stabilizácia podložia diaľnice v km 29,900
gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26497
infobau ďakujeme za fotky z miesta činu,len ta poprosím nabudúce daj odkazy do jedného príspevku.Vďaka.
rempo dík za info, myslel som podľa tvaru pilierov na moste Markov, že bude použitá skruž ako na moste napr. v Hrhove.
dialnicaD3 most Čadečka už prišiel o obidva svoje “nosy” lebo ich na fotke nevidieť gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26520
Není to tam dobre vidieť lebo osm dobre nezaostril… ale myslím že na ľavo není ale na pravo je či ?
DialnicaD3: Nie sú, ani ľavý, ani pravý. Konce oboch vysúvaných nosníkov sú už na pilieroch, len ich “spojiť” do jedného celku. (Aspoň ja to tak vidím.
)
dnes som ich odfotil, ešte sú obidva
Pomaly tento typ mostov na tomto úseku D3 bude dokončievaný, myslím tým “montovanie” = zváranie oceľových nosníkov. Včera (t. j. 20. apríla) okolo 20. h expedovali posledné diely z firmy SAM Komárno, ktorá ich vyrába pre stavbu týchto mostov. (Dnes ráno som sa na to pýtal, a toto mi bolo povedané osobou, ktorá bola pri ich expedovaní.)
Ten Rempov obrázok na Čadečke gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26611 je zásadnejší, ako sme si doteraz všimli. Ja som od začiatku, ako začali vysúvať druhý kus /sprava/, sa divil, čo štrabáci nacvičujú, prečo sa nepustili na oboch koncoch naraz. Slovom využili terén a v tomto mieste pohodlne zložia biele nosy žeriavom z malej výšky.
DPS neuveriteľne rýchlo vysúva hlavný most na MÚK Svrčinovec hotovo 5/?/ zo14 výsuvov .
Rozbehli sa aj VHS a zrejme po príchode kľúčových mostárov z DS-Tu urobili veľa práce /mosty Rieka, Valy, 250/. Vyzerá to, akoby stavitelia stĺpov od DPS z Vŕšku prebehli k VHS.
vysuv mostovky bol každy piatok poobede,dnes som tam ale nebol tak neviem či vysuvali,boli hotove 4
http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26721&sk=t&sd=d&st=0
Myslím si že toto je jasný dôkaz že most Markov bude mať mostovku ako most Valy. Na foto je mostovka na pilieri moc vysoká na obyčajnú mostovku.
skyscrapercity.com/showpost. … count=1903
skyscrapercity.com/showpost. … count=1904
skyscrapercity.com/showpost. … count=1905
skyscrapercity.com/showpost. … count=1906
skyscrapercity.com/showpost. … count=1907
skyscrapercity.com/showpost. … count=1908
skyscrapercity.com/showpost. … count=1909
paradna schema, si musel dat s nou roboty…
Budowniczy, pekné obrázky aj schéma. Podľa schémy vidieť stav a ten je neoddiskutovateľný
. Na troch najmenších mostoch /238, 246, 249/ ani ťuk.
Na Čadečke sa ponáhľajú, odrezali z nosa.
Na Markove, Valoch aj Rieke rastú elastické /ohybné/ stĺpy pre mosty s redukovaným množstvom mostových ložísk /iba pod krajnými operami/. Podľa tohto náznaku, podľa veľkých vzdialeností medzi stĺpami a názvu staviteľa /STG/ súdim, že pôjde o mosty typu Hosťovecký most na R1 gallery/image_page.php?album_id=171&image_id=10615 /resp. Doľanský, Hrhovský na JaJa2, príp. nad Štefánskym, Lazným potokom z Fr-Sv/, ale pod portugalskou presuvnou skružou Berd vyšalujú a vybetónujú kompletnú mostovku s nosnou komorou /s premenlivou výškou/, ale “bez krídel”. Tam váhadlá ako VHS použil na DS-Tu, podľa môjho skromného odhadu na tak mäkké stĺpy na krut, nebudú vhodné.
Garip, a toto je už štvrtá Budowniczyho verzia.
Schéma stavebných objektov:
skyscrapercity.com/showpost. … count=8962
skyscrapercity.com/showpost. … count=9921
skyscrapercity.com/showpost. … count=1789
skyscrapercity.com/showpost. … count=1910