Holbra, vďaka Ti hlavne za info z tunela Svrčinovec. Odkedy VHS inštalovali na svrčinovskom portáli Svatú Barboru, neprenikol ani ťuk, tobôž obrázok. Nevenovali sme tunelu žiadnu pozornosť z dôvodu, že vieme, že slovenský tunelársky personál je rozlezený po Európe /napr. blog SME Martin Marušic/. Tak sme predpokladali, že sa tam nerobí.
Ak by firmy mali stíhať to nárazové množstvo tunelov, musia sa tunelárske kapacity doviesť. Import cz-kapacít poznáme /Metrostav, Hochtief cz/, spoznáme vraj aj taliansky /Salini Impregilo/.
Ešte jedna otázočka. Koľko z plnohodnotného tunela a z bezp. štône je vyrazené?
Co sem viděl, tak na tunelu sa nepřetržitě dělá od začátku roku. Já sem to sledoval od vjezdu do tunelu. Mohlo byt vyražených tak 150-200m. Nevim kde má byt ta štola, ale razili enom v tomto jednom tubusu. V prostoru před tunelem, ale probíhá odkopávání pro druhý tubus. Je to vidět třeba tady : youtu.be/f9JB5ZweNW4?list=PLhEdQ … 7jOYv-m93-.
Já sem tam měl na starosti zakládání mostu, takže o tom tunelu toho až tak moc nevim.
Holbra, keby si stihol pozrieť Poľanu, tak aj tam je pravý plnohodnotný tunel, v mieste ľavého je menší únikový tunel gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=22688 . V prípade prebudovania Svrčinovec-Skalité, by sa tento rozšíril na ľavý plnohodnotný tunel pre normálnu premávku.
K tej Poľane. Tam v minulosti bola cca do tretiny dĺžky vyrazená prieskumná štôlňa, ktorá sa v súčasnosti predlžuje.
Ináč po tunel Svrčinovec sa D3 buduje ako 2+2 /t.j. len Tvoja MÚK Svrčinovec/, pred tunelom dialnica sa zúži na 1+1. Že by bolo hotových 150-200m je nepravdepodobné, podľa času razenia /1 mesiac/ a po 100m by už rozbiehali ražbu aj vo vedľajšom menšom únikovom tuneli. Podľa tvojho videa youtube.com/watch?v=wOYE_vxL6R4 bager odťažuje terén pred vyššiemenovanou únikovou štolou, t.j. chystá sa aj ľavý menší portál.
Pre nás nezaiteresovaných to presúvanie na inú stavbu je dosť pikantné a hlavne v prvotnom štádiu stavby treba veľmi veľa zakladať aj vedľa skyscrapercity.com/showpost. … count=1789 , ale to je treba už pre inú firmu /VHS/.
Tak v jiném tématu tady na foru sem sa dočetl, že je vyrazených ±100m, tak to asi tak bude. Na délky mám špatný odhad ![]()
Já sem u toho tunelu byl 1x (z toho ty fotky a videa) a s nikým sem sa tam nebavil. Takže nevim.
Ten druhý portál začali připravovat nekdy v půlce ledna.
Bavil sem sa ale s geologem, který jezdí na Polanu. Tam má byt údajně vyrazených okolo 300m, jestli si to dobře pamatuju. Ale majů tam obrovské problémy…špatná geologie a přítoky vody.
Holbra super praca..tesim sa na dalsie ![]()
dialnica.info/dialnice/D3_Sv … alite.html
Ďalšie fotečky. Veľa snehu je na Kysuciach. Škoda, že z Valov nie je fotka z bližšia, vidno len tri žeriavy. Na Rieke začínajú piliere stavať a na 250-tke má už VHS položené nosníky na prvom mostnom poli.
Paradne to tam rastie. Zacinam verit tomu ze sa to stihne v termine. Aj ked.. Nevidno co sa deje na moste Valy. Za predpokladu ze by vsetky piliere boli zalozene a niektore uz zacinali rast, dalo by sa to stihnut?
Videá super, fotky tiež. Ach bolo tak pekne a ja som nešiel fotiť
Ak bude počasie priať, moja prvá cesta je ku moste Valy.
Pozeram ze na Cadecke este nie su dobetonovane piliere a mostovka je uz ‘na ceste’ k nim, stihaju betonovat aj v tychto nizkych teplotach?
Podla man len tazko, aktualne tam zrejme snezi. Treba este vydrzat februar a od marca by sa to pri +12 mohlo aj poriadnejsie rozbehnut.
Tento usek je velmi intenzivne monitorovany za co chvala vsetkym. Zaujimala by ma ale jedna vec. Ta vysuvna konstrukcia nad mostami vrsok a cadecka sluzi ako forma pre beton alebo ako? Videl som uz asi 3 typy ale tomu nerozumiem. Navyse nevidim v tom vyhodu oproti inym technologiam. Vie mi to niekto strucne a jasne popisat? Vopred vdaka.
Na ocelovu nosnu konstrukciu bude pribetonovana mostovka. Rovnaky typ mostov je uz na hotovom useku D3 pred hranicou alebo pri PB.
[album]3080[/album][album]6329[/album]
Jonathan dikes, uz mi to je jasne.
Takto presne tu bude vyzerať u mostu Vŕšok.
[album]24728[/album]

Diky aj tebe kamo a podla mna VHS by mali zrusit a dat to niekomu inemu. Ze sa to neda ? podla zmluv? oni asi mozu porusovat zmluvy..tak isto zrusit HK SLOVAN BRATISLAVA. ![]()
Výstavba tunelov Svrčinovec a Poľana: asb.sk/inzinierske-stavby/tu … c-a-polana
Dnes som išiel kolo mostu Valy, no žiaľ po tme. Ale to je vlastne jedno keď že tam nieje apsolútne čo fotiť. Situácia je taká, že sú tam 3 žeriavy a každý pilier má zabetónované maximálne jedno poschodie.
Pridávam fotky z mostu Vŕšok, mostu 243-00 a mostu Valy.
Začiatok: http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=24785&sk=t&sd=d&st=0
Pekne fotky, skoda, ze to mam tak od ruky, sice ako 90% naroda ![]()