Prave som zapocul ze z 900m tunela je vyrazenych priblizne 1/5 teda 180m. A obecny nemaju vodu v studniach od kedy zacali razit tunel.
Podľa viewtopic.php?f=35&t=20184 máš nesprávne info.
Info mam z radia regina…
Metrostav pred vianocami informoval že na Poľane vyrazil 235m a v unikovej štôľni daľšich 203m spolu 505m.članok som tu aj daval,radio Regina je mimo lavky
Poľana vyrazených skoro 300 metrov, Svrčinovec niečo cez 100 metrov
Inac, ked sa potom budu razit tunely pre druhy pol-profil, budu obmedzenia v uz fungujuich tuneloch?
Uvidime na priklade tunela Horelica ten ma šancu na druhy profil už o nejake tri štyri roky
Pridávam fotky z MUK Svrčinovec.
Začína sa už s budovaním mostovky.
Začiatok: http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=24920&sk=t&sd=d&st=0
MUK sa buduje v plnom profile, ale postavia sa aj vsetky vetvy, napr. CR → Cadca?
Kopa novych fotiek od polskeho suseda ![]()
skyscrapercity.com/showpost. … count=1863
skyscrapercity.com/showpost. … count=1864
skyscrapercity.com/showpost. … count=1865
skyscrapercity.com/showpost. … count=1866
skyscrapercity.com/showpost. … count=1867
skyscrapercity.com/showpost. … count=1868
skyscrapercity.com/showpost. … count=1869
skyscrapercity.com/showpost. … count=1870
skyscrapercity.com/showpost. … count=1871
ANDi: Áno postavia sa aj vetvy na ca… je to súčasťou úseku.
Zopár fotiek má na svojej stránke uverejnených aj firma zabezpečujúca výrobu a montáž oceľovej konštrukcie pre STRABAG.
promontsro.sk/fotogaleria.html
Pozerám, že na moste Čadečka SO 245 celkom pokrok - Strabag maká. Ale prekvapivo aj Doprastav…
Zrejme toto dielo je velmi dobre podpisane a pekne vynasa. Comu nasvedcuje aj aktivita a pokroky.
stale nerozumiem technologii budovania tejto konstrukcie. laicky sa opytam, na tu prvu, bielu, rebrovanu konstrukciu sa akokeby dosuva odzadu ta ocelova?
Slafko, presnejšie vyjadrenie by bolo: na moste Čadečka SO 245 celkom pokrok - subky od Strabagu makajú /SMS BB od Eurovie je subka na stlpy, miestna subka na oc. dvojtrám -písali sme, nalistuj o 2-3 strany dozadu/. Detto na DPS-áckom Vŕšku /DPS šp je subka na stĺpy, ďalšia miestna subka na oc. dvojtrám/.
Hlavný most 237-10 vyzerá s trošku väčšími rozostupmi pilierov, ako fotil Atlantis na JaJa1 v susedstve toho kritického na Iliašovciach gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=12693 - DPS má tu dlhší /biely/ nos /pre TomášPO/. Až teraz sa ukazuje, čo je dôvodom, prečo DPS na MÚK nahodil pekelné tempo. Voči Vŕšku alebo Čadečke je na MÚK nepomerne oveľa viac práce.
Čo sme mali pred 4-5 stranami slovnú prestrelku, že medzi tunelom Svrčinovec a dvojmostom je krátky pevný úsek. Tak DPS v tomto úseku pred tunelom bude mať výrobňu, z ktorej sa bude hotový dobetónovaný segment vysúvať smerom na druhú stranu údolia /smer Čadca/. Teraz na betonárskej výrobni skompletovali ten biely nos, čo pomôže pri vysúvaní mostovky na piliere. A zvyšok medzi výrobňou a tunelom musí stačiť chlapom z MTS, aby obhospodárili hlušinu aj materiál na tunel aj únikovú štôlňu.
Čo je potešujúce, že začína byť vidno prácu aj na pilieroch mostov, čo stavia VHS. Uvidíme, ako sa VHS vysporiada so subkami. Bez nich VHS bude meškať nie mesiace, ale nepomerne viac.

Ani podla mojho gifu nerozumies? Tie ocelove nosniky sa postupne zvaruju a cely most sa vysuva. Ten nos na zaciatku je tam len kvoli lahsiemu navadzaniu, resp. preklenutiu medzery medzi jednotlivymi piliermi a ked bude most cely vysuty, tak sa odstrani.
ano, uz rozumiem, vdaka. cize zozadu ‘tlacia’ celu konstrukciu. ako ju ale tlacia??
Chlapi jedia vela halusiek…
Hydraulicky, pridaval som nedavno video z vysuvania v UK Diaľnice a infraštruktúra: Veľká Británia - #43 podľa ANDi