Uz su dokoncene a prejazdne bez obmedzeni aj zvysne dva useky. Na tychto novych usekoch sa uz poucili a na betonovych zvodidlach su odrazky osadene asi o 15 cm vyssie, co je pozitivum. Lepsie je to aj z pohladu vodica a zda sa, ze aj bezpecnosti, lebo svetlo sa viac odraza do zorneho pola.
Vsetky 3 resp. 2 nove useky (Ja-Ja & Fr-Sv) bude mat na starosti SSUD Beharovce?
nevieš? podľa “vkusnej” ružovej farby zábradlia sa o úsek J-J 1 bude starať stredisko mengusovce
Od Ivachnovej po Mengusovce je tuším diaľnica v správe SSUD L.Mikuláš, od Mengusoviec po MÚK Levoču to asi bude ako napísal i15 v správe strediska Mengusovce, od Levoče budú pokračovať asi chlapci z Behároviec…ale pokiaľ, či po MÚK Svinia alebo až po PO západ?
Svinia-Prešov patrí pod Prešov.
Po dostavaní úseku PO západ - PO juh má byť tam niekde hranica SSÚD, prešovskí “diaľničiari” budú preberať údržbu D1 od tých behárovských buď už na MÚK Svinia alebo až na MÚK PO západ.
SSUD L.Mikulas ma na starosti usek od Ivachnovej po MUK Vazec a SSUD Mengusovce od MUK Vazec po MUK Levoca ![]()
Vďaka garip za upresnenie, takže Mengusovce začínajú s údržbou už od Važca. V priemere to vychádza že tá údržba severnej D1 (RK-PO) je rozdelená po cca 45-50km úsekoch.
Na D1 za MUK Trnava smer ZA je nova konstrukcia cez celu sirku dialnice podobna tej, aka je pouzita pre mytne brany . Dalsia konstrukcia pribudla aj za MUK Trencin-Juh smer BA. Mozno priprava na monitoring aut pre elektronicke dialnicne znamky.
Tá zelená látka ma aké využitie?
chrani hydroosev.
aktualizovaná mapa ndsas.sk/dialnicna-siet/44346s
aj google to hned updatol
Ked som isiel na Silvestra, tak v Boriku bola mpr 80 a v Sibeniku 100, cim to?
v sibeniku 7.11 kupodivu 100ka, sice nemrzlo, alebo bolo len tesne nad nulou a dazdivo, vcera hlasili zmenu na 80ku
3.1. pri -10°C bola 100ka
80ku som videl ja len raz pred Vianocami, ked bola hmla ako mlieko, odvtedy stale 100 v Sibeniku, akurat teraz tam za vych. portalom nieco robili, je to vo videu
Tak konečne po troch mesiacoch, čo vieme, že sú podané námietky na prebiehajúce súťaže na D1 sa konečne začína konanie o námietkách. PO,Z-PO,J 4.3. a BU-BI 7.3.
Uz sa zacala dalsia etapa modernizacie D1 (vymena zvodidiel) a pokracuje sa na chybajucich usekoch medzi MUK H.Streda, MUK Piestany a odpocivadlom Cervenik. Zatial sa pracuje len v smere do BA.
Inak policajti si uz na obmezeni rychlosti 80km merali radarom nedockavcov.
Na severnej D1 zacinaju az od pondelka, vikend chcu este nechat bez obmedzeni.