Tak tunel Svrcinovec je pravdepodobne nas najkratsi razeny tunel, mozno preto sa o nom tolko nerozprava.
S tym plnym profilom to bude teda zaujimave, ked sa to bude za kazdym tunelom opät zbiehat do polprofilu ![]()
Myslím si, že by to malo byť rovnaké, ako pri Poľane, štvorpruhový tunel. Zatiaľ však nejaké oficiálne správy o projektovaní štvorpruhu neboli, možno ale 4 pruhy sú už naprojektované…
Tento tunel sa bude nachádzať na trase Svrčinovec-Skalité. Jeho dĺžka je 456m.
Viac info najdete tu: ndsas.sk/index/index.php?ids … 03&lang=sk
Údaj o dĺžke tunela som čerpal z JGho stránky. NDS však uvádza údaj 464m…
Keď sa nad tým zamyslíš, tých tunelov už veľa nie je. D1 je pasé (možno až na Prešov, Dargov? ), tam je to jasné, D4 zatiaľ v nedohľadne. Zostáva teda D3, kde tých tunelov zase toľko nie je (4?, nechce sa mi to teraz pozerať), aby sa nemohli stavať rovno na plný profil. A s nimi samozrejme aj príslušné úseky
.
Bude to veľmi zvláštne, prechádzať pred tunelom do štvorpruhu a za tunelom znova dvojpruh. Moc sa mi to nepáči, mohli stavať komplet plnoprofilovú i samotnú diaľnicu, no intenzity sú asi proti. A potom, asi je náročnejšie dostavať “tunelový” štvorpruh ako diaľničný, tak preto. V minulosti to malo byť naopak - diaľnica na plný profil a tunely v polprofile. Nuž, situácia sa na Slovensku mení, možno sa raz dočkáme stavania typu - diaľnica na plný profil, tunel na plný profil
.
Na tomto linku: makasek.ic.cz/foto_index.php?galid=11&uvod=0 je k videniu zopár fotiek z výstavby preiskumnej štoly tunelu Poľana…
je tam aj vidno teknonicke poruchy.. no snad vedia co robia ked prieskumnu stolnu nedokoncili ..
Archeologická lokalita na kopci Valy by mala byť vyriešená, podľa miestnej tlače sa začínajú sa prípravné práce na výstavbe úseku: ![]()
dialnice.info/viewtopic.php?t=8420 ![]()
"Úsek bude dlhý 12,1 km s predpokladaným začiatkom výstavby v máji 2009 a predpokladaným ukončením výstavby v máji 2012. "
Na ten zaciatok vystavby som fakt zvedavy ![]()
Podľa posledných materiálov sa malo začať stavať narok… Možno malou náplasťou je “Úsek je vedený ako štvorpruh. Na stavbe bude vybudovaných 23 mostných objektov…”
Žeby sa projektovali, resp. neskoršie stavali 4 pruhy?
ten termin 2012 asi kvoli euro v polsku ![]()
Doprastav,a.s. stredisko Tunely žilinského závodu samy,pomocou vlastných strojou razili prieskumnú štôlňu Višňové.
malou náplasťou je "Úsek je vedený ako štvorpruh.
Skoro vždy sa hovorilo o úsekoch od KNM po Skalité len o polovičnom profile a čo sa týka tunelov tie by sa vraj mali stavať zasa na plný profil, takže toto je novinka - snáď pravdivá. Len neviem, či sa ten štvorpruh týka len tohto úseku SVR-SKA alebo sa bude stavať plný profil aj na ostatných úsekovch od KNM. Totiž intenzita dopravy bude asi nižšia na tomto úseku Svrčinovec-Skalité ako to bude po MÚK Svrčinovec, kde veľa kamiónov pôjde smer CZ. Alebo to bude naopak?, nie som si teraz istý. Mimochodom tá R? od MÚK Svrčinovec smerom do CZ má byť stavaná v akom profile?
Tak ma napadlo po dlhšej dobe, tento tunel je vo výstavbe či nie? Lebo tuším na stránke NDS je označený takto.
Na stranke NDS su zaznacene vo vystavbe vsetky tunely, co maju vyrazenu prieskumnu stolnu, teda aj Ovciarsko a Visnove ![]()
Btw, tento tunel nema ani tu stolnu kompletnu ![]()
Takže o nejakých stavebných prácach či nebodaj razení nemôže byť ani reči, hej? Myslel som si to.
Inak, tie tunely, označené na stránke NDS vo výstavbe, je podľa mňa blbosť a riadne zavádzanie menej znalých ľudí, to neznamená, že keď sú tam urobené prieskumné štôlne, že sa to dá označiť za stavbu realizovanú. Ale…topiaci sa slámky chytá (či ako sa to hovorí), nič sa takmer nestavia za tejto vlády (najmä sa toho veľa nezačalo stavať), tak aj týmto si chce vláda vylepšiť kredit v tejto oblasti
![]()
Jasne, ze je to zavadzanie. Je to vsak lepsie, ako napisat, ze minuly rok sa otvorilo celkom vyse 60 km D a RC
K tomu vypoctu dosli jednoducho - zratali otvoreny polprofil na zaciatku roka, druhy polprofil koncom roka a hned nam vyjde vyssie cislo ![]()
špekulanti jedni, a ako sa v predvolebnom boji snažili presvedčiť o tom, že za ich vlády by výstavba diaľnic postupovala inakším tempom.
Jasne, ze je to zavadzanie. Je to vsak lepsie, ako napisat, ze minuly rok sa otvorilo celkom vyse 60 km D a RC
K tomu vypoctu dosli jednoducho - zratali otvoreny polprofil na zaciatku roka, druhy polprofil koncom roka a hned nam vyjde vyssie cislo
Moment. Nemozu predsa ratat druhy polprofil ako dodatocne kilometre. To je vtip alebo fakt ?
V tom pripade svojich 100 km splnia hravo…