Ako som už spomínal:
Malo to ostať zatiaľ na papieri ako Rka alebo privádzač a D3 sa mala viesť na česko. Bodka. Toto mi nikto nespochybní.
Toto nemalo byt ani na papieri, a ak hej tak toaletnom
no neviem nech pozeram akykovek bod, stale vidim normalny asfalt. nikto kvoli tomu nepojde do zywca cez cesko. 3446 aut samozrejme v obci.
mozno mas pravdu ze prve reprezentativne udaje v 2018, na koniec roka je viac aut…
to udajne presmerovanie trs-ska je nie je samozrejme nicim podlozene. naco by bol npr. nejaky smerovy prieskum kolko aut z trstenej pokracuje na kralovany, kolko na RK a kolko ostane na orave. nahodou by to nevyslo dobre a museli by to preratat cez bulharske konstanty ako v PO.
Dnes som mal tú česť vyskúšať prvý krát tento úsek. Keď odmyslím nekonečné diskusie o potrebnosti nepotrebnosti tohoto úseku - aj z môjho pohľadu sa mal stavať ako predposledný/posledný), toto už však nezmení nikto.
Takže môj laický pocit bol, že cesta je využitá - kamiónov hromada v oboch smeroch (obyvateľom wegierskej hôrky a ďalších dvoch obcí začalo peklo na zemi). Pre moje použitie na cesty zo Žiliny do Bielsko-Biala je v súčasnosti táto trasa lepšie použiteľná ako trasa cez Třinec. Po prekonaní nekonečnej kolóny v Čadci a Svrčinovci konečne cesta v kuse bez veľkej svetelnej križovatky a iných nástrah v Třinci (po dobudovaní obchvatu uvidíme).
Pozor na to, že včera bol v Česku sviatok a tým pádom aj zákaz jázd. Poliaci tak chtiac-nechtiac museli “objaviť” D3.
Hmm a aj objavili. Svr.- Ca. 60min. Ca-Za 60min…
Svrčinovec - Čadca za hodinu je v podstate každý pondelok (nielen, ale toto je typický deň). Horelický tunel sa pre kolóny uzatvára tiež pravidelne. Teraz je zapchatá aj Hlinkova a malý obchvat, pretože zavreli Bukovský most, kadiaľ si vodiči osobákov skracovali cestu.
Ano a Bukovsky most bude podla najnosich info uzavrety 3 mesiace a Horelicky otvaraju 13.7. Kazdopadne doprave to nijako nepomoze. Vzdy sa stretneme pri Tescu… Otvorenim Horelickeho mostu sa troska pomoze ludom cestujucim smer Turzovka, ak to budu obchadzat po mini ulickach ponad kniznicu (v zime uzavreta) Predpokladam, vsak, ze uzavru zel. priecetie na Hlinkovej…
ale toto patri do ineho vlakna.
Pozeram sa ze Poliaci este nedali myto pre nakladnu dopravu od hranic so Slovenskom. Som zvedavy kedy to zmenia.
To áno, ale pri Tescu sa väčšinou aspoň trochu rozumne dá zaradiť na smer Svrčinovec (na prvom semafore sa to dávkuje a rozdelí na dva smery), na výjazde z malého obchvatu ani omylom - ten končí v kolóne od tunela. Preto malý obchvat pred uzavtretím horelického mosta takmer nikto nepoužíval, aj keď tam nie je 5 priechodov na 200 metroch ako v centre.
Koordináciu medzi SSC a stavbármi diaľnice radšej nekomentujem.
trochu cisiel z druhej strany hranice, premavka v tuneli Laliki v tyzdni od 9.7. do 16.7. V pracovne dni 1000 az 1200 vozidiel nad 3.5t:
NIžný Komárnik 1696 NV / 24 hod
Trstená 1047 NV / 24 hod
denný priemer všetkých vozidiel je 3515. Tipujem, že na R4 na Milhosť je momentálne viac vozidiel, ako na D3
ale keby sa vsetko dostavalo a rozsirilo na plny profil tak by to urcite radikalne stuplo…koniec ironie. podla waze je to z b-b blizsie asi o 5 km ale inac a hlavne casovo to uplne zavisi od presneho vychodiskoveho bodu. myslim ze uvazovat o presune polovice kamionov zo svrcinovca bolo odvazne. …
kysucania sa opat vyznamenali, najskor sa tu riesi ako je malo kamionov cez oravu a ako vela cez kysuce. ked ich maju pustit DOCASNE cez kysuce cez par dedin tak ich je zrazu neunosne vela. okrem toho preco sa vlastne nepresunuli rovno cez skalite
zase zavádzaš, proti bolo zopár zadubených bulov z Bystrickej doliny , ale Oravcov podporili otvorenou výzvou z dolných Kysúc. Ale treba si kopnúť hádzať všetkých do jedného vreca. Ale niet sa čo diviť keď to píše zaujatý tribalista devil
Nič nové. Aquila stále generalizuje (všetci kysučania chceli, povedali, protestovali…) a potom to argumentuje tým, že predsa kysačania si zvolili toho a toho… Oh wait. Nie všetci ho volili ale nevadí. Hlavne treba nakydať.
Aky Aquila? Ten tu nepisal 3 tyzdne…
Aquila ci devil…Iba si zabudol prepnut nick…
Ospravedlňujem sa, nevšimol som si. Moja blbosť.
pecik: 10 bodov pre chrabromil
neviem ci ste to uz poculi ale toto bol najzbytocnejsi a najpredrazenejsi usek v celej dialnicnej sieti