tento usek bude mat kazdopadne aj dalsi problem, kedze povodna cesta ma zakaz nad 7,5 tak v pripade odstavky tunelov budu mat bud sialeen dlhu obchadzku, alebo kamiony znicia nevyhovujucu cestu druhej triedy, administrativne premenovanu na jednicku ..
nehovoriac o tom, ze pri tejto cene sa mali tie kratke tunely ozaj stavat na plny profil .. tak ako bolo kedysi aj zadane, ze do 1 km sa budu tunely stavat na plny profil ..
toto bude najvacsia slabina toho superdraheho a zvytocneho useku ..
cize vysledok bude, caka nas velmi draha oprava aj paralernej cesty .. cize celkove naklady pojdu zase len a len hore ..
To je ináč veľmi dobrá pripomienka. Uzávierka tunelov a každý iný servis bude asi musieť byť koordinované s Poliakmi a Čechmi, alebo pustia kamióny na I/12 a ukáže sa, že sa to vlastne dá.
nebudu nic podla mna koordinovat, bude to len dalsia vyhovorka, ze povodnu cestu musia opravit, pricom keby fakt pri tomto superdrahom useku rozmyslali, tak mohli tie kratke tunely urobit na plny profil a problem je vyrieseny .. co uz
Servis sa môže robiť aj mimo tunelov, alebo môže byť dopravná nehoda. Neviem si predstaviť koordináciu s poľským dopravným servisom, veď sa nevie skoordinovať ani NDS a SSC - viď ten prúser pred rokom, keď som stál na semafore na vyfrézovanej I/18 pri Spišskom podhradí a pozeral na D1, ktorá bola síce otvorená, ale nedalo sa na ňu dostať.
Stretavaju, ale su ich maximalne stovky, nie 3-4 tisicky denne, a navyse neviem, ci by cez tento podchod vosiel vobec jediny kamion maps.google.sk/?ll=49.503799,18 … 94,0,9.11
Nie je tam značka s obmedzením výšky. Podľa mňa je tam zákaz jednak preto, aby neprotestovali obyvatelia. A tiež preto, aby sme v sčítaní dopravy nevideli tie smiešne počty kamiónov. Objektívne - tá cesta je zlá a preto by ju nevyužívali všetci tranzitujúci od Biesko Biala na Žilinu, ale so slabými číslami zo sčítania by sa ešte ťažšie obhajoval tento drahý projekt.
Obmedzenie do 7,5 t je tam preto, ze uz sucasna premavka sposobuje prepadavanie cesty a ked by tam preslo len par stoviek kamionov denne, tak by sa cesta na viacerych miestach zosunula za par mesiacov.
Tak, divadielko mame za sebou. Pani GR stavebnych firiem su na fotografii podstatne spokojnejsi ako pri poklepkavani kamenov s Figelom viewtopic.php?f=35&t=18585
Áno ten som mal na mysli tiež, ale otázka bola myslená na úseky, o ktorých vieme že sa budú stavať… Pokračovanie R1 pokladám za politický nezmysel, keďže je možnosť hneď vedľa stavať neporovnateľne lacnejšiu R3…