ja si myslím, že problém je na strane NDS, resp MD? že nedokážu transparentne pripraviť podklady pre súťaž, tak aby boli ne nepadnuteľné.
ja si myslím, že to bude kombinácia oboch dôvodov…keď neúspešný uchádzač vidí, že má možnosť súťaž napadnúť, lebo bola amatérsky pripravená a vyhodnotená, tak to spraví
a je úplne jedno aký je minister dopravy, stále je to o tom istom
frostbite si to veľmi jednoducho predstavuje…
Môže mať na konanie o námietke nejaký vplyv, že je stavba zaradená medzi strategické investície ? Že by to konanie o námietke muselo ÚVO riešiť nejako prednostne a netrvalo by to 30 dní ale povedzme len 10-15 ?
Vobec. Ma to asi taku hodnotu ako papier na ktorom je priorita napisana
Novinky týkajúce sa úseku D3 Oščadnica-Čadca,Bukov 2 profil.
Po vyhodnotení ponúk dňa 25.2.2025 bola podaná námietka od nuspešneho druženia firiem.
Dňa 28.3.2025 UVO rozhodlo o námietke.
cit. Neúspešné združenie firiem namietalo nejednoznačnosť dokumentu “výsledok vyhodnotenia ponúk” nepáčilo sa im že NDS v dokumente neuviedla mená konkrétnych odborníkov pomocou ktorých úspešne firmy preukazovali splnenie podmienok účasti v súťaži.UVO im dalo za pravdu a uznalo námietky že vo výsledku vyhodnotenia ponúk majú byť údaje prečo ta ktorá ponuka bola úspešná t.j. máju tam byť aj údaje čím ako a kým splnil podmienky účasti v súťaži.
Aktuálne tak ma NDS znova vyhodnotiť ponuky do 60dní.
3.4.2025 NDS opätovne vyhodnotila ponuky,na poradí sa nič nemení víťaz Váhostav,Metrostav, Duna Aszfalt
Aktuálny stav: Plynie lehota (10 dní) na podanie námietky proti vyhodnoteniu ponúk
vidno ze sa s tym uz prestali parat ,zatial si to pohadzuju ako horuci zemiak uvidime koho to skor omrzi.. chvalabohu necaka sa uz tych 30-60 dni ale po novom sa rozhoduje takmer okamzite pri takychto veciach sam som zvedavy ako toto cele skonci (snad nie na sude to by nebolo velmo dobre pre dalsiu vystavbu)
NDS opatovne vyhlasila vitaza sutaze zoskupenie ktore vyhralo, rozhodla v rekordnom case uvidime co bude dalej nasledovat
Ano, lebo namietka znela, ze nedostatocne opisala splnenie podmienok ucasti v oznameni o vitazovi.
14.04.2025 bola podaná ďalšia námietka proti vyhodnoteniu ponúk
Tieto námietky v posledný možný deň vo mne naozaj vyvolávajú dojem len umelého naťahovania sútaže…v konečnom dôsledku vyhrá aj tak Vahostav, akurát vude musiet x-krat neschopná NDS doložiť dokumentáciu…
Mohol by minister spravit krizom krazom o tom ako chcu zlepsit administratívu v NDS, to by bol najzaujimavejsi diel
Niekedy to môže byť aj to čo opisuješ, avšak v tomto prípade nie. Prvá podaná námietka bola opodstatnená a NDS ju napravila a potvrdila tak výsledok. Teraz to môže byť inak a neúspešné konzorcium sa snaží túto zákazku získať.
Ta namietka sa tykala myslim toho, ze NDS neuviedla mena odbornikov, ktorými vitaz preukazoval splnenie požiadaviek…je to de jure nesprávne, ale v realite to nemalo na vysledok žiaden vplyv…takze ide len o natahovanie sutaze kvôli administratívnej neschopnosti NDS
Mám trošku obavu z toho, aby takéto isté námietkovanie nebolo potom aj pri ostatných 2 kysuckých tendroch, nakoľko firmy z konzorcia Strabag, Eurovia, Doprastav neboli (predbežne podľa prvotných info) úspešní ani v jednom z nich. A určite čakali že sa im niečo podarí získať a ak hrozí, že výjdu naprázdno budú sa to snažiť zvrátiť všetkými možnými spôsobmi, čo bude mať za následok predĺženie týchto súťaží a oddialenie výstavby.
Po tých rokoch, odkedy sa “stavia” D3, ma už nejaké oddialenie nerozhádže. Keď sme sa pred 17 rokmi sťahovali zo Žiliny do Kysuckého Nového Mesta, tešili sme sa, že o pár rokov budeme jazdiť do práce do Žiliny po diaľnici. Teraz sme niekoľko rokov na dôchodku a neveríme, že sa po nej niekedy odvezieme. Možno nás po nej povezú až do krematória.
Klinec po hlavičke