost ako ist na R1 ani nie je .. aj pre regionalnu dopravu..

o ubohych parametroch R1 nehovoriac .. kedze to je skor sirsia cesta prvej triedy .. cize places na hodne hodne nespravnom mieste ..

jo a uspora bola predbezne vycislena na 26% a to uz je vratane komplexnej reko terajsej I/11 ..

Úspora 26% je fajn, ale s cestou cez Krásno spolu s problémami čo to spôsobí. Inak tvoj prístup, že keď sa raz niekde vykašlal štát na ľudí, tak sa môže teraz všade je desne sebecký a arogantný.

R1:

google.sk/maps/@48.5057988, … a=!3m1!1e3
google.sk/maps/@48.4689124, … a=!3m1!1e3
google.sk/maps/@48.3438447, … a=!3m1!1e3

Chcel si jeden jediný. A ako vravím, ľuďom na Pohroní fakt, že nemajú bezplatnú alternatívu úplne zbytočne zťažuje život, tak prečo opakovať rovnakú chybu. Alebo okej poďme na český spôsob a či už R1 alebo D3 dajme ako cestu prvej triedy, 4 prúdovú (možno s rezervou na 6), so 110, stúpacími pruhmi a MUK do každej dediny. Ja som za, ostane 50€ vo vačku. A štátna kasa šetrí :laughing: Zvlášť keď Ersek nechce ani počuť, ani o takej hlúposti ako 365d známka.

heh a neni ti to trapne sem dat asi tie najhorsie priklady z R1? doslova ako by sa to nemalo robit..

v podstate par 100 metrami “paralernej” cesty, kde v prvom pripade sa jedna o najhlupejsie napojenie na RC krizovanim protismeru?
v druhom pripade sa jedna o obsluznu komunikaciu do lesa ( a teda ziadna jednicka)
a len v tretom pripade sa jedna o par sto metrov paralernej cesty prvej triedy? a ani v tomto sa nejednalo o ziadnu novostavbu cesty prvej triedy. len to bolo v dobrom terene a zjavne dve MUK by vysli drahsie ako kusok R1 ktora len pokracovala v skromnych parametroch temer po priamke…

[album]5529[/album]

plus porovnavas to voci D3 v luxusnych parametroch aj so superluxusnou povodnou jednickou a paralernymi cestami,. kym na vyse 150km kde je nasobne viac usekov kde nie je ziadna paralena cesta ?

a este ako perlicku zadelis , ze sa nebudu aspo platit dialnicne znamky.. a mas dojem ze na R1 netreba dialnicnu znamku?

plus o akom trpeni tu hovoris?

je to primerane intenzitam. a konkretne na tych usekoch R1, su pastol su miestami vyssie ako na slavnej D3…

ale hej som vsetkymi desiatami nech sa na D3 stavaju v takom istom pomere prelozky jedniciek ako si naznacil na tychto prikladoch z R1. samozrejme aj v tych parametroch ako R1 :wink: a aj s tym spoplatnenim.

nebudem na to potom hovorit ani makke F :wink: a si poviem konecne rozumne a adekvagne riesenie. ziadne hlype zbytcne predrazene megalomanske stavby