D1 Važec - Mengusovce

Ale to suvisi so zastavenim dialnicnej vystavby - a tak sa tento usek neda posudzovat samostatne. To sa neda spajat so ziadnymi problemami a tam kde nie su peniaze, tak tam nie je ani ina cesta ako nestavanie.

A dnes sa to zlepsilo - ja praveze tu nevidim problemy ked to porovnavam s celou dialnicnou vystavbou. :wink:

Ono mozno su problemy ale je ticho, nikto nevie. je pravda, ze inde su podstatnejsie problemy. :wink:

Koksolam,

ale ani tu nie su vazne problemy. Problem moze nastat kdekolvek ale zalezi na sposobe jeho riesenia a chcenia to zverejnit.

Problemy boli, ale teraz tu bolo aj dost penazi. Tu sa stavia relativne bez problemov a plan je tento usek otvorit v r. 2008 takze akekolvek skorsie otvorenie na 1/2 profil bude len pozitivnym javom.

Otvorena dialnica neznamena ze je dokoncena. A to ze sa neplatilo - firma niekedy nemusi dostat zaplatene, ale moze dostat napriklad nejaky usek dopredu 40 rokov. :wink:

Neostava nic ine len dufat v co najskorsie otvorenie, ale musim uznat, ze ked pocujem polovicny profil, chytam alergiu, nikto nech sa zato namna nehneva… :wink:

Tak je to take zvlastne otvarat na dialnici 1/2 profil, … ale na Slovensku je to uspech a hlavne ak to bude skor oproti planu. :wink:

To ze sa nieco otvori skor aspon na pol profil je pozitivne Ale ktora cast to ma byt? Snad sa nestal zazrak a otvoria cely usek, lebo v starsich spravach odznelo, ze tunel otvarat nebudu, tak potom si to moc dobre neviem predstavit ktoru cast urobia a kde ju napoja na staru cestu

Napojenie sa da spravit aj dlhsie, … podobne ako Ladce-Sverepec a je pravdepodobne ze tunel sa otvarat nebude ale neviem presne ktora cast sa otvori. :wink:

Ale takéto napojenie by nemalo význam - kvôli cca 6 km 1/2 profilu diaľnice robiť cca 3km dlhé napojenie? To by boli vyhodené peniaze!
Čo sa týka tunela - ten sa nedá urýchliť? Veď stavebná jama vyhĺbená je, steny tunela sa stavajú a stačí ho už iba prekryť :stuck_out_tongue:

Nie som stavbar. :wink:

Zaujmave ze pri Vazci sa stavia v plnom profile, apson co sa tyka mostov. To iste plati pri Mengusovciach, tam je to urobene tiez na plny profil, samozrejme ze este tam chyba dost vela prace.

Mas pravdu, vlastne cely usek sa stavia rovno na plny profil okrem spominaneho mostu pri Strbe. Ale ak sa bude nieco otvarat do volieb, tak plny profil to nebude asi nikde. :stuck_out_tongue:

Dobre, tu uz prichadza k nepresnostiam.

Stavia sa samozrejme na plny profil, lebo rozdiel 1-1,5 roka je maly na to, aby tomu tak nebolo.

Ale nebude dost penazi na otvorenie viac ako 1/2 profilu. A je jedno ktory usek/y. :wink:

Neviem, ci je rozumne otvarat 1/2 profil z politickeho hladiska. Zatial je skusenost taka, ze to vedie k porazke vlady vo volbach :laughing:

Nechapem. :unamused:

To bolo asi mierene na VM. Ten postavil na Povazi “vela” novych dialnic. Ale bola to nova vlada ktora ich musela dobudovat na plny profil…

Tak historia dava za pravdu skor niecomu inemu. Od r. 1995 do r. 1998 sa podarilo otvorit 120 km dialnic a z toho cca. 75 km na plny profil.

Vlade po v r. 1998 zostalo rozostavanych dalsich 120-130 km, co je velmi dobre … ale tato vlada vela usekov zakonzervovala atd.

Otvaranie dialnic vzdy pritahuje politicku pozornost: bez ohladu na pocet otvaranych km - aj ked je pravdou, ze 1/2 usek len malokedy je dobry, ale zalezi od niecoho ineho - zalezi od toho ci sa na druhej 1/2 pracuje alebo tam este nie su ani stavebne prace zacate a potrebne by to bolo z hladiska dopravnej situacie. :wink:

Tie cisla si trosku prehnal. Oprav ma ak sa mylim ale od r.1995 do r. 1998 som napocital len nieco do 40 km novych dialnic na plny profil !? A na polovicny 120 ??? To asi tiez nie…

Prejdi si historiu dialnic aj na dalsich strankach a vratane r. 1998 mam pravdu ja. Pretoze vieme ako sa platilo firmam, vieme aky bol stupen rozostavanosti a co realne otvorila dana vlada.

Ale nebudem sa hadat o tychto udajoch. Okrem dialnic do toho este spadaju aj dialnicne privadzace. :wink:

No ja som si len prezrel na www.highways.sk co sa otvorilo medzi 95 a 98, spocital som to a plny profil dialnic vysiel presne 37,7 km :open_mouth: , teda ak sa nemylim…

Nechcem to hodnotit, ja si stojim za tym co som napisal, ale bol by to politicky “boj” na tomto forume na 100% a rozne dalsie spory a to ja nepotrebujem.

Je pravda, ze sa otvorilo vela km na 1/2 profil a hlavne na D1. :wink: