D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

Nevzal som so sebou foťák, ale v podstate nebolo zatiaľ čo fotiť. Plošiny pilierov skrývkovalo jedno JCB na lúke bližšie poľskej opore.

Ale ved dnes pri sebe nosi kazdy fotak…zvlastne

Zaujímavých fotiek bude za pár týždňov přibívat

Prva fotografia z vystavby je vzdy zaujimava, aj ked sa jedna o zakopnutie krompaca do zeme :slight_smile:

Za par tyzdnov moze kludne nasnezit, takze nemusi sa rozbehnut v podstate nic.

dnes som to bol obhliadnuť na konci obci Čierne smer Čadca. Robia sa tam vytyčovacie prráce na pristupovej ceste. A stroj na odlesňovanie čistil pristupovu cestu od krýkov a tak ďalej. Skusim dať nabuduce aj foto.

zobrazene aj ako si firmy v konzorciu podelily mosty na tomto useku …

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=110538069&postcount=9332

Slafko, dal si to nejako “neotvoriteľne”, ale pri opravovaní, som sa aj ja niečo naučil. Teda: skyscrapercity.com/showpost. … count=9332 Mám však tušenie, že tam asi nastali zmeny. Ak budeš mať NikolasCz čas a chuť, poprosím Ťa o vyjadrenie.

[album_photo]16764[/album_photo] [album_photo]16765[/album_photo] [album_photo]16766[/album_photo] [album_photo]16767[/album_photo] [album_photo]16768[/album_photo] [album_photo]16769[/album_photo] [album_photo]16770[/album_photo]
Dnes som bol urobyť neaké tie fotky zo spomínaného výrubu krýkov na prístupovej ceste. Stroj na čistenie som tam už nenašiel keď že to bolo už v čase keď sa stmievalo. Za grafiku sa ospravedňujem skôr som to nestihol ísť pofotiť.

na žiadosť Andreja prvý zdokumentovaný bager gallery/image_page.php?album_id=147&image_id=16804
Zopár fotiek zo začiatku úseku a okolia križovatky Svrčinovec sú v albume viacej som nestihol chytila ma tma

Zaujímavé fotky, čo s tým drevom? Komu to vlastne patrí?

Bol som sa kuknuť aj na miesto kde bude stáť najvyšší most… prebiehaju tam horomadne výruby. Nabuduce sa budem snažiť urobyť nejaké fotky. Sice som mal so sebou foťak len bolo tam dosť bahna tak som sa tam nemal ako s bajkom dostať

Ale to nie sú výkopy pre piliere, aj keď to tak možno vyzerá :slight_smile:. To je, páni, archeologický prieskum. Prvé práce na objektoch čakajte nie skôr ak v marci.

Teraz bude dosť práce s výrubmi, archeológiou, prípadne prácami na prístupoch.

A len na okraj, pohybovať sa na mieste výrubov by som kategorizoval ako ašpirantúru na darwinovu cenu.

Aký je vlastne postup ri výstavbe pristupovej cesty ? výrub stromov potom uprava terénu a ďalej ešte niečo ? pokladaju sa aj neaké panely alebo niečo podobne ?

fh: Ak sa pýtaš na drevo tak ak sa bavíme o prístupových cestách k stavbe je to takto: cesta ktorá bude v trvalom zábere pre účely D3, drevo patrí staviteľovi. No ak sa jedná o cestu v dočasnom zábere, teda existujú alebo budú existovať zmluvy o prenájme pozemku pod prístupovú cestu, tak drevo patrí vlastníkom dotknutých pozemkov.

neviete či sa na výruboch pracuje aj v týchto dňoch ? keď sneží ?

Zbytocne to riesis ci sa pracuje ci nie…skor nie, velky vyznam by to nemalo. Su potrebne teplejsie dni a vtedy sa to jednoducho rozbehne.

Mozno si chce ist nazbierat drevo :smiley:

dreva mam doma dosť :smiley: chcem to is´t len okuknuť…

som zzvedavy že kedy sa to tak rozbehne. Dnes som bol okuknuť všetky prístupy na čiernom… no vyrubavalo sa len na mieste kde bude stáť najvyšší most

fotak si mal ?