veru mal si pravdu pri západnom portáli už je trochu zhrnuté tej ornice http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=17613,výruby pri železnici ešte vôbec nie sú hotové gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=17612
dnes som to tam bol okuknuť…
[album_photo]17643[/album_photo] [album_photo]17644[/album_photo] [album_photo]17645[/album_photo] [album_photo]17646[/album_photo]
No a takéto vykopy sú na bud. mostnom objekte za bud. mostom Valy smer Svrčinovec… Neviem čo to presne je ale myslím si že na tých miestach budú stať piliere
[album_photo]17649[/album_photo] [album_photo]17650[/album_photo] [album_photo]17651[/album_photo]
Valy sú archeologická lokalita. Určite je to prieskum.
to je dosť ďaleko od kopca valy
Tabule stoja pracovne stroje tiez
.. ale bola nedela, tak asi preto
(pristupova cesta k tunelu Svrcinovec)
No púšťajú sa do toho celkom rýchlo… stroje sú už aj na území bud. mosta Vršok. AK sa mi podarý skúsim odfotiť
Ty čo tu táraš?
. V súťažných podkladoch sa jasne hovorí o tom, čo sa bude a co nebude robiť v plnom profile. A tvrdenie “na plny profil sa budú robiť aj zárezi” nie je pravda. V plnom profile sa robí:
- pred a za tunelmi
- v miestach ORL (odlučovače ropných látok)
- križovatka Svrčinovec až po tunel Svrčinovec
Nič viac, čiže ani zárezy.
Zatial všetky zemné práce, čo sa robia na mostoch sú archeológia a geotechnický prieskum. Na budúci týždeň sa začnu robiť aj prípravné práce na prístupových komunikáciac.
Nikolaz CZ- troška som sa smylil
… Práce na prístupových cestách sa už začali na prítupe ku križovatke Svrčinovec z južnej strany. Sory za grafiku ale fotil som keď sa už stmievalo…
[album_photo]17728[/album_photo] [album_photo]17729[/album_photo] [album_photo]17730[/album_photo]
Uz sa tesim kedxsa to vsetko spusti naplno…
Práce na prístupových cestách zrejme neako dlho trvať nebudu keď že sa už na nich začalo napríklad ako ku krížovatke Svrčinovec z južnej strany aj zo severnej ku bud. portálu tunelu Svrčinovec alebo včera teda sobota 29.3. sa začali práce na prístupe ku mostu Vršok. Jediné miesto kde zatiaľ není neaký ten bager alebo buldozér je najvyšší most Valy a most na konci obce Čierne smer Svrčinovec. Teda možno od 1. mája sa začnú zakladať aj mosty.
Výstavba diaľnice D3 smerujúcej cez obce Svrčinovec a Skalité, nebude pre dodávateľské firmy jednoduchá. Jedným z dôvodov je, že ľudia spisujú petície proti betonárňam…
Čítajte viac: kysuce.sme.sk/c/7159155/ludia-v- … z2xxPhJ3V1
kysuce.sme.sk/c/7159155/ludia-v- … narky.html
no tak toto by výstavbu mohlo spomaliť… Dnes som bol len tak okuknúť a pracovalo sa za mostom valy smer Svrčinovec tam je zrytá ornica v trase dialnice a pracovalo sa aj na prístupe ku križovatke Svrčinovec
Ja verim, ze nejaku lokalitu rychlo najdu. Ani z Cadce by to nemali daleko a boli by pripraveny na Ca-Svrcinovec.
Skoda, ze nemas fotky… ![]()
daake fotky mam ale z inych miest… lebo na Svrčinovci som nemal foťak to som sa len tak na bajku bol prevesť
napriklad ako práce v trase diaľnice za mostom Vršok (obec Čierne)
[album_photo]17784[/album_photo] [album_photo]17785[/album_photo]
A ešte som odfotil nedokončenú prístupovú cestu ku mostu Vršok…
[album_photo]17786[/album_photo] [album_photo]17787[/album_photo]
Keď budem mať čas pofotím aj na Svrčinovci.
Super, len dufam, ze sa to podobne rozbehne aj v Cadci. ![]()
v čadci sa má začínať až budúci rok či ? tento rok verejné obstáravanie
Ano, to by bol dobry termin, aj ked s ukoncenim v roku 2018 by to znamenalo 2 roky pravidelnych kolapsov vo Svrcinovci, Cadci a KNM… Podla predpokladu by D3 zastupovala aj tranzit cez oravu, takze sranda prevelka. Kazdopadne konecne sa to zacina rozbiehat, len aby sa to uspesne dokoncilo.
Fotky na SSC:
skyscrapercity.com/showpost. … count=9572
skyscrapercity.com/showpost. … count=9573
skyscrapercity.com/showpost. … count=9574
skyscrapercity.com/showpost. … count=9575
skyscrapercity.com/showpost. … count=9576
Keď že som z Čierneho, tak tu budem pridávať momentálne situácie na stavbe diaľnice.
9.4. 2014
Pracuje sa už skoro na celej dĺžke diaľnice. Najviac sa pracuje na križovatke Svrčinovec a tunelu Poľana na týchto miestach sa dá povedať že je to rozbehnuté. Ďalej sa pracuje na prístupových cestách - križovatka Svrčinovec z južnej aj severnej strany. Na križovatke prebiehajú ešte aj výruby keď že tam toho miesta treba dosť. Potom na prístupe ku jednotlivým mostom.
Pracuje sa už aj na trase diaľnice hlavne za mostom Vršok smer skalité a začína sa aj za týmto mostom smer Svrčinovec kde mechanizmy zryvajú ornicu.