Chystá sa výmena krytu, na tento rok ostali neminuté celkom slušné finačné obnosy, ktoré mali ísť povodne do výstavby, a bolo rozhodnuté, že pojdu na opravy najviac zanedbaných úsekov…
Hm no neviem ci oprava pomoze. Pokial sa to nevymeni tak to nema vyznam. Isiel som tadial 1. krat v zivote a aj ked som pocul ze ta cesta je z panelov tak som necakal az takuto polnu cestu. Hroza des…
Jednoducha oprava by znamenala, ze sa sfrezuju pozdlzne nerovnosti medzi panelmi, musim uznat ze to dost pomaha, ale nie je to na dlho.
K comu vsak musi coskoro dojst tak ci tak, je kompletna vymena CB krytu ako som pisal na zaciatku, co znamena stare panely vybrat a polozit novu cementobetonovú vozovku.
neviem ci si to spravne pamatam, ale rakusani napriklad riesili opravu starych riskych betonovych dialnic tak, ze ten beton brali ako podklad a dali na to klasicky asfalt ..
Ak je to tak technicky mozne a kvalitne tak urcite je to lepsie riesenie ako vyberat kazdy panel- uff to by som nechcel robit
Info od narůstající intenzitě na D2 a plánovaných opravách povrchu:
Mohl bych získat podrobné informace o přípravách realizace exitu z D2 na Velké Pavlovice? Díky za info. Josef
Pozn.: Presunute do spravnej sekcie by Andrej:
Táto otázka asi patrí do sekcie Diaľnic v ČR.
mapman: Príspevky presunuté do správnej témy.
isiel som dnes po D2 od Brna na Bratislavu ale co sa tyka vozovky na ceskej strane tak to uz je hroza ..
Já tu jezdím pravidelně a zas tak strašné mi to nepřipadá.
A nemělo být správně “… nepřipadá padá padá …”
Každý holt nejede pořád jen v levém pruhu…
Já vím na co narážíš, betonová pole jsou vyviklaná od těžkých kamionů, ale stav je ještě únosný, alespoň podle mě.
Mimochodem zas tak rychle nejezdím a na D2 se do levého pruhu dostaneš zřídka
jazdim tu dost casto a a jazdim v oboch pruhoch:
za trest je prechod z jedneho do druheho
za trest je jazda v lavom pruhu (ale niekedy sa inac neda ked idu 4 TIR za sebou)
a jazda v pravom pruhu tiez nie je v pohode ..
Já s touhle dálnicí fakt takový problém nemám.
Naposledy som od Breclavi siel do Brna niekedy v roku 2004. Moje auto ma pomerne tvrdy podvozok a kym sme prisli do Brna, mal som vytrasene obe zapastia od neustaleho natriasania.
Abychom si rozumněli - neříkám, že povrch je v dobrém stavu, ale taky to není hrůza. Např. na D1 u Velké Bíteše to ještě nedávno bylo o dost horší, jestli je to už opravené nevím.
stav D2 Brno-Kuty je katastrofalny a potvrdil mi to kazdy kto tade jazdi aj dalej na prahu a co je zle ze to je: A: po zivotnosti, B: pravy pruh poskodeny kamionmi, C: neplanuje sa to tak skoro opravovat
A: tak je to skoro všude
B: to je všude
C: to je taky časté
ale to neznamená, že je katastrofální, mimochodem tam jezdím poměrně často. Pokud je ale slovenská část v lepším stavu (dlouho jsem po ní nejel, trak to tak samozřejmě může působit.
Nejhorší úsek s vyklechtanými panerly byl skutečně u Velké Bíteše.
to Thomas: SVK cast Kuty-BA je v ovela lepsom stave, pretoze sa systematicky dlhe roky opravuje po 1-2 km v kazdom smere, v r. 2007 aj narocna estakada nad zeleznicou pri kutoch sa opravila vratane naterov a novych zabradli .. a uz je stav ze po MA je to vcelku dobre vzdy min. v jednom pruhu a su useky kde to je opravene na celu sirku 2 pruhov vratane odstavnych pruhov, systematicky je skoro cele dostavane oplotenie .. jedine co ma zaraza je stav zelene, ze kolko ta dialnica ma rokov a z tych krikov v strede stale neni suvisly pas zelene ktory by branil svetlometom oproti preniknut .. a celkovo je D2 Brno-Kuty v horsom stave ako D1 Praha-Brno
Ale ne katastrofálním …