D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

podla ortofomapy nie je. Smerom k PL sa polomer zvacsuje.
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=18057

Na moste Valy sa to konečne začína rozbiehať. Žeriav vysvietený. Zajtra sa tam pôjdem kuknúť ak bude čas. Záverečné skonštatovanie: Hrčaviani budú mať radosť :smiley:

chlapi ono sa bude vysúvať aj z druhej strany , problem solved :slight_smile: , aj keď si nevie predstaviť ako potom napoja druhú stranu ale je tam “šikana”

Pridávam foto z mostu Markov, Valy a čiastočne z diaľky :smiley: z mostu Čadečka.
Začiatok: http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=23766&sk=t&sd=d&st=0

S tymto usekom to myslia smrtelne vazne. Len tak dalej :slight_smile:.

Pokiaľ budú peniaze tak firmy nemajú problém :smiley: Ale musím uznať, že to tempo ktoré tu dávajú je pekelné. Most Vŕšok bude mať hotové všetky piliere, predpokladám že do týždňa stým že nebudú zrealizované napr. nátery.

Slovenské trio potrebuje peniaze čo najskôr. Majú po Slovensku siroty, ktoré treba dokončiť. Nebudem menovať, je ich dosť. DPS, STG to podľa tempa pravdepodobne stihnú, ak sa nič neudeje. MTS v tuneloch a VHS po mostoch majú čo robiť. Ak to VHS stihne do konca 2016, bolo by to veľké prekvapenie. Kdesi už aj od NDS či MD tichučko preniklo, že financovanie rozložia na 2 programové obdobia. Prečo, netreba dlho hádať. A Počiatek sa vyhráže, že vypíše ďalšie tendre.
Dialnica, na ktorej strane hlavného tunela bude na Svrčinovci tá bezpečnostná štôlňa? :stuck_out_tongue:

Plš: Myslím že by mala byť na severe. Podľa vyzualizácie nieje o čom, no roky robia svoje :smiley:

Dialnica, naľavo, kde má byť chýba nástrek betónom. Napravo je betónu ojojoj.
Dostal si SS? - nechcel som dopyt dať na vlákno, aby nás Jaro nevyhrešil.

Plš: no tak neviem… pôjdem sa tam asi v najbližšej dobe pozrieť, a urobím foto.

Most “Vŕšok” je v pravotočivom kruhovom oblúku s polomerom R = 550 m, ktorý prechádza do prechodnice L = 120 m prechádzajúcej cez inflexný bod do protismerného motívu. Dnes už sa nevysúva len v priamej alebo v konštantnom polomere. Vysúvať by sa malo iba z jednej strany od opory 7.

Obchadzka: ndsas.sk/aktuality-vystavba- … 827s48782c

Sed, dúfam, že napíšeš aj niečo zaujímavé zo svojej aktivity, nielen po hlúpych poznámkach miestnych amatérov. Amatérov, čo sa im páči dobre , možno i zaujímavo postavené dielo.
Musím sa priznať, že takú komplikovanosť, ako oblúk, následne rovinka a nakoniec protismerný oblúk, ma veľmi prekvapilo. Lebo stále mám predstavu, že takú dokonalosť ako most v zaostalom severoafrickom africkom Maroku gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=3648 .

podľa Metrostavu je v tuneli Poľana vyrazených 235 metrov a 505 metrov únikovej štôlne zdroj:http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/tiskovezpravy/Tunelari-Metrostavu-se-vratili-na-Vanoce-domu-351914

Rempo, podarilo sa Ti previazať odkaz z textom, ináč veľmi zaujímavý článok. Ešte raz: parlamentnilisty.cz/zpravy/t … omu-351914 . Takže nie všetky tunelárske partie pôjdu po Novom roku na Sever. Tá jedna, čo nastúpi na Severe v máji, môže prísť zastrieľať si na D3 Svrčinovec-Skalité.
Podľa článočku Metrostav tunel na Svrčinovci nerazí. Čo sa vlastne s tunelom Svrčinovec deje? Práce stoja, či tam robí niekto? ZP bezpečnostnej štôlňe dokonca nie je ani naznačený.

Mňa by zaujímalo, či už sa začalo raziť na východnom portáli Poľany. V októbri prebiehali prípravné práce.
Vo Svrčinovci bolo v októbri podľa Českej tunelárskej asociácie vyrazených 8 metrov v kalote(na Poľane vtedy 112 m v kalote a 90 m v lavici). Oficiálne začali s výstavbou koncom októbra. Raziace práce by mal vykonávať OHL ŽS, na niektorých fotkách vidno stroje MTS a VHS. Asi prvý dvaja menovaný robia subku pre VHS(podľa mňa, inak by tam neboli logá VHS).
Piliere na moste Čadečka pre Strabag robia Stavby mostov Slovakia, piliere na moste Vŕšok pre DPS robí Doprastav Export.
Strana 4: doka.com/web/media/files/new … 2014-2.pdf

Z Rempových parlament. listov z dneška:
Také na druhé slovenské zakázce, jíž jsou ražby tunelu Poľana, spolupracuje Metrostav se stavební společností Doprastav. V sedmidenních cyklech se na ní střídá celkem 40 dělníků a techniků specializované divize 5, kteří do konce roku vyrazili 235 m pravé tunelové trouby a dalších 505 m únikové štoly. Tunel je součástí dálnice D3 Svrčinovec – Skalité v oblasti Kysuckých Beskyd. Nachází se ve špatně přístupném horském terénu ve výšce zhruba 700 m n.m., kde je každoročním pravidlem tuhá zima s výraznými sněhovými srážkami a nízkými teplotami. S těmito komplikacemi se budou pracovníci potýkat v nejbližších měsících. Větší starosti jim však dělá špatná geologická situace v profilu tunelu. V čelbě se střídají pevné pískovce, které jsou velmi špatně rozpojitelné, a silně tektonicky porušené zvětralé jílovce silně náchylné na tvorbu nadvýlomů. Vinou těchto podmínek musí raziči postupovat jen krátkými záběry s délkou záběru 0,8 - 1,0 m. Riziko nadvýlomů se v těchto smíšených čelbách snaží minimalizovat pomocí ochranných deštníků ze samozávrtných svorníků IBO R 51 délky 9,0 m.

Na východnom portáli Poľany sa nerazí.

Pritom, ako píše old-stránka Dialnice a tunely: Vyrazená prieskumná štôlna má dlžku 302 metrov /so začiatkom razenia 10.2006/. Teda MTS predlžil pôvodnú prieskumnú štôlňu na 505 m, tj vyrúbal 203 m. Podľa doterajších výkonov MTS na Poľane predpokladám, že Poľanu sú schopní preraziť za 1 rok, ak sa nič nestane.

Ide vám v pohode odosielanie fotografii do albumu ? Lebo som tu chcel dať foto z mostu Vŕšok no žiaľ mi urobilo to že fotografia sa nezobrazí :frowning: