D1 všeobecne

Ale veď to je ten nezmysel.

Diaľnice za 500 mld. SKK sa tu ešte musia postaviť! ďalej pokračovať nemusím, to je ešte 20 rokov po finančnej stránke aj s inflačným plnením, takže ja tomu nerozumiem, že stále je tu “boj o niečo”, ako keby už zajtra sa nič nemalo postaviť. :sunglasses:

To je pravda, Caesar, ale zavadzas v tejto oblasti, pretoze:

Postavit treba dialnice za 500 mld. SKK, to je pravda. Ale stavia sa rocne za 20 mld. SKK a tak je dolezite stavat teraz a v najblizsich rokoch a ked sa nepodari vyhrat nejaky tender na nejaky usek, tak je to problem, pretoze firma musi stavat a je jedno ci velka alebo mala - vsetci chcu stavat - a teraz, … bude sa stavat aj 50 rokov, ale musi sa stavat teraz, nie za 30 rokov - to by ta firma dovtedy skrachovala.

Preto je tu taky boj vsetkych o vsetko. A sami si skodite, ale to vy viete aj sami. :wink:

Takze tu mame nove terminy pre jednotlive useky:

usek — najskorsi zaciatok vystavby — najskorsi koniec vystavby
D1 Sverepec - Vrtižer — 9/2006 — 3/2010
D1 Hubová - Ivachnová — 5/2008 — 7/2013
D1 Turany - Hubová — 5/2009 — 7/2014
D1 Prešov záp. - Prešov juh — 9/2009 — 9/2013

rokovania.sk/appl/material.n … enDocument

Neviem, ci sa mi to iba zdalo, ale tusim vcera na TA3 hovoril minister opatovne o D1 v KE v roku 2010.
Ako dovod uvadzal 4-5 nasobny narast fondov EU v dalsom rozpoctovom
obdobi po 2007.
Asi najistejsie bude pockat do 2010 a skontrolovat si to osobne :sunglasses:

Preklep update by B; z 2005 na 2010

To snáď nie. :sunglasses:

dal som si tu trosku namahy a kukni sem
nie je to explicitne povedane ministrom, ale prispevok to evokuje.
A perlicka je spojenie na trase BA-BB-ZV :slight_smile:

video.ta3.com/16102005/dialnice.ASF

To je všetko v poriadku, ale je to r. 2010, nie r. 2005 - ten je teraz. To si sa pomýlil. :sunglasses:

V r. 2010 nebude R1 v BB a nebudú ani D1 BA-KE v r. 2010. :sunglasses:

D1 nebude v KE v r. 2010, pretoze nie su pozemky a nebudu pozemky ani v r. 2006. A 4 roky je malo na viacere useky. :wink:

Jasne, myslel som 2010, napisal 2005, bol to blby preklep. :blush:

No pointa zostava ta ista :arrow_right: :laughing:

Tak uz to je oficialne potvrdene, ze D1 BA-KE v 2010 nebude. :frowning:

D1 BA-KE moze byt v najskorsom termine v r. 2013. :wink:

Nno, materiál je Zásobník projektov pre Kohézny fond na roky 2007-2013. Je to teda len informatívny materiál, nie je vôbec isté, či všetky navrhované projekty pre KF budú schválené.

Tiež úseky Hubová-Ivachnová a Turany-Hubová sú predsa navrhované na PPP. Vláda plánuje teda poistku, resp. alternatívu pre PPP na tomto úseku.

Pre Svrčinovec-Skalité je tu posun - stavba sa mala začať v 2007, v materiáli sa najskorší dátum spomína 03/08.

Dobrou správou je, že je to vskutku prehľadný materiál s etapovitým prehľadom činnosti na jednotlivých úsekoch.

Ja sa obávam toho, aby jediná zmena v postupe prác SR pri vstupe do EÚ nebolo to, že sa zlepšia dokumenty a plány, ale výsledok zostane nemenný. :unamused:

Hubová-Ivachnová a Turany-Hubová sú síce navrhované na PPP, ale keď že sa majetkové vysporiadanie má podľa tabuľky

rokovania.sk/appl/material.n … Zdroj.html

skončiť až 6/2007, resp. 6/2008, ani PPP bych ich nestihlo postaviť do 2010. :frowning:

Caesar,

vŕta mi hlavou ten diaľničný zákon v Nemecku. Pri líniových stavbách sa môžu stavebné práce začať už v legislatívnom procese pred vydaním stavebného povolenia…
Máš pravdu, EU pomáha zlepšovať kvalitu prípravy podkladov.
Je však len dobré, že EU prispieva na diaľnice. Obávam sa však, že napr. pre úsek Svinia-Prešov môžeme o tie peniaze prísť…

Bystrík,

Hubová-Ivachnová by bol skôr reálny, ako Turany-Hubová, aspoň podľa tejto tabuľky.
Turany-Hubová, resp. tunel Korbieľka je podľa mňa najproblematickejším úsekom na celej D1. Ak tam Korbieľka bude, súkromná firma by ju možno stihla postaviť do 2010, zatiaľ v polprofile?
Tiež v 2010 budú ďalšie voľby, vláde, resp. MDPaT si zrejme bude záležať na splnení sľubov…

Spravne, toto je to, co vam velmi chyba. Teda vasim politikom. Zodpovednost v prioritach. Priority pre SR su reformy (zdravotnictvo, dochodky, dane, financie, EUR, …) a velke investicie do skolstva, vedy a infrastruktury. Privatizacia atd. - to uz je jedno. :wink:

V článku http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=1722 je dole uvedená tabuľka: Turany-Hubová a Hubová-Ivachnová z Kohézneho fondu?
Mimochodom, plánuje sa aj kompletná D3 pre KF :slight_smile:

Myslím si, že Korbieľka, ako aj obchvat RK majú teda dva varianty financovania: PPP a KF. :smiley:

Pre prepojenie severnej a západnej D1 chýba ešte plánovanie úseku HP-LL.

Keď to bude KF … vôbec EU, tak aby to nedopadlo ako posledné úseky na D1 a R1. :sunglasses:

Pri dnesnom tempe by to mohlo byt aj 2010, no realnejsie a tak povediac dolezitejsie sa mi javi skor Kosice - Milhost (samozrejme nie z dlhodobeho hladiska,t am je jednoznacne d1. Radsej ako ktory kolvek usek D1 za KE (aj Budimir-Bidovce) by sa mala stavat Ke-Milhost