D1 Važec - Mengusovce

Adoas, vies vymenovat tie useky, ktore sa otvarali na plny profil? Podla mna ma Saget pravdu a dokonca to cislo vyslo mne este mensie. Polprofil sedi - takmer 120 km.
highways.sk/highways/opening.html
Nemylis si to s tym, ze otvoril dialnicu az do Ziliny, ktora dodnes nie je?
Nechcem sa hadat ale prerataj si to.

Tak už aj na stránke NDS je hneď na úvodnej stránke uvedený dátum otvorenia tohto úseku v októbri 2006… :unamused:

Stránka NDS sa po dobrom štarte stala len povrchným zdrojom informácií. Informačne obsažnejšie je toto fórum a highways.sk.

Keď však termín otvorenia tohto úseku majú na prvej stránke, je to snáď signál zvýšenej stavebnej aktivity na tomto úseku.

Ja by som ju nazval spolahlivym zdrojom dezinformacii :wink:

Želaním vlády a ministerstiev je otvorenie tohoto úseku v tomto roku. A vlastne ani nie je problém úsek dostavať ale problémom je časť s tunelom a to sa nedá urýchliť.

A keď sa to nestihne tak potom po voľbách ak náhodou nevyhrá súčasná vládna moc tak sa bude vykrikovať že “oni” to mohli mať už v r. 2006 otvorené.

Peniaze na tomto úseku a podľa toho sa tu aj stavia, je tu aj dosť techniky a ľudí, ale napreduje výraznejšie “len” jedna strana diaľnice, dostavanie bude realizované neskôr podľa predstáv vládnej moci lebo až toľko peňazí tu zase nie je.

Z tunelem není problém, ten je hloubený. Problém je v nedostatku peněz. :sunglasses:

Na tomto úseku nie sú o nič väčšie problémy peniazmi ako na ktoromkoľvek dnes rozostavanom úseku na D1. Peniaze sú. Smeruje sem takmer celý úver z NDS, a.s. a veľa EU fondov. A ešte sem pôjde aj PPP - to by v tom bol “čert” aby sa to nedostavalo … len otázka je že r. 2010 to už nebude. Ale zase záleží ktorý úsek.

Na tomto úseku boli problémy s peniazmi, preto sa aj jeho dostavba odkladala, ale dnes sa tu stavebné práce obnovili.

Poslední větou jsi to vystihl přesně.Nemá smysl tahat na tento úsek PPP. Já bych dokončení vidlě někdy 2007/8 :sunglasses:

Ja som myslel PPP celkovo na D1.

Dokončenie tohoto úseku bolo pôvodne po novom pláne plánované na r. 2008 a v r. 2005 vládna moc toto zmenila na r. 2006, ale na plný profil ja to tiež vidím skôr na r. 2007. Toto nie je problematický úsek.

V r. 2008 sa otvorí aj takmer celý úsek Mengusovce-Jánovce a mali by byť rozostavané v tomto roku už všetky úseky až po KE.

bez tych EU fondov, tie sem urcite nesmeruju :wink:

wazari,

so všetkou úctou voči tebe, a čo je podľa teba úsek Mengusovce-Jánovce? EU fondy je pre mňa všetko čo je spoločné s EÚ, od fondov až po EIB.

neviem, mozno som cosi prehliadol, ale nevenuje sa tato cast fora useku Vazec-Mengusovce?

kedze kazdy si tu strazi tu “svoju” odbornu stranku, dovolim si teda poznamenat, ze stotoznovanie penazi EIB s fondami EU je velmi laicky pohlad (bez urazky). Teda laicky ani nie, laik vacsinou daku EIB ani nepozna. Fondy EU su velmi presne definovane. Este ak by sa pouzil termin “peniaze EU”, tak by sa to vcelku dalo :wink:

Flintstone podla mna usek Vazec-Mengusovce nie je financovany z EU ale len zo statneho rozpoctu.

To si asi mylis s usekom Mengusovce-Janovce, na ktory dava peniaze aj EU, konretne Kohezny fond cca. 75% z ceny. :wink:

V médiach a NDS sú trochu zmätené informácie ohľadom otvárania tohto úseku: NDS na stránkach uvádza, že sa bude otvárať v októbri 2006, Hospodárske noviny (ako zdroj informácií uvádzajú NDS):http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=2913 neuvádzajú tento úsek medzi otvorenými na tento rok :question:

stranka NDSas uvadza casto chybne a zmatocne informacie … problem vidim v rychlosti akou je tato stranka uvadzana do chodu .. a pravdepodobne neschopnostou managmentu tejto stranky udrzovat krok s aktualnymi info … aj ked je na tejto stranke uz viac ako 80% dat uvedenych na spravnu mieru … je tu kopez zavadzajucich veci … a nepaci sa mi akym sposobom bola stranka uvedena do chodu … za nieco take by ma asi vyrazili z roboty :frowning: … no ale asi NDSas to vyhovuje alebo si nad tym tazku hlavu nerobi …

Uz davno tu vela uzivatelov upozornovalo ze tento usek v r. 2006 otvoreny nebude. :wink:

JG má foto z októbra: http://www.highways.sk/highways/img/Vaz-Men7/Vaz-Men66.jpg a pohli sa práce aj na predtým zanedbanom úseku Važec-Štrba.
A bez zastávania sa informácií na stránke NDS, na titulnej strane som nenašiel zatiaľ žiadnu chybu a Važec-Mangusovce je číslo jedna v sledovaných stavbách… :wink:

Na plny profil sa tento usek neotvori a dialnica D1 otvorena na 1/2 profil nie je dialnica. :exclamation:

Aj keď sa otvorí na polprofil, určite to bude lepšie, ako keby sa neotvoril vôbec. Hm, a stavebné práce sú podľa fotiek na celý profil, podľa mňa sa teda možno spojazdní polprofil, (možno plný) a neskôr dostavia plný profil. :stuck_out_tongue: :wink:

Dobre tak inak - ked sa otvori tento usek, tak sa neotvori iny ktory by sa mohol a tento usek nie je nutne otvarat o 1-2 roky skor ako bolo planovane v aktualizovanom harmonograme. :wink: