D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

ešte doplnenie-úniková štôlňa prerazená 9 mája, k tomuto dátumu vyrazené cez 550 metrov v kalote pravej rúre.Preraziť chcú do konca júla.

Pod Vahostavom je ako subdodavatel STI. Ale ani oni to nerazia, pretoze pre nich to robi nejaka handlovska firma s trojpismenovym nazvom, jedna sa o inicialy troch mien, pravdepodobne majitelov. Ale ten nazov som si nezapamatal.
Strop sa prepadol v hlavnej tunelovej rure, 20m od konca, vyska nadlozia 5 - 6 m.

Firma STI: sti.sk/references.php

Neviete či vysunuli mostovku na moste Vršok ???

Vysúvali…
Už je kompletne vysunutý :slight_smile:

gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27845&sk=t&sd=d&st=0

Zdalo sa mi ze uz rozoberaju ten biely spojovaci segment aj v strede mostu Cadecka, vie niekto potvrdit?

Hej máš pravdu… postupne ho už rozoberajú aj tam

:wink:
Nemate presne info kolko je virazenych metrov ???

malý report zo stavby ale od konca úseku
most 250 chýbajú už iba nosníky na prvom poli gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27960 na druhom sa armuje mostovka zbytok hotový
tunel Poľana sa razí aj druhej strany máju tak cca 20m gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27961
most Rieka tiež už rastie už sa robia “psie búdy” gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27962
most Čadečka čaká posledný krok na spojenie oceľových trámov gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27972
most 243 hotové posledne pole na pevnej skruži gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27974
a ešte MUK Svrčinovec
most 237-20 teda vetva križovatky B1,B2 ma uložené prvé nosníky gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27981
hlavný most 237-10 ak dobre počítam vysunutí 8-krat tentokrát ale dosť malo gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27984
a ešte most 237-20 vetva križovatky A1,A2 dnes odbednovali gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=27989

rempo dik za update.. toto bude fakt pekny kus dialnice, skoda ze to nie je plny profil.. bolo by to take nase male Brennero :slight_smile:

aj tunel Svrčinovec sa razí z druhej strany cca do 10m gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=28058

A tým kravám to vôbec nevadí, že sa to môže pod nimi zrútiť… :slight_smile:
gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=28056

Skoro cely tunel. Uz chyba iba tych 20 m z druhej strany, od vychodneho portalu, presne tam, kde sa tunel prepadol. Teraz niekedy to ma/malo byt prerazene.

Pekne fotky a nevidane stavebne tempo. Kde je vela penazi aj tempo je vysoke.

gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=28058
pozrite lepsie na tu fotku - vlavo hore uz je prerazeny - zostava teda vyburat tu zostavajucu priecku :slight_smile:

Viem mi niekto odpovedať na otázku: Prečo sa tunel nerazí na plný profil, keď jeho dĺžka je v podstate, krátka, tunel je prerazený a do otvorenia by stihli s veľkou pohodou preraziť aj druhú rúru. Z druhej strany tunela je most na plný profil, čomu tiež nerozumiem, pretože pochybujem, že by bolo zbiehanie pruhov tesne pred tunelom. Mne osobne by to prišlo logickejšie zbiehať sa až za tunelom.

Jednoducha odpoved. Poznas porekadlo, co mozes urobit dnes, neurob ani zajtra a mas dva dni volna… V Slovakistane sa to trochu preformulovalo; Naco robit len jednu zakazku, ked mozes mat dve zakazky…

Myslim, ze to bolo povedane vo vlakne Svrcinovec-Skalite. JASPERS to pre nizke intenzity nebol ochotny v plnom profile financovat.

ok ešte som sa zamyslel nad tým, a v podstate zbiehanie pruhov pred tunelom je z hľadiska bezpečnosti lepšie, pretože teoretické kolóny budú vznikať pred tunelom a nie v tunely. Avšak snažím si predstaviť, o niekoľko rokov do budúcnosti, akým štýlom sa bude dobudovávať druhá tunelová rúra. Kedže druhá rúra pôjde v trase únikovej štôlne, a tunel bez nej nemôže fungovať, mi z toho vyplýva, že celý úsek sa bude musieť odstaviť. (to sa týka podľa mňa všetkých jedno-rúrových tunelov na Slovensku). Preto by mi bolo logickejšie keby sa všetky tunely (najmä) tie krátke stavajú na plný profil. Nemuselo by isť o plný tunel zo všetkým vybavením. iba by sa postavil plný profil tunela s tým, že druhá rúra by bola úniková štôlňa. Iným riešením by bolo trasovanie mimo únikovej štôlne tak ako sa to robí pri Višnovom ale potom sa vlastne stavajú tri tunely.

Svata pravda, to bolo vidiet aj na R1ke pri PPP2