D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

tento usek bude mat kazdopadne aj dalsi problem, kedze povodna cesta ma zakaz nad 7,5 tak v pripade odstavky tunelov budu mat bud sialeen dlhu obchadzku, alebo kamiony znicia nevyhovujucu cestu druhej triedy, administrativne premenovanu na jednicku ..

nehovoriac o tom, ze pri tejto cene sa mali tie kratke tunely ozaj stavat na plny profil .. tak ako bolo kedysi aj zadane, ze do 1 km sa budu tunely stavat na plny profil ..

toto bude najvacsia slabina toho superdraheho a zvytocneho useku ..

cize vysledok bude, caka nas velmi draha oprava aj paralernej cesty .. cize celkove naklady pojdu zase len a len hore ..

To je ináč veľmi dobrá pripomienka. Uzávierka tunelov a každý iný servis bude asi musieť byť koordinované s Poliakmi a Čechmi, alebo pustia kamióny na I/12 a ukáže sa, že sa to vlastne dá.

ja pocitam s tym, ze pri vystavbe sa cesta II.tr. I/12 rozpadne pod tazkymi vozidlami, ktore budu mat daleko viac ako 7,5t a budu ju hned platat

nebudu nic podla mna koordinovat, bude to len dalsia vyhovorka, ze povodnu cestu musia opravit, pricom keby fakt pri tomto superdrahom useku rozmyslali, tak mohli tie kratke tunely urobit na plny profil a problem je vyrieseny .. co uz

Servis sa môže robiť aj mimo tunelov, alebo môže byť dopravná nehoda. Neviem si predstaviť koordináciu s poľským dopravným servisom, veď sa nevie skoordinovať ani NDS a SSC - viď ten prúser pred rokom, keď som stál na semafore na vyfrézovanej I/18 pri Spišskom podhradí a pozeral na D1, ktorá bola síce otvorená, ale nedalo sa na ňu dostať.

poliaci toho tiez vela nenarozmyslali… maps.google.sk/maps?q=Skalit%C3 … 8,0,-2.27
alternativa/obchadzka pre NA v pripade uzavierky - ziadna ! (v tomto koridore)

Tazko, kedze v Ciernom je cesta siroka miestami 6 m a v Skalitom zase zeleznicny podchod, do ktoreho sa 2 kamiony nezmestia.

Osobne si myslim, ze udrzbu oboch tunelov mozu zvladnut aj za vikend, kedy kamiony nejazdia a osobnu dopravu mozu docasne pustit aj po I/12.

na I/73 sú tiež miesta, kde je cesta široká 6m a oprotiidúce kamióny si musia zastať

noved, aj na druho a tretotriedkach sa stretavaju kamiony tak co placete.

Stretavaju, ale su ich maximalne stovky, nie 3-4 tisicky denne, a navyse neviem, ci by cez tento podchod vosiel vobec jediny kamion
maps.google.sk/?ll=49.503799,18 … 94,0,9.11

Nie je tam značka s obmedzením výšky. Podľa mňa je tam zákaz jednak preto, aby neprotestovali obyvatelia. A tiež preto, aby sme v sčítaní dopravy nevideli tie smiešne počty kamiónov. Objektívne - tá cesta je zlá a preto by ju nevyužívali všetci tranzitujúci od Biesko Biala na Žilinu, ale so slabými číslami zo sčítania by sa ešte ťažšie obhajoval tento drahý projekt.

Obmedzenie do 7,5 t je tam preto, ze uz sucasna premavka sposobuje prepadavanie cesty a ked by tam preslo len par stoviek kamionov denne, tak by sa cesta na viacerych miestach zosunula za par mesiacov.

cesta I. tr. ma nieco zvladat. ked nezvlada treba ju prisposobit alebo ju preklasifikovat naspat.

Zajtra teda 30.oktobra sa ide klepat zakladny kamen v obci Skalite

Tak, divadielko mame za sebou. Pani GR stavebnych firiem su na fotografii podstatne spokojnejsi ako pri poklepkavani kamenov s Figelom :wink:
viewtopic.php?f=35&t=18585

Najnarocnejsi usek by v pripade realizacie bol usek R1 Slov.Lupca - Korytnica - L. Osada - RK. 11 tunelov a porovnatelne mosty.

Áno ten som mal na mysli tiež, ale otázka bola myslená na úseky, o ktorých vieme že sa budú stavať… Pokračovanie R1 pokladám za politický nezmysel, keďže je možnosť hneď vedľa stavať neporovnateľne lacnejšiu R3…

v roku 2010 bol najnáročnejší úsek s tunelom Višňové

zilina.sme.sk/c/5226839/zacali-v … ce-d1.html

odtiaľ pochádza pamätná veta: “od dnešného dňa neexistuje na trase medzi Bratislavou a Prešovom úsek, ktorý by nebol postavený alebo rozostavaný”

" Na diaľnici má byť 24 mostov "

A kde tam chcu na ten polprofil zmestit tych 24 mostov?

ekonomika.sme.sk/c/6989055/usek- … z2jDQjPFZE

"Tento 12,3 kilometra dlhý úsek bude vodičom k dispozícii v polovici roka 2016 "

Pred volbami?

viewtopic.php?f=35&t=18585

Citacia zo stranky dialnice.szm.com