zaujmave ze tam pisu ze sa ale nestihne tunel Lucivna? ale sa mi zda ze je to hlubeny apritom aj maly tak kde je problem?
a navyse je tusim len asi 200m ak sa nemylim .. mno ale snad to otvoria aspon po MUK strba a potom neskor aj dalej ![]()
myslim ze by sa dal otvorit cely usek aj bez toho tunela ved 250m mozu urobit docasne ako obchvat okolo tunela.
eucitizen,
to snáď nemyslíš vážne. ![]()
tak potom ako? ved otvorit dalnicu len po Strbe si myslim ze to je dost blbe aj preto ze je tam uska cesta medzi Strbou a Tatranskou Strbou. Ake mas ine riesenie?
A odkiaľ je tá informácia, že sa bude v r. 2006 otvárať tento úsek? ![]()
ja som len odpovedal na tom co sa pise v tom clanku, tak to bola len moja uvaha,aj ked je pravda ze sa tma pise ciastocne, nic viac:)
caesar: podla tohto
Aha,
![]()
Nuž tak, to som akosi pozadu.
Ale ja zo svojich informácií poznám niečo iné … tento úsek sa stavia relatívne plynule, má zabezpečené financovanie, … ale aby sa celý úsek odovzdal v r. 2006 je dosť nepravdepodobné. To nie je len ten tunel, tam je viac problémov.
Okrem toho, v tom článku je napísané ja jasne napísané, že postupne a ako jeden z príkladov je tam uvedený ten tunel, OK? ![]()
obchvat tunela nie mozne urobit, uz len preto, ze sa stavia na hranici ochranneho pasma TANAPu a museli by sa vyrubat dalsie stromy.
ale nechapem, aky je tam problem, ved tunel uz je vyhlbeny. uz ho treba len zakryt.
da sa to presunut, ale nie je to jednoduche - najlepsie, ak ta stavba ma problemy este predtym, nez sa tam vobec nejake peniaze pouzili.
ako pise devil, nad 50 milionov to schvaluje Brusel, cize musi sa to schvalit aj tam.
ten datum 05/2004 je dany ucinnostou zakona o verejnom obstaravani, kedze predtym platny a ucinny zakon o VO nebol v sulade s predpismi EU, inak sa peniaze mozu dat aj na rozostavany usek spatne (ak dany usek bol stavany v sulade s predpismi EU).
Pred 2 tyzdnami som isiel okolo a intenzivne sa stavala lavka pre chodcov nad dialnicou pri Mengusovciach:) A pri Vazci uz zacali stavat most nad pilermi.
Toto je stavba storočia veď roky bol uvedený úsek zakozervovaný, po čase keď sa začalo stavať tak to malo byť hotové v roku 2006, potom tam škrtli neake peniaze a urobili to tak, že otvoria to ako celok z úsekom Mengusovce Jánovce čo bol vrcholom ľadovca samozrejme, že je v tom politika a ako to vidím ja keď tade chodím každý deň??Tak to by sa muselo veľmi makať, aby sa to stihlo veď v podstate sú na väščine územia prevedené zemné práce na začiatku vidno pri Važci piliere mosta potom nič, zemné práce prelady na most, zemné práce nešťastný tunel, zase zemné práce a na záver pred Mengusovcami , aby sme niečo videli tam to dostáva neaký tvar.Bolo by to pekné, ale osobne tomu neverím.
Digitman
Toto je úsek, kt. sa stavia dlhšie, no je to dobrý úsek. Má kvalitné parametre a stavia sa plynule. Podľa mňa na D1 by mali byť úseky ako tento, dlhšie ako 10 km. ![]()
Je mozne, ze sa nejaka cast otvori v r. 2006, ale len dobre slovo firmy, ktora to tam stavia - pretoze plan je r. 2008, az mam dobre info. ![]()
Riaditeľ NDS Faktor povedal v TV Markiza :
V tomto roku NDS na úsek Mengusovce - Jánovce vyčlenila 700mil.sk.Budúci rok to bude 1mld. a rovnako aj v roku 2007 , kedy by sa mal úsek uviesť do užívania.
S toho jasne vyplýva, že rok odovzdania bude 2007!!!
Debaty charakteru, že rok 2006 sú asi bezvýznamné skôr by som debatoval o tom, či to v tom roku 2007otvoria keď to už stavajú s prestávkami šiesty rok + 2roky dokončenie stavba storočia.
Digitman
digitman,
môžeš mi vysvetliť jednu vec:
Kto tu tvrdil, že to bude otvorené v r. 2006?
Ja som to nebol. A nevšimol som si ani ostatných. Prečo tu niekto najprv nadnesie nejaký termín a následne to celé poprie.
V r. 2006 sa tento úsek otvárať nebude. A boli to len tvoje dohady, že to bude v r. 2008 kvôli Menusovcom … nikto ti to nepotrvdil.
Takže niekedy je lepšie držať sa faktov a reality, pretože už aj toto fórum sa dostáva na úroveň “sme.sk”
Vieš digitman - termín pre r. 2008 tam bol v platnosti dosť dlho a nie kvôli Mengusovcom … nakoniec ako vieš že v r. 2008 budú tie otvorené? ![]()
Možno som trochu pesimista, lebo bývam v Poprade a chodím týmito úsekmi temer každý deň.V podstate aspoň to je pozitívum, že sa už konečne stavia a raz to dokončia, verme, že to bude čo najskôr.Od Važca po Prešov je to katastrófa ide sa v kolóne a to aj cez víkend.A nehodové úseky cesta smrti Tatranska Štrba Svit, Hôrka Spišský Štvrtok nebudem komentovať
Digitman
Aktívne sa stavia, ale to neznamená, že sa to bude otvárať v r. 2006. Plán je na r. 2008 a len sa naznačilo, že to možno bude už v r. 2007. To je všetko, nič viac. ![]()
caesar: babka povedala asi tak mesiac dozadu ze to budu otvarat 2006
myslim ze na to digitman narazal ![]()
tu je ten inkriminovany text .. aj ked je fakt, ze kedze idu volby tak sa slubuje nesplnitelne ![]()
Važec - Mengusovce, dĺžka 12,2 kilometra, úsek sa bude odovzdávať postupne, niektoré časti ešte pred voľbami. Do volieb nedokončia 250-metrový tunel Lučivná. Pôvodne na tomto úseku nemali pracovať tak rýchlo, ale Národná diaľničná spoločnosť tam presunie peniaze z 18-kilometrového úseku Žarnovica - Šášovské Podhradie. Výstavbu medzi Žarnovicou a Šášovským Podhradím zastavil súd.