D3 Svrčinovec - Skalité | tunel Poľana, Svrčinovec

To hej ale nemozem ju najst…

Kolko krat este budem musiet pisat, ze Kralovany su pase? Tento tyzden MsZ v DK odsuhlasilo zmenu trasy aj posledneho variantu, ktory este uvazoval s Kralovanmi. Vsetko sa uz trasuje a prebieha schvalovaci proces na trasu cez Komjatnu na Svosov, pricom pokial viem otazny je uz len variant okolo DK, ostatne dotknute obce uz vydali suhlasne stanovisko.

Jedna podstatna vec, tato D3 az po hranicny prechod je D 24,5/80 to znamena ze na jej bude MPR 110 km/h, v tuneloch 80 a na mostoch sa uvidi ako sa ich podari postavit, takze neviem nakoľko bude lukratívna pre vodičov oproti alternatíve cez Ostravsko pri tranzite S-J ktorá je stavaná luxusnejšie. Pisalo sa tu že odlahčí ťah Trstená - Šahy, ale týmto ťahom chodia autá Warszawa - Budapest takže nerozumiem prečo by mali ísť obchádzkou cez Žilinu.

Veď to si všetci myslia! Ale po dokončení R3 a D3 uvidia, kde bude vačšia hustota premávky. A kde spravili podľa mňa chybu.

To je kvůli tomu, že R3 se nebude stavět z Banské Bytrice na Ružomberok, ale na Martin a bude pak lepší jezdit na Skalité, protože je to tam kratší. Ostatně - Poláci svoji S7 na slovenské hranice budou stavět až po roce 2020 nebo vůbec. Takže bude lepší jet přes Skalité na Bielsko Bialu a dále kamkoliv do Polska po S1.

Martin - Skalité SK/PL = 78.0 km 1hod 26min (cesta po obchvate CA)

Martin - Trstená SK/PL = 80.1 km 1hod 26min (cesta bez obchvatu Or. Podzámku)

Ukázalo mi pri tom aj spotrebu ale to mi je teraz tak na dve veci. :smiley:

Je to to isté…cca…ale keď sa dostavá celá D3 a R3 tak R3 bude kratšia ako môžes tu vidieť www.highways.sk a úsek D3 Svrčinovec - Skalité dole máš tri vizualizácie. Hneď na prvej :arrow_right: D3 Kysucké Nové Mesto - Skalité vidno ako ide budúca D a ako dnešná I/12. I/12 je v kratšia!

Takže toto “protože je to tam kratší” lepšie overil.

Ale chápem, že hlavným cieľom celej D3 bolo vybudovanie kvalitné spojenie hlavne SK s ČR a keďže je blízko aj PL, tak to potiahli rovno k hraniciam SK/PL, aj keď je tam ročná priemerná intenzita 2789 vozidiel za 24 hodín v roku 2005.

prilis sa precenuje vyznam polovicnych profilov len preto ze maju honosny nazov “rychlostna cesta”, hoci ich komfort je ako ciest I. tr. a ze idu cez hranice hoci na hraniciach su intenzity mimoriadne nizke v porovnani s vnutrozemim. takze pre osobne auta par km novej 2 pr. cesty neprinesie zasadnu zmenu, jedine zrusenie obmedzenia pre nakladiaky nad 7.5 t ci ake obmedzenie tam je.

S7 je menej ako 40 km od Trstenej. Plánuje sa po Rabku, a z Rabky je viac než 1/4 cesty čistá rovina, problém je len nekvalitná cesta ale už sa pracuje na výmene asfaltu. A S7 je cca 20 km dostavaná v plnom profile.

Sry som to nedopísal, ale malo tam byť, že je cca 20 km severne od Rabky dostavaná v plnom profile.

sice trochu vytrhuji z kontextu, ale nemohu s tím souhlasit. I. třída, pokud vede mimo obce, má mimoúrovňová křížení (ale to je zrovna to nejmenší), jsou na ní rozumné intenzity, posunuje cestovní rychlost k maximální povolené (90-100 km/h, což už je blíž dálnici).

Současný stav I. tříd je takový, že obchvaty jsou v menšině a když jsou, je to na už beztak přetíženém úseku. Cestovní rychlost je pak (moje osobní zkušenost z pracovních cest) průměrně 60-70 km/h.

Rozdíl je, myslím, zřetelný.

podla toho aka dlha je trasa, usek svrcinovec-hranica ma 15 km, 60-kou to trva 15 min. 90-kou 10 min. v kontexte prip. alternativy k E77 su vsetky tie uvahy o presmerovani uplny nezmysel. v kontexte presmerovania zo svrcinovca ma zmysel sa bavit o nakladiakoch, prave vylucenie kamionov z I/12 je ista vyhoda pre osobaky popri nevyhode sposobenej jej parametrami.

jistě, je to o tom, kolik km se postaví, ale to je tak i při dálnicích …

Nejde jen o tento úsek, ale i jeho polskou návaznost, atd. Poláci by si taky mohli říct, že část svého úseku nechají být, když na Slovensku bude a z tohoto úseku se stane onen pověstný trychtýř (lievik).

U E77 je rozdíl o to výraznější, že silnice silnice nejsou nic moc.

tomuto som celkom neporozumel.

E77 nema blizku alternativu prakticky na ziadnej jej casti.

ad 2) to není podstatné, zlepšení stejně musí přijít po částech a ne naráz, ale na druhou stranu příprava na R3 sever není zas tak nedaleko

ad 1) reagoval jsem na trochu mimo, nějak jsem nepostřehl, že srovnáváš Skalité a Trstenou a o tom jsem se bavit nechtěl. Dnes jsem mimo už podruhé, asi Vánoce …

keby len ja…si necital celu temu, hned na prvej strane je stara znama hlaska z ssc Po dobudovaní tohoto úseku sa predpokladá presmerovanie tranzitnej dopravy sever - juh z hraničného prechodu v Trstenej na Kysuce. :laughing: takymito nezmyslami sa odovodnuje kratka cesta kde chodi 2.000 aut, stoji 5-10 mld. a akurat tak skrati cestu pre nakladiaky o par km. za menej sa daju vyriesit realne problemy na tranzitnych tahoch ako npr. obchvaty oravskych dedin, alebo obchvaty na ZV-KE alebo tunel soroska.

Zaujímavé:

“V súčasnosti sa uskutočňuje analýza projektu D3 Svrčinovec – Skalité, ktorého ekonomické a technologické parametre vyvolávajú negatívne odozvy u analytikov JASPERS a EK. Po preskúmaní medzinárodných aspektov bude o ďalšej výstavbe uvedeného úseku rozhodnuté definitívne.”

rokovanie.sk/appl/material.n … Zdroj.html

… vdakabohu za EU

nechapem preco chvala bohu ? nechces aby sa stavalo ??

qantas: i15 je človek, ktorý nechce aby sa stavala D3 v takých rozmeroch, v akých sa stavať má …

a ake su to parametre ???