D3 Svrčinovec - Skalité

Tento úsek sa nikdy nemal stavať, ani Oščadnicky variant ani nič podobne. Koridor na Pl sa mal zadefinovať na Orave, to by aj EU potom možno menej pindala na R3.

Ale keď už to muselo byť, tak chcem aby veci boli uvedené na pravú mieru a ty a podobne ste tu v jednom kuse nezavádzali. Každopádne potenciál v tejto ceste vidia Poliaci, nie Slováci, Slovensko len muselo minúť/ukradnúť fondy nič viac. A keď v niečom vidí potenciál 40M Poľsko budem tomu veriť viac ako “analytikovi” z opačnej strany republikym, kde sa poľský kamión ocitne len náhodou.

potencial tu videla meciarova vlada, polsko je velka krajina a postavit par km polovicnej expresowky je pre nich malickost. podla intenzit by 2x2 zywiec-b-b postavili tak ci tak tak ako stavaju S7 na rabku a nerobia si z toho tazku hlavu aby kazda RC koncila na statnej hranici.

k 40M obyvatelom - mame hranicu s 5 statmi a ked zohladnime aj dlzku hranic tak najvyssie intenzity su s najmensim statom z 5 cize rakuskom, aj ked nezohladnime dlzku hranic tak s ceskom a madarskom a rakuskom co su krajiny okolo 10M su vyrazne vyssie intenzity ako s polskom a najnizsie su na UA hranici ktora ma spomedzi susedov najviac obyvatelov…takze celkovy pocet obyvatelov by som neriesil.

Pred chvíľou hlásili v rádiu, že úsek je do 22:00 uzavretý pre údržbu.

Po 17 dňoch?!

:laughing:

asi chcú nájsť tu čiernu dieru kde sa strácajú vozidlá :laughing:

Ale musím sa priznať, že ma v tomto konkétnom prípade dostala hláška “obísť to môžete po starej ceste”.

mozno sa zrazili dve auta lebo si jeden z nich myslel ze tam je 2+2, alebo aj ked nie tak si myslel ze tam nikto tadial nemoze pri tych mizernych intenzitach ist oproti :smiley: :smiley: :smiley:

Pozrite, všetci vieme, že táto D3 bol najmenej potrebný úsek v celej gubernii, avšak vzhľadom k hlúpim rozhodnutiam v 90-tych rokoch sa s tým asi nedalo už nič robiť. Teda okrem toho, že najskôr sa mal stavať úsek okolo Čadce a potom odbočka na ČR.
Samozrejme aj pre Kiu je priorita cesta na Ostravsko.

Kórejčania požiadali Danka o dostavanie diaľnice.
Neprečítaný príspevokod juancarlos » Ut Jún 27, 2017 06:49

Kórejčania požiadali Danka o dostavanie diaľnice. Spojila by dve automobilky
SOUL - Predseda juhokórejského parlamentu Chung Sye-kyun požiadal v utorok na bilaterálnom rokovaní predsedu NR SR Andreja Danka o dokončenie diaľničného spojenia medzi Žilinou a Ostravou.
Kórejské automobilky by tým mohli dosiahnuť diaľničné spojenie dvoch závodov. Chung Sye-kyun zároveň avizoval navýšenie kórejských investícií, pre ktoré je dokončenie diaľnice nevyhnutnosťou. Už v pondelok o dokončení diaľnice s Dankom hovorili predstavitelia spoločnosti Kia Motors. Podľa Danka je dôležité, aby NR SR uvoľnila dlhovú brzdu. Prisľúbil tiež zlepšenie legislatívy, ktorá sa týka výstavby diaľnic a rýchlostných ciest.
Podľa podpredsedu NR SR Martina Glváča (Smer-SD), ktorý je členom slovenske

Tomu neverim ze s tym vysli Korejcania. Uz to vidim ako sa im dankovci ponukli, ze by chceli Kii a Hundayu momoct konecne s tou D3 ale v tom pripade ak korejci ozaj to chcu skor, musia nasi v parlamente legislativne zatlacit ( brzda ) aby to mohli urychlit. Skratka zacinaju rozdmuchavat okolo rozpoctovej brzdy.

najnovsie podla EU je nerentabilne projket aj polprofilovej ultrakratej R5 :slight_smile: kde su kusok ine intezity, tak ako myslis, ze by dopadol v tomto obdobi usek svrcinovec - skalite ?

a co sa tyka prepadnutia penazi. nebol problem. boli mensie useky pripravene (ta spominana nizna), plus ked nebol problem stopic 300 mio za zrusenu (a pritom uz vytendorvany filialku v bratislave) na elektricky v kosiciach a bratislave. pricom elektriciek je v oboch mestach stale malo, tak by nebol problem stopit dalscih 330+ mio euro bez dane zo svrcinovca, pricom efekt aj keby sa kupili trolejbusy v ziline, presove, BB, bratislave a elektricky v BA a KE by bol uplne niekde inde

ved R5 sa moze v klude robit z rozpoctu ved su to trapne 2 km. aj s ekoduktom cez R5 I/11 a zeleznicu to nemoze stat viac ako 40 milionov. ak na toto potrebujeme EU fondy tak potom nasi politici ako hospodari uplne zlyhali.

Včera som pozeral vizualizáciu R5 práve kvôli tomu Zelenému mostu Svrčinovec a riešenie 2+2 plus paralelná cesta 1.triedy sa mi zdalo prehnané.

Svrčinovec - Skalité podľa stránky NDS zobralo z OPD 130,3 mil. eur. Strážov - Brodno zobralo 63,4 mil. eur, t.j. dokopy do 200 mil. eur.
Vyčerpanie týchto peňazí sťažilo podľa mňa naťahovanie tendrov na úsekoch Hubová - Ivachnová a LL - DS, inak by také problémy neboli. Alebo R1 okolo Nitry cez eurofondy, aj keď to by taká čiastka zrejme nestačila.
To presúvanie je už len také plátanie, lebo tie nové vozy stoja… aj tie výmysly s elektrobusmi. Železnica pripravených projektov veľa nemala, teraz sa to zlepšuje.

V prvych mesiacoch je obvykle intenzita o nieco nizsia. Teda vobec prve reprezentativne udaje mozu byt za rok 2018, ale NDS mi nikdy o udaje s ASD neposkytla, aj ked ich samozrejme maju.

Polska S1 nie je spoplatnena pre vozidla do 3,5 tony, tak ako aj ostatne RC.

Na D3 sa mali stavat najprv useky kde je vysoka intenzita alebo kde su velke zdrzania (Cadca, Radola), ale nie celkom sa tak stavia. Postavil sa usek Oscadnica-Cadca, ktory ma slusne intenzity cez 15 tisic a mal by vacsie keby tunel nezatvarali kvoli kolonam, teda odklanaju dopravu na staru cestu I/11.

Rovnako na to mozem napisat, ze mnohe cesty II.triedy maju lepsie parametre a povrch ako I/12. I/12 nema len intenzitu 1000 v./24h, ale aj 3446 v./24h v Ciernom, pri hranici je to uz len 1411 v./24h. Kazdy kto moze sa tak mizernej ceste vyhne.
4000 NA tam nepribudne hned, ale postupne a o 15 rokov to moze byt realita, pri 50% podiele nakladnej dopravy by to bolo spolu 8000, co povazujem za uplne realne.

dobre, takze uz zvysujeme sazky ako vidim :slight_smile: predtym to bolo 10 rokov a teraz mozno za 15 rokov tam budu intensity, ktore aj tak nebudu odpovedat vynalozenym prostriedkom :slight_smile: to je teda terno ..

a dovolim si tvridt, ze aj za tych 15 rokov budu intensity cez trstenu vyssie ako cez skalite ..

proste sam potvrdzujes ako je tento usek zbytocny a je to usek duchov. lebo prepac kvoli teoretickym intenzitam 8 000, ktore len mozno budu za 15 rokov, vyplieskat pol miliardy euro je doslova chore a neobhajitelne.

ok, a co teraz stym? je to postavene, pripada mi ako plakat nad rozliatym mliekom..

inak ani sami poliaci nevedia ze ten usek je spusteny, vcera som hovoril so soferom firmy co vyraba okna v PL a on vobec nevedel o ten spustenej ceste.. cize treba tomu dat cas..

Mawerick81 vitaj v tejto teme kde na 70tich stranach aquila place aky bol toto najzbytocnejsi a najdrahsi usek :smiley:

A nebol?

Teraz už nie je?

stale je a bude, a treba to konstatne pripominat.