Pridal som aktuálne fotky z výstavby. ![]()
dialnice.info/album_cat.php?cat_id=40
Len nám zostáva veriť, že v budúcom roku sa už bude po tomto úseku jazdiť. ![]()
Pridal som aktuálne fotky z výstavby. ![]()
dialnice.info/album_cat.php?cat_id=40
Len nám zostáva veriť, že v budúcom roku sa už bude po tomto úseku jazdiť. ![]()
Dnes musim este raz pochvalit Majkla za dobre fotky no tieto su uz nie tak optimysticke ako predchadzajuce = Vazec Mengusovce v nedohladne a na niektorych miestach to vyzera tak ako keby to stavali len na jeden pruh ??
Pacho, co som videl ja, tak sa to stava v plnom profile. Myslim, ze za rok sa to stihnut postavid da, ak bude snaha ![]()
v prilohach k navrhu SR na buduci rok je udaj 23 km odovzdanych D (bez RC). myslim si, ze aj tychto 12 km moze byt zahrnutych…cize vazec-meng., hp-za a samozrejme D2 v BA.
Muzes mi prosim poslat odkaz na tento dokument? To bych si rad precetl ![]()
rokovanie.sk/appl/material.n … enDocument
dalej ŠR: príloha 4 (pdf) a strana 23.
Pridal som zopar fotiek z okolia tunela Lučivná. ![]()
na buduci rok by mohli usek Vazec-Mengusovce otvorit aspon na pol profil, na cely profil chyba len most vo Vazci a most v Strbe.
ked si dobre pamatam, kdes sa pisalo, Vazec Mengusovce 08, no podla mna tam nemaju co robit do 08??? Otvorte ho uz na buduci rok, ![]()
suhlas.
na niektorych castiach dialnice - napr pri mengusovciach - je uz polozena aj suvisla vrstva asfaltu (neviem ci najvrchsia, ale zda sa tak).
hm, ked argumentuju ze priprava novych usekov je v meskani tak kde inde sa efektivne vyuziju prostriedky ak nie na rozostavanych usekoch. inac neviem co chcu otvarat na buduci rok ak toto nie…
Presne, na jednej strane sa neprestavia velke % rozpoctu a na strane druhej nie su peniaze na rozostavane useky ![]()
To keby sa stavali vsetky useky, ktore mali byt podla planu teraz vo vystavbe, tak ani na ne by neboli peniaze?
andrej, a z coho by to ako mali financovat, ked sudruh fico na buduci rok vyclenil na dialnice smiesnych 6 miliard korun ? co je najnizsia suma vyclenena na dialnice minimalne od roku 1996 ![]()
zase treba spomenut ze boli aj uvery ktore sa zobrali este zo statnou garanciou, pred vznikom NDS - na D2 v BA, od EIB na na Svinia-PO a Rudno-ZC este v 2003, neskor aj na spolufinancovanie eurofondov , tieto mozno nie su zaratane v tych 6 mld.
Vážny tvrdí, že NDS má nevyčerpané prostředky, které by se měly příští rok vyčerpat, proto by jí mělo stačit 6 mld SKK ze státního rozpočtu.
Je to pravda. V tomto roku zostane nevyčerpaných cca 1 mld Sk z dialnic (najmä podtatranských) - stavebné firmy nemajú také kapacity a nestihaju (nejsou lidi). Dúfajme len, ze tá miliarda sa nedá do iného rezortu…
Myslel som neprestavane peniaze tento rok, ked bol podstatne vyssi rozpocet. Pokial viem, prave na tento usek boli presunute peniaze z R1 ZC-S.Podhradie, ktora sa stale nezacala stavat.
Vážny ale rovnako tvrdil ze npr. na obchvat Svidnika uz peniaze nestacili, hoci tam problem s pripravou nebol. tak ako je to vlastne ![]()
A NDS si narychlo dopozicala 1,8 mld!! Tak sa v tom niekto vyznajte. ( a napiste mi ako to je)
z clanku z pravdy
cize mozno peniaze z rozpoctu sa vycerpali a uvery sa rezervuju na dalsi rok. ak ma niekto ine vysvetlenie, sem s nim.