Tento povrchový a Korbeľka .. pričom MDPT a NDS sa tvári že iba povrchový
aha, jasne, takze uz chapem preco povyhadzovali tie tunely po MUK kralovany.. co uz no .. uvidime ..
Co ja viem, tak sa robi geofyzikalny prieskum aj na Korbelke, aspon na jej casti…Aj ja mam info, ze ma stale silnych podporovatelov, pretoze v hre je TBM. Som fakt zvedavy…
Myslíš, že tam vzhledem k vlastnostem horninového masivu bude TBM vhodné?
Zaujímavé zvraty, zdá sa že ešte bude veselo
Akože náhrada za D1, kým sa postaví Korbeľka? Podľa mňa trochu zbytočné. Až taká katastrofálna situácia tam nie je, aby museli ísť súbežne 2 cesty prvej triedy a diaľnica…
keby konecne niekto niekde vyhrabal nejaku mapu poriadnu alebo ortofotomapu .. tak mu budeme boskat paty )))
Ortofotomapa je na www.highways.sk, ale není moc podrobná a mám pocit, že tady jsem minulý týden taky něco zahlédl (sekce fotogalerie) …
Môžeš napísať priamy odkaz na tú mapu na highways.sk? Pravdupovediac neviem o tom, že by tam nejaká bola…
v řádku adresy je furt www.highways.sk, takže těžko . Rozklikni si seznam stránek, sjeď až dolů do poslední sekce (ostatné stránky) a je to druhé shora. Ale je to hodně málo podrobné - je to mapa od LL po Ivachnovou
Čiže toto: highways.sk/highways/Zilina-Ruzomberok.html
pred istym casom tam pribudol aj nakres useku, na ktory sa dalo dostat z hlavnej stranky, ale uz je prec… asi preto, ze ten variant nie je definitivny
Čiže toto: highways.sk/highways/Turany-Hubova.html
vidite a zasa sme sa nepohopili .. ja nechcem nakresi toho jedineho variantu .. vsetky linky ktore tu kto pastol su vacsinou iba o jednom variante … ja som mal na mysli originalnu studiu podla ktorej sa rozhoduje o def. vraiante …
Nevidim nejaky zasadny problem, preco by sa nedalo TBM nasadit pri Korbelke. Upravila by sa iba rezna hlava a nastroje, pripadne sposob zabezpecenia pracovneho priestoru za hlavou. Nema problema.
magnus: a cena?
Takže povrchový variant prešiel už schválením v dotknutých obciach
tym padom je korbelka uz definitvne pase?

Takže povrchový variant prešiel už schválením v dotknutých obciach
Ked tomu dobre rozumiem, povrchovy variant s tunelmi Rojkov a Havran?

tym padom je korbelka uz definitvne pase?
Korbelka sa moze postavit v buducnosti, ked sa vycerpa kapacita 2+2 Turany-Hubova
Tím myslíš I/18 Turany - Hubová? To mi přijde zbytečné, stejně jako 2+2 I/18 Žilina - Vrútky. Při cílovém stavu bude zbytečně široká silnice. Navíc to ani nebude levné - Kraloviansky meander, apod.