D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

Jano: tento rok by sa este dal stihnut chlmec a mozno ovciarsko

Dnes začali na moste Vŕšok vysúvať posledný záber! Po vysunutí sa odstránia klzné ložiská alebo ako to nazvať na všetkých pilieroch. Následne sa začne s betónovaním železo-betónovej platne.

v tuneli sa prepadol strop, 20 metrov od konca, uz iba tolko chyba prerazit

V hlavnom tuneli, alebo v unikovej stolni?

je to informacia od znameho, co tam pracuje … usudzujem, ze v hlavnom tuneli

Ako to betonuju? Maju na to nejaky “vlak”? Ja som myslel ze ked tu platnu vysuvaju ze ju budu demontovat :smiley:…preto sa mi to zdalo zdlhave.

Sú na to debniace vozíky.
Z prebiehajúcich stavieb je podobná technológia na stavbe Pstruša-Kriváň most SO 211-00 dialnica.info/rcesty/R2_Pstrusa-Krivan.html s tým rozdielom, že oceľovú konštrukciu nebolo nutné vysúvať, keďže most nevedie cez veľké údolie.
A taktiež zo starších foto to môžeš vidieť aj na realizácii stavby Skalité - hranica PR/SR. Tu: gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=3650

To prislo celkom vhod. Kolko tipujete, ze bude zdrzanie tohto useku? Pol roka, rok, 2 roky?

kdo to razi pro vahostav?

neviem prečo by to mal byť dôvod na predĺženie lehoty výstavby ktorá je dostatočne dlhá …
inak zaujímavé že k tomu došlo iba mesiac pred míľnikom

pravdepodobne MTS s pomocou DPS. Začem bukvy, nádo čitáť, hlavne vlákno Sv-Sk na D3. Vyzerá to, že MTS sa na SVK špecializuje na “dlubané” tunely.

Aktualne foto z mostu Valy ???

nech sa ľúbi gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27639

Dik Braško :smiley:

Pomalky im to aj ide.

Už aspoň sa dá presnejšie predstaviť, v akej výške ponad údolie pôjde most Valy. Už načase, že začínajú s mostovkou.
Pozerám, že VHS tam má betonárku. Tá je tam ešte z čias ozajstného stavania úseku Skalité - hranica?
gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27645

Neviete ako to vyzera na moste Markov??? naposledy v sobotu keť som šiel okolo tak betonovali tu prvu bateriu na letmu betonaš alebo ako to nazvať [album]26721[/album]

včera som tam bol a už bola “psia búda” odšalovaná okrem spodku,nič som ale neodfotil lebo tam strašil sbs-kar

Neviete či dnes vysuvali mostovku na MUK Svrčinovec ???

vysuvali-7 krat