Ano, stale je tam 100-ka, v smere ZA → TN. Necahpem kvoli comu.
Cesta je dost z kopca, neviem presné % (asi klasické faktory zima, námraza, vietor, ale to sa dá riešiť sezónne), a navyše tam je miesto na výjazd údržby, možno preto…
Jeden cas tam bol poskodeny uzaver na moste, dlho ho neopravovali, ale 100ka tam je aj po oprave. A mari sa mi, ale nie som si isty, ze obmedzenie je v obidvoch smeroch.
To obmedzenie je na krátkom úseku, zrejme kôli parametro D1 na estakáde.
Ta 100vka tam bola od zaciatku, najskor v oboch smeroch, teraz uz len smer BA.
alebo aby niektori dolu kopcom neturovali 150 ![]()
Ak sa skutočne podarí v najbližšom obdbobí začať stavať úseky DS-Tur, Fri-Svi a ak sa ku tomu pridajú “ak boh dá” aj Hub-Iva, Ján-Jab II. (či dokonca tunel Višňové v r.2012), tak rok 2012 - to bude ten pravý, reálny “rok bagra”, sľubovaný už od roku 2008, či kedy mal byť
. Inak povedané, bude sa stavať možno rekordný počet úsekov na D1 (aj do počtu km) v histórii Slovenska, no možno za Mečiara sa stavalo naraz veľa km na D1, ale či až toľko.
Btw, to by bolo fotiek tu na fóre, chalani z týchto lokalít už ako tak čítam chystajú foťáky, tak dúfam, že tak bude a máme sa na čo tešiť
.
V Pravde - sobota 5.11.2011 je Téma - [size=150]Začína sa boj o najdlhší diaľničný tunel - kľúč k diaľnici na východ[/size]
dennik.pravda.sk/Pravda.aspx?datum=5.11.2011#36
dennik.pravda.sk/Pravda.aspx?datum=5.11.2011#38
Možno sa s tým dá trochu pohrať a hodiť to do monitoringu tlače
Uz davno som si vsimol, ze kilometrovniky na D1 napr. pri PP su cisla okolo 500…na usekoch jablonov - fricovce a svinia - PO je to uz cca 360 az 400…preco je to tak stale? ked sa useky pospajaju, tak sa to precisluje? mozno ste sa uz o tom bavili, len som to nezachytil…
myslim ze sa to prestanici az ked bude hotova D1 medzi ZA a Ivachnovou.
asi to visi na useku Turany - Hubova…asi aj urcite
skor ako spojenie H. Podhradie - Ivachnova vsak bude hotovy usek Janovce - Jablonov…co s tym?
aj tak je to trochu kocurkovo…to uz mohli aj od jablonova po PO oznacit km nad 500 lebo trasa pri LE je uz nemenna…a stanicenie na tomto useku sa bude zrejme kvoli useku Turany - Hubova tiez menit…
to sa potom tabule zo severnej D1 s km od 450 a vyssie prevezu medzi KE - MI ? ![]()
Inak už dlhšiu dobu ma zaujíma úprava okolo diaľnice D1 v úseku pri Hornej Strede, Lúke a Hrádku.
zvodidlá, terénne úpravy, mosty a pod. všetko je posunuté do väčšej vzdialenosti ako vyžaduje samotné teleso diaľnice. Je na to nejaký dôvod? Ono to vyzerá, ako keby sa tam niekedy plánovalo usporiadanie 4+4. Diaľničná križovatka tam žiadna nebude, tak neviem čo.
napr. kuk tu maps.google.com/?ie=UTF8&ll=48.6 … a&t=h&z=18
Tak to pri Hornej Strede, je konkrétne záložné vojenské letisko, všimni si, v strede sú NJ betónové zvodidlá, ktoré sa pozbierajú a pristávajú “triskáče”, už sa o tom tu viac krát písalo. Tiež si všimni na konci tejto rovinky smerom na ZA je veľká odstavná plocha pre "parkovanie "triskáčov, a koniec téj rovinky je umelo zdvihnutý, tak aby sa lietadlo ľahšie “odlepilo” od zeme. Takýchto vojenských stavieb je neúrekom na slovensku, konkrétne "slávna " betónka z MT na TR je postavená pre tanky. …
whooo… diky… tak to je iný objav
vojenské letisko… na dialnici…
končí to na sever veľkým odpočívadlom, tam tiež budú asi parkovať triskáče, nie?
aj ked to nie je D1, aj vjazd do SK od SP je pristavacia draha ![]()
este keby sme vedeli co je SK a SP …
![]()
Svidnik a Stropkov
dalo by sa trochu presnejsie? bud je tam zakruta alebo stromy ![]()
Podobné záložne letisko je tiež na českej D1 pri Jihlave.
chybicka se vloudila?