Je len otázkou času, kedy začnú s mostovkou aj na moste Valy. No VHS sa nám rozbehol! Keď tak pozerám, tak ten dom pri moste Rieka to má dosť ťažké.
Takto by Valy vyzerali veľmi efektne ![]()
Milan KM, tak to máš pravdu, takto by ten most bol oveľa estetickejší.
Všeobecne som si všimol, že my žiaľ málo dbáme aj na estetiku - architektúru mostov, pritom teraz pri výstavbe diaľnic v kopcovitom teréme a nielen tam by sa mohli uplatňovať aj onakvejšie tvary mostov a podpier. Mám pocit, že sa stále používajú 2-3 typy podpier (aj to tých najjednoduchších tvarov) a žiadne zujímavé riešenia. a pritom veľmi drahé (ale to už je náš kolorit). Keď sa pozriem do A, D, F, ale aj k susedom oveľa výraznejšie sa dbá na architektúru inžinierskych diel - aj mostov, používajú sa netradičné tvary podpier, aj oblúkové mosty, ktoré sú obzvlášť príjemným dotvorením prírodnej scenérie, kombinácia oceľe a betónu, …atď.
Vieme, ze Valy sa znizili na 77 metrov, menila sa vyska aj pri ostatnych mostoch?
Nie je znizenie len tym, ze raz sa hovorilo o vyske celeho mosta (teda vratane komory) a inokedy len o vyske piliera (teda bez komory) ? ![]()
Na moste Markov sa začína s budovaním mostovky. Tak myslím si, že most bude mať mostovku presne takú ako most Valy.
[album]26373[/album]
Normalne zacinam verit ze tento usek sa stihne odovzdat v termine
Slovensko…stavebne firmy idu podla mna po cene, pokial si investor neobjedna nieco specialne a necha to na stavitela (zlty FIDIC), tak ten zvacsa postavi funkcne, ale strohe riesenie…pri takom objeme vystavby a sucasnych moznostiach fakt skoda…
Ide to velmi dobre ale je este priskoro tvrdit nieco take.
východný portál - úniková štôlňa
gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26461
MUK Svrčinovec
gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26460
tunel Svrčinovec - východný portál
gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26462
Hmmm, no neviem, mohol by to niekto upresnit.
gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26460 - podľa tohto obrázka to vyzerá, že ľavý most /podľa Počiatka z BA/ bude hotový “coby dup” na doteraz dokončených 4-roch stĺpoch. Chýbajú ešte nejaké stĺpy - pred a za žel. traťou.
Podľa info od DPS, čo pridal Jarino, citujem: “… doprastav.sk/15559
Uvediem, že maximálna dĺžka betonážneho taktu je 26 metrov. Ľavý most bude mať 14 taktov …” evokuje, že na Ľ-moste chýbajú 2 ks /zo 6 stĺpov/.
“Just in Time” ako na Vŕšku /myslím na to, že DPS sa nebojí dokončovať piliere “na knap” predtým, ako k nim dosunú mostovku/.
Rempo, pekné fotky.
Vidno, že úsek D3 Sv-Sk sa pre VHS stal “1. programom”. Otázka znie, či VHS dostihne DPS, STG /mosty/ a MTS /tunely/, ktoré sú už v pokročilejšom “leveli” stavby. Moja odpoveď je zrejmá, ale potešilo by, keby ten sklz potlačili čo na najmenšiu hodnotu.
Tu sa stalo dokonca možným, že dialničný pilier sa dostal niektorým šťastlivcom do záhrady k RD, resp. blízko neho gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=26487 . Doteraz asi vrcholom záhradnej architektúry bola aplikácia stĺpu VN alebo VVN
.
tiež ma to prekvapilo tak blízko,veru nie sú tam tým nadšení čo my vravel jeden s obyvateľov,hlavne chcel aby to už bolo hotové
Prekvapuje ma že v galérii ešte na žiadnej fotografii nevidím montáž posuvnej skruže a krajné piliere už na všetkých mostoch sú vybudované. A pritom montáž trvá aspoň tri mesiace. Predtým sa písalo, že posuvná skruž bude použitá.
akú posuvnú skruž maš na mysli?
Na moste Vršok a Čadečka budú použité betonovacie vozíky niečo takého gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=3080
Zbytok je jasný mosty 238,239,247 a 250 tyčové prefabrikáty,mosty 240 Markov,244 Valy a 248 Rieka letmá betonáž krajne polia pevná skruž
mosty 241,243 pevná skruž