vo vsetkom suhlasim az na tu intenzitu…ta intenzita tam nebola z dovodu cesty aka tam bola + ze to bolo do 7,5tony…po dopudovani useku Milowka - Wengierska Gorka bude intenzita uplne inde , o tom netreba pochybovat… PS: uroven fakt slaba na to za kolko sa to postavilo , tie spoje…to vidim za 1rok ,ze sa to bude opravovat/
nie je to moje video to som len tak našiel na youtube
Neviem či autor držal kameru/mobil v ruke ale ked si pamtám ako sa to nadhadzovalo na D1 - dubná skala turany po otvorení resp na R3 (ešte dnes), tak mi toto tu príde kvalitnejšie spravené. A ktosi to písal bud tu alebo na ssc, že sa to nedá odhadnúť ako “sadne” most a preto to v miestach diletacie tak nadhadzuje po spustení.
Ďaľšie video z úseku, od Svrčinovca až po Milówku
youtube: youtube.com/watch?v=A4wst8_XQgU
Ak mi vyjde čas, zajtra dám video od Žywca až po Žilinu. Dnes snáď ešte od hranice SR po Svrčinovec
Len ho prosim ta nezrychluj. 4 roky sme cakali na tento usek a ti, ktori sme od neho cez 300 km daleko, by sme si ho radi vychutnali v realnej rychlosti, aby sme mali cas vsetko zaregistrovat.
Diaľnica D3 - 11.06.2017.
Dúfam, že som mosty označil správne, ak nie, dajte mi vedieť, opravím. Po prejdení trasy Žywiec - Žilina (možno zajtra dám) si trúfam povedať, že pomyselná loptička je na chvíľu na strane Poľska, lebo 2-3 kruhové objazdy vo Wegierskej Górke sú asi najhoršími bodovými závadami. Ak dostaviame úsek Čadca - Bukov - Svrčinovec v predpokladanom čase, tak trasa začne konečne mať slušné parametre. Poliaci by mali začať stavať budúci rok.
[video_youtube]YouTube
video dobre vďaka alebo čo pobavilo sú názvy mostov most Čierny potok neexistuje je to most Vršok,most Markov potok je iba most Markov ale inak dobre
Ok, opravím. Tie názvy som si prečítal. Na mostoch ale pravdepodobne je len označenie vodného toku, nie mosta, ako takého.
aquila dokedy sa budes este vyplakavat vo vsetkych D3 temach ako je to vsetko zbytocne? si ako male decko ktoremu zoberu lizatko furt tu musis plackat. je to postavene otvorene tak sa s tym k**rva zmier! uz s tym nic nespravis. 70 stran tejto temy su len tvoje vylevy. bol som sa tam vcera previezt, ano ma to chyby ale je fajn ze sa aspon nieco postavilo.
Pekné video, tou pesničkou od Lojza si vystihol podstatu, duro z dediny.
Inak bol som sa už aj ja previezť, a môžem konštatovať, že je to celkom príjemná a prehľadná cesta (určite nie diaľnica ). Nakoniec vytvorili dostatok miest na predbiehanie (žiadna súvislá dvojitá plná čiara ako nás tu niekto strašil ešte pred mesiacom
). Len je škoda, že súdruhovia nedotiahli tri body stavby do lepšieho konca - tunel Svrčinovec mal byť jednoznačne dvojrúrový, v blízkosti hranice s Poľskom mohla kľudne byť dlhšia štvorprúdovka na našej strane, a ten kruhový objazd pri zjazde z diaľnice v Svrčinovci je podľa mňa zbytočný, keď na vjazde urobili len klasickú T-križovatku. Inak fajn, no za tie prachy sa tieto tri veci mohli ešte urobiť.
Btw, okrem dvoch miest (most ponad diaľnicu a jeden zárez do svahu) som si na celom úseku nevšimol žiadnu predprípravu na druhý budúci profil, vy vari áno?
A tiež by ma zaujímalo, ako budú riešiť napojenie budovaného úseku CA Bukov-Svrčinovec na existujúcu križovatku Svrčinovec - vari sa budú budovať nejaké ďalšie vetvy a estakády, neviete?
ja nevyplakavam, ale konstatujem fakty, bohuzial. a tak ako je vzdy dobre opakovat o korupcii na najvyssich miestach, je dolezite upoznornavat na plytvanie peniazemi na nezmyselne, a zbytocne useky ..
zjavne si ani neuvodumejes, ze v podstate aj kvoli pristupu aky mas ty, (sak jedno co to stalo, hlavne ze sa to postavilo) ostatne, radodovo dolezitejsie useky nebudu postavene, lebo na ne nie su peniaze, kedze sa vypliaskali na zbyocny, predrazeny usek kde jazdi minimum aut ..
cize ani nebude vadit ze polka useku je s dvojitou ciarou, a druha je vzdy na striedacku bez povolenia predbiehat .. lebo su tam a aj budu intensity na urovni polnej cesty.
Musim sa priklonit na stranu sendva. Usek nie je zbytocny a reci o tom, ze tam budu intenzity na urovni polnej cesty su cisty blud. O par rokov bude treba stavat druhy profil. Take intenzity tam cakajte. Hlavny tah z Madarska, Slovenska, Rakuska na Polsko, na Katowice, Bielsko, Bialu, Varsavu… toto nie ani ze trosku zbytocna dialnica. Bude tam este horuco.
dobre že ten úsek stojí, veď po čase uvidíme či tam budú intenzity na úrovni poľnej cesty ako tvrdí aquila. Ja tomu neverím, ale som zvedavý ako narastú.
@BoroZA: V blízkosti hranice potom ešte mohli postaviť aj chýbajúce nájazdy.
Tých miest s prípravou je viac.
Jednoducho. MÚK je kompletná.
@medina: z Rakúska na Poľsko sa chodí cez Čechy a navždy bude. a by sa mal o pár rokov stavať druhý profil tak by niekto mal ísť skutočne sedieť
v 2015 boli intenzity na I/12 “brutalnych” 2541, kvoli ktorym sa stavala dialnica za stovky milionov euro ..
ssc.sk/files/documents/dopra … e_2015.pdf
uvidime, ze ci to dotiahnu za 5 rokov aspon na intensity, ktore boli uz pred 5timi rokmi v trstenej ..
ale skor to vyzera, ze to dopadne ako vyplieskane peniaze na zeleznicny “koridor” cez skalite do polska, kadial nechodia pomaly ani manipulaky ..
Keď už sa tu operuje číslami, bolo by fajn spomenúť aj zákaz tranzitu pre nákladné autá…
Inak súhlasím, že tento úsek patrí medzi tie zbytočnejšie, celá D3 sa stavia tak nejak naopak. Namiesto toho, aby sa riešili dva úseky, kde je to treba (KNM a Čadca - Svrčinovec), tak staviame ako prvé úseky, ktoré mali byť až ku koncu.
[video_youtube]YouTube
Video s opravenými názvami mostov, ako to prípomienkoval rempo. Pôvodné sťahujem.
Inak, neviem prečo sa toľko obúvate do aquillu, zatiaľ mal správne odhady už pred x rokmi.
Ja len dúfam, že tentokrát sa bude mýliť.
Čo sa týka intenzít - od 10.06.2017 16.00 tu vznikla úplne nová spojnica, ktorá môže (ale aj nemusí) úplne zmeniť všetky toky, takže všetky sčítania od toho okamihu môžeme považovať za zastarané a už neplatné.
Bude to závisieť aj na poľskej strane - na tom skončila železničná trať, pretože poľská časť je stále iba ako skanzen s krátkymi staničnými koľajami a nízkou priepustnosťou. Osobná doprava pre zmenu skončila na tom, že pre naše železnice je “vratná súprava na menej vyťažené trate” synomynom “dva štyridsaťročné vagóny medzi dvoma osemdesiattonovými lokomotívami”.
otazka: kedze sa tu argumentovalo ze nie je mozne pustit ND na I/12 je uz povolena ked sa spustila D3
mozno blud ale su polne cesty kde su vysoke intenzity - ked sa stavia nieco velke nablizku ale vazne, plny profil sa staval ked intenzity sa blizili k 10.000. rozsirovat polovicny na plny je tazsie lebo polovicny nemoze mat problem pri 10.000 autach. hlavny tah z rakuska na polsko
…odhad bol 5.600 aut denne cize ocakavany 3-4 nasobny narast aj vdaka ND. ja si myslim ze aj to je prestrelene cislo nieze 10.000.
na orave su intenzity 5-10.000 a nie je dotiahnuty ani poloprofil.
no tak si porovnaj video s obchvatom trstenej. trasa D3 je narocnejsia a predsa ma lepsie parametre, v podstate dialnicne. v R-kovych parametroch by to bola suvisla plna ciara. to je presne vidiet ako sa planuju D a ako sa planuju R. najvacsi rozdiel je vo vyskovom vedeni, cize mozu byt aj zakruty a teda D24,5/100/80 ale su minimalizovane stupania cize sa stavia vela velkych mostov a k tomu tunely a zarezy. o nieco lepsi komfort za brutalne navysenu cenu. v takychto hornatych oblastiach by mal byt zakaz na dialnice, jedine RC.