Cesta je označená dopravnou značkou a z tej sú vylúčení chodci, cyklisti, korčuliari… Stačilo tam občas poslať hliadku, prvé 2-3 riešiť dohovorom a potom hoc aj pokutami.
Cesta síce je označená značkou, ale tie tam sú už ± mesiac. Značka nie je múr, zvlášť ak tam neprebiehajú stavebné práce a je dostatočný čas do otvorenia úseku.
A z akého dôvodu tam posielať hliadku a vyberať výpalné keď sa to dá spraviť takto elegantne teda skorším uzavretím a oznámením aby sa to ľuďom dostalo do povedomia.
Cesta je aj napriek zákazu stále hojne využívaná cyklistami, bežcami, chodcami apod…
Inak, bavil som sa dnes s človekom z NDS pracujúcim v PTO Svrčinovec a ten sa s úsmevom na tvári vyjadril, že rekreantov na diaľnici očakávajú ešte dlho po otvorení
Deň otvorených dverí tam bol v máji. A ten zákaz má aj nejaký zmysel. Keď som fotil Jánovce-Levoča pár dní pred otvorením, tak som chodil po diaľnici ako po obývačke, aj bicykel som nechal uprostred, veď tam bol úplný kľud, nikde nikto. A zrazu okolo prefrčala dodávka stavebníkov, stovku mala. Našťastie som bol vpravo naboku.
Viete niekto či bude treba mať diaľničnú ? Do teraz to neviem na 100%.
Dnes sa otvára. Ešte včera večer sadili stromčeky na kruháči vo Svrčinovci.
Úsek už je otvorený:
no takze otvorili velmi drahu cestu prvej triedy, kde aj v tom kratkom 420m tuneli je uuuzasna 70tka, lebo sak MUK, ktora je uplne nebezpecna
zaplatili sme extra cenu za zrychlenu vystavbu, aby neprepadli eurofondy (aj tak sa o vyse roka oneskorili, cize uspora v tahu).
urobila sa potencionalna bodova zavada v podobe kruhaca na hlavnom tahu do ciech, ktory mal byt jednoznacne preferenovany a nie tento nezmysel smerom na polsko, kde su intenzity na urovni polnej cesty ..
co uz, slovensko je bohate a mozeme sa pochvalit aj my dialnicou duchov po vzore spanielska ..
Aquila a už si sa bol previesť hádam tam bude aspoň parádny výhľad.
Čiže podľa niektorých žilinokysučanov oddnes netreba R3
Rychlost 50 km/h v tuneli Svrcinovec… To je ozaj hodnota za peniaze.
Povinna min. vzdialenost 45 m?!
Vysrafovana krajnica hadam na kilometre, akokeby ta farba bola zadarmo.
Myslim, ze uz vsetci netrpezlivo cakame na prve video z prejazdu. Tak, kto bude prvy?
Myslím, že o zrýchlenú výstavbu kompetentným išlo do konca roka 2015 kvôli OPD. Už ten rok nikoho asi tak netrápi, hlavne aby II. fáza bola preplatená a to je ešte fúra času.
Neviem kto o tom rozhodol(ktosi tvrdil, že ten čo to platí ), ale určite by si to mal ísť pozrieť. Keby polprofil začínal niekde medzi tunelom Svrčinovec a mostom Markov, bolo by to síce drahšie ale bezpečnejšie a praktickejšie. Na jednej strane takto pôsobí projekt svojím trasovaním a niektorými objektmi monumentálne a na druhej strane to vyzerá, aby sme šetrili kde sa len dá. Som zvedavý, ako to tam bude riešené na konci roka 2020. Ale zasa intenzity, žeby tam bol kolaps nebudú, takže tragédia sa nekoná…
pri dnešnej príležitosti otvorenia “diaľnice” chcem veľmi pekne poďakovať členovi dialnicaD3 za obrovské množstvo fotografii ktorými nás zásoboval aj spolu s videami.Asi tu nie je tak fotograficky zdokumentovaná výstavba ako na tomto úseku najme mosty Markov,Vršok a Valy.Ešte raz vďaka.Ideme ďalej smer Čadca
Ďakujem aj ja za spoluprácu. Teraz už sa môžeme voziť. Otestované to už mám
Teraz už ta Čadca ostáva.
Mozno to tu bolo rozoberane ale v poslednych stranach som to nenasiel. Bude najazd na D3 na skalitom hore za mostom ? Lebo podla waze mi ukazuje “uzavierka najazd zruseny”. Dakujem
Už tu chýba iba Kankyho či Rempove video o intenzite premávky a pomere vozidiel /nákladné-osobné/ na tomto “diskutovanom” úseku.
je zrušený, nebolo tam miesto
zatiaľ prvé video mizernej obrazovej a zvukovej kvality je tam pekne vidno ako musia zachádzať Skaličania do Poľska aby sa napojili na D3
https://www.youtube.com/watch?v=dRvKJz3McE8&t=1s
To si točil ty rempo? Vdaka aj tak. Nie je to také zlé, ako som si myslel, síce pomalé pruhy v protismere v tej začiatočnej stúpajucej (vo videu naopak pri konci) časti chybaju, ale možno sa mi to iba zdá. Neviem si predstaviť ako tadial niekto ide 150-160, čo je bežná rychlosť na D1 ale vzhľadom na to, že druhý profil asi nikdy nebude dokončený tak je to jedno
prerušovanej čiary je tam viac než dosť, dojem kazí len 50-tka v tuneli Svrčinovec a krkolomná megakrižovatka ukončená kruhovým objazdom