D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

plš: Keď nemám čo robiť tak sa takto bavím :smiley:
Skúsim urobiť aj iné mosty… len potrebujem to skôr vidieť na vlastne oči :smiley:
Pozerám tie schémy od neho… Ale ako vidim tak vidím zdať sa mi že sa prepiskol o jeden pilier na moste Vŕšok a Markov :smiley: ma tam 6 pilierov…v skutočnosti je ich tam len 5 a na Čadečke je ich zas naopak určite viac ako 6.

Dialnica, keď to kreslil, neboli ešte všade ani navrtané a betónované pilóty pod piliere a krajné opory.
Ináč som myslel, že cez týždeň si preč a nie doma.
DPS sa osvedčuje na MÚK Svrčinovec ako expert na MÚKy. Na JaJa2 dávno vypratal križovatku a ako Hrušo píše, mosty tíško sadajú a aj viac ako mali.
Aj na tejto MÚK to s DPS vyzerá, že chce silou mocou skončiť a odísť skôr ako jeseň 2016 /žeby vypratali priestor MTS na tuneli a pre nového zhotoviteľa smerom na juh/.

plš: to je pravda. Na to som nemyslel. No na MUK sa teda maká. Tak cez týždeň viac menej doma som… keď že ešte len študujem. Piliere tam fakt rastú ako z vody a to doslova. Ale keď už tak spomínaš ten juh… Som zvedavý či sa NDS-ke podarí vyhlásiť súťaž na Čadca- Svrčinovec do konca tohto roku, ako už viac krát spomínali.

Podľa najnovších info ktoré som dostal, tak na moste Valy sa stále nejako aktívne nepracuje. Na posledy som tade šiel asi pred dvoma týždňami a najvyšší pilier bol založený. No pilier ešte nerastie :slight_smile:. Na čo do čerta čakajú? Je to vážne s VHS také kritické? Keď si zoberieme tak od MUK Svrčinovec sa aktívne pracuje na každom vysokom moste. Dokonca aj na moste Markov už začali budovať piliere. Na najvyššom majú hotové už prvé poschodie. Tam sa to dá brať, keď že prístupová cesta bola hotová dosť neskoro. Tam kde sa malo začať hneď, sa ešte nezačalo.

Pogúľal som trochu po nete: Stavby mostov Slovakia as B.Bystrica majú pekné fotky z aktuálne realizovanej stavby na D3 Sv-Sk:
Diaľnica D3 Svrčinovec – Skalité, SO 245 Most Čadečka
Objednávateľ:STRABAG, s.r.o.
Dátum realizácie:2014
stavbymostov.sk/stavby-prebi … .php?id=33
Rempo, Dialnica, fotečky vyzerajú dosť čerstvo, že? Tak preto pánom zo STG to tak ide!

http://www.stavbymostov.sk/stavby-prebiehajuce_detail.php?id=33 správny odkaz

fotky veru nie sú viac než mesiac staré,ale unimobunku SMS som tam nevidel tak ma to trochu prekvapilo že na tom robia aj SMS

Pred 2 tyzdnami som prvykrat zazil udrzbu tunela Laliki na PL strane tohto spojenia - z oboch stran su zavory a semafory a kyvadlovo pustaju v jednom jazdnom pruhu raz jednu, raz druhu stranu. A vo vnutri tunela makaju udrzbari, normalne tam mali rozlozenu konstruciu a robili potrebnu udrzbu - uvidime teda, ze ako to bude v praxi po spusteni svr-ska…

Ako bude riešené spojenie štyroch jazdných pruhov do dvoch medzi MUK Svrčinovec a tunelom Svrčinovec ? Zamýšľam sa nad tým preto, lebo to vypadá že medzi MUK a tunelom moc miesta neni.

Dialnica, pozeral si starú vizualizáciu, že? vyvlastnenie.sk/pribuzne-tem … c-skalite/ Som zvedavý, ako to bude vyzerať v reále. Keď zvážim, ako DPS “šatoval na MÚK Levoča”, tak predpokladám, že koncom budúcoročnej sezóny hlavné rysy MÚK Svrčinovec už budú zreteľné.
Zatiaľ by mohol pomôcť Rempo, keby pridal detail svojej mapky v mieste MÚK Svrčinovec, resp. pridal link. V gúglení som bezradný.

Plš: Áno pozeral som tu vizualizáciu hlavne. Myslíš že portál tunela bude o niečo posunutý? Najlepšie by bolo keby sa to dá vyriešiť tak, aby sa šlo plynule. Ale pre to miesto si myslím že to tak nebude.

Oprášim link spred roka enviroportal.sk/sk/eia/detai … ec-skalite a môžeme pozrieť, či to rieši.
Kukám, ale akosi sa nedarí. Treba asi čerstvejšiu dokumentáciu.

Dalo by sa to vyriesit jednoducho. Pravy pruh od Cadce by sa pred krizovatkou stal odbocovacim smer R5 do CR. Pravy pruh smerom do Ca od krizovatky zasa pripajacim pruhom od R5 z CR. Vela moznosti tu asi nieje.

Pozeral som mapky ale všetky sú na plný profil aj ta najnovšia dokumentacia na zmenu navrhovanej činnosti na enviroportali ktorá sa mimochodom týkala iba drobných zmien v smerových a výškových vedení diaľnice vzhľadom na pripravovanú R5,až je všetko nachystané keď sa začne aj s R5

Rempo, Dialnica naráža na to, že pred Z-portálom je krátka plošina na rastlom teréne rádovo dĺžky 10 m a potom D3 prechádza na 2 paralelné mosty oddelené vzduchovou medzerou /+ 2xš rímsy/. Naráža na to, že ak sa tam dostane taký Marek99 so súpravou alebo 14m návesom, bude mať seksakramentský problém urobiť myšičku z tunela smerom na most pred prieskumnú štôlňu /poníženie rýchlosti/. Portály oboch rúr sú dosť od seba a pruhy 1+1 a 1+1 na mostoch sú kreslené tak, že rúry čím ďalej do vnútra kopca sa od seba len málo vzďalujú. Aká bude skutočnosť, to je otázka.

podla vizualizacie (cas 5:18) ta plosina je viac ako 10m. Moj odhad je tak 40m. Navyse konce mostov su rozsirene tak, aby sa dal lahsie vytvorit preplet (cas 5:29). Ak to bude postavene tak ako je na vizualizacii, nevidim ziadny problem.

Jonathan, keď zoberieš aj tých 40m. NDS praktikuje preplety podstatne dlhšie. Pritom určite nepôjdeš tesne pri hrane tunela Svrčka a tesne okolo rímsy mosta. Fúkneš tam nejaké oblúky, tak tie rovné úseky budú podstatne kratšie. Ale zatiaľ zbytočne sa sporiť.
Dôležitejšia je otázka na mr. Dialnica. Čo hovoria agentúry JPP, kedy začnú raziť bezpečnostnú štôlňu na Svrčku? Hlavnú rúru strieľajú, či ťažia bagrom a vôbec niečo z tunela vyvážajú?

Nove fotky na dialnica.info/dialnice/D3_Sv … alite.html

to bude len jedna rura? ci to mam nejake halucinacie :slight_smile:

plš vedel som ako to dilnicad3 myslel,tiež sa my tam zdá malo miesta keď som tam bol mam iba tuto fotku gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=22395 ktorá ale moc dobre neukazuje v strede je opora a od nej niečo výše 50 metrov pred vjazdom do tunela bližšie som sa nedostal boli tam robotnici ktorý sa tvárili dosť nepriateľsky.