keď tak to presuňte pod konkrétny úsek, ja som mal čo robiť aj pri zaradení zakázky k Lanfranconi v téme k D2
Zmluva o Dielo Oprava diaľničného mosta ev. č. D1-219 nad cestou do Liptovského Ján
Dátum účinnosti: 30.06.2023
Dodávateľ: COLAS Slovakia, a.s.
Celková čiastka: 1 716 642,83 € s DPH crz.gov.sk/data/att/4242905.pdf
Oprava bude rozdelená do dvoch etáp: pravý a ľavý most a obidva do 42 dní. Čiže 3 mesiace obmedzení …
Zmluva o dielo - Oprava diaľničného mosta ev. č. D1-206 nad cestou č. III/2325, Vlachy
Dátum uzavretia: 11.07.2023
Dodávateľ: Metrostav DS a.s.
Celková čiastka: 789 910,36 € s DPH crz.gov.sk/data/att/4270706.pdf
Zmluva o dielo - Oprava mosta ev. č. R1-003 križovatka R1 a D1, Trnava
Dátum uzavretia: 05.10.2023
Dodávateľ: Skupina dodávateľov CS - HYDROSERVICE (vedúci člen: CS, s.r.o.)
Celková čiastka: 3 777 778,38 € s DPH crz.gov.sk/data/att/4451394.pdf
dĺžka prác: 154 dní
2 etapy: viz zmluva
práce v režime 24/7, víkendy, sviatky
Ano, to by sa tam skutočne “hodilo”. Tam z R1 v smere na D1 je to zložité - ešte je tam to nešťastné stúpanie s tou ČS, tie kamióny s tým rozbehom to tam nedávajú a to radenie sa do vetiev D1 pravidelne spôsobuje kolízne situácie až nehodu a následne koniec a v podvečerných špičkách keď to na R1 fakt valí smer BA.. sú tam tie nehody pomaly stále. Pritom merali tam tie intenzity dlhú dobu, ale len zistili, čo všetci vieme.
Osobne by som poriešil aj D1 a jednoznačne rozšíril v tejto časti, čo by sa mohlo urobiť s tými rampami.
Ideálny terén, žiadna nejaká zástavba, je to v poli.
Hodilo - nehodilo… čakáme na plnohodnotné rozšírenie D1. Lebo tu stále na niečo čakáme. A medzitým nie je problém rozšíriť križovatku D1D3, zato na dve rampy (aj smer do Nitry potrebuje plynulejší nábeh a výbeh) a jeden pripojný pruh (od NR smer ZA) na 5x vyťaženejšej križovatke D1R1 môžu počkať na svatého Dindi.
Žilina je už minimálne 50 rokov uprednostňovaná. Pozrime sa koľko má mimoúrovňových križovatiek, estakád a všeobecne smerovo rozdelených miest v meste. Teraz sa im buduje nová etakáda ponad železničnú stanicu hoci pôvodný podjazd bude postavený nanovo.
k tomu podjazdu, ak je pravda co som cital, tak pred stanicou sa vyluci doprava mimo MHD. takze podjazd bude sluzit pre tu cast mesta kde sa nachadza a nadjazd zase pre druhu stranu. PReco to takto vymysleli, nevie nikto
Nakoľko ide o centrum tak bohato postačoval podjazd. Teraz pri tak veľkej rekonštrukcii sa mohol rozšíriť aj posunúť aby bol priamym pokračovaním ulice Kálov, no nakoľko ide o Žilinu tak k novému podjazdu (po starom zostala len diera) pribudne 200 metrová estakáda. A toto celé financujú podfinancované železnice a nie BP či Shell.
Neviete niekto dovod, ze preco sa v rokoch 2003-2008 zbural vyjazd v Bratislave na Syslovu? Namiesto toho sa vybudoval na ulicu Parkovu? Ten vyjazd sa pouziva len pre auta MV, takze podla mna bolo zbytocne investovat miliony do vetvy hned vedla…
Ake je narocne prebudovat asfaltovu dialnicu na betonovu? Cely sever je v katastrofalnom stave. Vytlky a hlavne priecne nerovnosti. Uplne vsade praskliny krizom cez celu cestu. Ked sa o to nevieme starat, tak beton by mohol byt lepsi. Ten vydrzi viac