nie… ale nabuduce pofotim cez vikend skúsim
dnes som si všimol že vyrubávajú pod križovatkou svrčinovec z busu … neviem či to je pravda alebo sa mi to tam len zdalo ![]()
DialnicaD3, dík za fotky, ale poprosíme admina nech nám fotky zredukuje, prípadne aj tento príspevok vykiluje.
vrodila sa mi tam nejaka chyba… sory. Skúsim ešte neskôr pofotiť aj pred kryžovatkou svrčinovec
Dnes som bol obzrieť skoro všetky prístupové cesty v obci Čierne… výruby zatiaľ pokračujú úspešne… viac v popisoch obrázkov
[album_photo]16974[/album_photo] [album_photo]16975[/album_photo] [album_photo]16977[/album_photo] [album_photo]16978[/album_photo] [album_photo]16979[/album_photo] [album_photo]16980[/album_photo] [album_photo]16981[/album_photo] [album_photo]16982[/album_photo] [album_photo]16983[/album_photo] [album_photo]16984[/album_photo] [album_photo]16985[/album_photo]
..a sneh nikde. To je v praxi tá dlhá zima, kvôli ktorej musí byť úsek taký predražený
no to hej tak na kysuciach väčšinou je ale tato zima prekvapila riadne
V case, ked 99% prac na celom projekte tvori tvorba dokumentacie, neusetria prakticky nic. Ine by bolo, keby prisla slaba zima posledny rok vystavby.
som zvedavy že kedy sa začnú stavať prvé piliere… na kryžovatke svrčinovec by to mohlo byť v pohode čoskoro
Pod mostom Vršok sa naplno pracuje na výruboch… Bol som to dnes okuknuť. Po celej dlžke mosta je pod mostom už všetko vyrubané a vyčistené
dialnica D3: Tak, tak. Bývam odtiaľ cca 500m. Keď pôjdem okolo s foťákom, pofotím a dodám snímky. Inak bahna je tam požehnane ![]()
to teda je… mohli by to po sebe aspoň upratať ![]()
Dnes som prechádzal cez Skalité do Poľska a potom na Oravu, v okolí stavby je dosť veľký kľud, okrem toho že je vyrubané drevo sa moc nič nedeje, bol som sa pozrieť aj pri vstupe do tunela Poľana, okrem vyrubu tam veru nič nie je,
prikladám aj dve foto čo som nafotil do galérie ![]()
Co sa cudujes preco asi potom predlzuju a nestihaju terminy? …
Chce to čas. V súčasnosti ako vidíme na foto prebiehajú prípravné práce(výrub a tak), zároveň firmy pripravujú “papiere” ako to už tu bolo spomínané. A ako sme to mohli vidieť na predošlých úsekoch, nejaký ten čas to trvá. Čo si pamätám, NicolasCZ tu spomínal, že stavbári a nadšenci si prídu na svoje až niekedy v lete a na jeseň.
Na stránke Svrčinovca som našiel: svrcinovec.sk/images/stories/Ozn … Skalit.pdf
Dobre tak že dnes som bol prejsť v podstate celu trasu dialnice v katastri obce Čierne…
Najprv som bol obzrieť miesto najvyššieho mostu Valy- situacia: kompletne vyrúbané v trase dialnice pod bud. mostom a kompletne vyrubana trasa pristupovej cesty ku moste.
Ďalej som pokračoval po trase dialnice smer Svrčinovec. Následuje nemenovaný most- sutuácia: kompletne vyrúbané v trase dialnice pod bud. mostom a na pristupovej ceste
Následuje most Vŕšok - sutuácia: kompletne vyrúbané v trase dialnice pod bud. mostom (na fotografiach)
Ďalej následuje most Markov- sutuácia: akurád vyrúbané dreviny v trase pristupovej cesty. Pod bud. mostom nevyrubané.
Následuje ďalši nemenovany most-sutuácia: vyrúbané dreviny v trase pristupovej cesty. Pod bud. mostom je luka.
[album_photo]17587[/album_photo] [album_photo]17588[/album_photo]
Aj keď sa momentálne stavia úsek len v polprofile, terénne úpravy majú byť robené pre obidva profily -
gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=17587
Z tejto aktuálnej fotky výrubu sa dá predpokladať, že miesta je tam “habadej” aj pre budúci druhý most, uvidíme či to bude podobne tak aj pri ost. výruboch, zárezoch ap.
hej v tom maš pravdu… terenne úpravy sa robia na obydva profily
je to tak aj pri ostatných mostoch a na plny profil sa budú robiť aj zárezi
To sú bohovské svahy na zjazdové lyžovanie, len krátke. Postaviť tak vlek, obandážovať piliere /proti typom typu Slovinský ministerprezident/, nastaviť snežné delá, bufet s párkami a inkasovať. Ešte mostovka svah pritieni a môžme lyžovať do leta ako na Skalnatom. Ešte keď je to od severu gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=17588, čo už na to povedať.
dnes som videl už aj neaké tie buldozeri v obci Svrčinovec niekde približne tam kde bude západný portál tunelu Svrčinovec