D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

Najprekvapujúcejšie sú posledné z SO 250-00. Žeriav z DS-Turany už postavený a asi aj natretý, piliere sa postupne pripravujú, takže už aj VHS začína viditeľne dačo robiť. Len netuším, kadiaľ chcú voziť nosníky ku žeriavu. Taktiež neviem, kde chcú nosníky navoziť, treba na to dosť priestoru a tam vidím, že je hneď most. Jedine, žeby to urobili ako pri stavbe úseku Sverepec-Vrtižer, keď z Horného Hričova už vozili v celosti tyčové nosníky dlhé 38 metrov. To som zvedavý.

Praveze by som skor povedal ze je to vyhodne priamo po moste ich aj privezies aj osadis. Pripadna priprava sa da robit pred mostom a spojeny nosnik sa po moste uz len prevezie.

rád by som vám dohodil situácie viacerých úsekov ale PDF sa mi nedá pridať tak to nejak skúsim prehodiť a potom to dám ale čo sa týka realizácie tak

• diaľnica v km 21,535 až Z portál tunela Svrčinovec plný profil v zmysle DSP, včítane kompletného predportálového úseku
  • oblasť križovatky Svrčinovec kompletne v zmysle DSP, včítane mosta 237-10 plný profil
  • tunel Svrčinovec – pravá tunelová rúra. V trase ľavej rúry bude navrhnutá úniková štôlňa
  • oblasť V portálu tunela Svrčinovec kompletne plný profil v zmysle DSP až po Z krajnú oporu mosta 238-00
  • úsek od mosta 238-00 (včítane) po most 248-00 (včítane) v polovičný profil. Jedná sa o úsek cca km 22,755 – km 32,145
  • od V krajnej opory mosta 248-00 celá oblasť portálu Rieka tunela Poľana kompletne v plnom profile v zmysle DSP
  • tunel Poľana – pravá tunelová rúra. V trase ľavej rúry bude navrhnutá úniková štôlňa
  • oblasť portálu Pazderovci tunela Poľana kompletne v plnom profile v zmysle DSP až po km 33,260 (šikmý profil), včítane kompletného mosta 249-00 (presypaný)
  • úsek od km 33,260 až po km 33,817 (K.Ú.) v polovičnom profile
  • z hľadiska organizácie dopravy bude plný profil využívaný len od začiatku úseku po vstup do tunela Svrčinovec, včítane plného využívania križovatky Svrčinovec. Od tunela Svrči-novec (včítane) až po koniec úsek bude využívaný len pravý jazdný pás pre obojsmernú premávku.

a čo sa týka tunela svrčinovca tak ten bude mať obslužnú komunikáciu od V k Z portálu takže aj počas výluky by sa mohlo jazdiť po “diaľnici” — ale toto už nemá poľana takže smola :slight_smile:

Aspon tunel Svrcinovec, ktory ma sotva 500 metrov mohli fakt spravit v plnom profile :unamused:

Andi, ideálne by to bolo, ale nemohli.

Dialnica, chuľovka pre Teba od projektanta Stráský,Hustý a partneři SK s.r.o., Strojnícka 34, 821 05 Bratislava, Slovenská republika:
most Vŕšok
shp.eu/strasky-husty-a-partn … slovensko/
most 243
most Valy
most Čadečka
most Rieka
most 250

Ešte som raz pozrel Valy, avšak ten variant s nosnou oceľobetónovou komorou s premenlivou výškou uvedený projektantom SHP doznal zmeny. Viď skutočnosť, bude zrejmä vysúvaný oceľový dvojtrám ako nafotil Rempo gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=22162 .

Ale na hore uvedenej foto niesu Valy ale Cadecka.

Veľmi som to nepreveroval, takže ak toto ktorýsi s adminov uvidí, tak príspevok plš 6.12.2014, 19:24 prosím vymazať! Ďakujem.

Plš: Celkom sa mi to podobá na to že som nemal žiadnu predlohu :smiley: Výška mostu Valy tam je 85m. Tak predsa sa to neznížilo.

Mensi upgrade :wink:

Mosty Rieka a Valy budu mat betonovu mostovku s premenlivou vyskou robenu letmou betonazou, zvysne velke mosty ocelovy dvojtram budovany vysuvnou skruzou

Suhlasim, to kym dobuduju vsetky obojstranne tunely aj Branisko, tak toho sa mi tridsiatnici asi nedozijeme.

skyscrapercity.com/showpost. … count=1783
skyscrapercity.com/showpost. … count=1784
skyscrapercity.com/showpost. … count=1785
skyscrapercity.com/showpost. … count=1786
skyscrapercity.com/showpost. … count=1787

podľa výkresov od robertka za čo mu ešte raz ďakujem je plocha pred západným portálom tunela Svrčinovec niečo okolo 80 metrov čo by malo stačiť na bezproblémové spájanie pruhov

Vie niekto zadefinovať aktualny priebeh aktivit na tomto useku?

Dialnica, nejako Ti ťahá nos na jednu stranu. Potlač troška! gallery/image_page.php?album_id=158&image_id=13952 .

Plš: Všimol som si. No určite to nieje preto lebo sa netrafili :smiley: To by bolo dosť nepresne. Myslím si že nieje rovnaké zatočenie mosta po celej dĺžke, teda mostovka bude asi presne sedieť až po dokončení vysúvania po celej dĺžke.

Podla mna je polomer rovnaky po celej dzlke mostu.