Myslim ze ano. Aj ked aj na NDS su ludia, ktori su nakloneni povodne navrhovanemu variantu (Korbelka), ale bohuzial politicka situacia nie je naklonena tomuto variantu.
Takže po dlhšom čítaní všetkých najnovších príspevkov v tejto téme (nebol som tu od polovice decembra), sa mi to javí tak, že je vybraný žltý variant (je to ten ktorý bohužiaľ najviac kopíruje cestu I/18?), ďalej robí sa IGP v dĺžke 13,6km - je to práve ten počet km, ktorý zodpovedá dĺžke žltého variantu??
Ak je toto všetko pravda a je to viac menej isté (čo nie je nikdy, kým prvé stroje nezačnú rýpať), tak po dobrých časoch v decembri 2007, je toto ten horší okamih v “slovenskej diaľničnej histórii”, možno aj jeden z najhorších rozhodnutí, ktoré, ako to tu už bolo pred časom spomenuté, sa nám raz vypomstí, odzrkadlí v nejakej horšej podobe. Je mi fakt zle z tých našich “odborníkov” na diaľnice (myslím tých vo vláde).
Nie je to tam úplne vidieť, v každom prípade ide v tomto mieste diaľnica severne od jazera s kameňolomom a zároveň s menším polomerom oblúka. Taktiež tam nie je tunel Šútovo, trasa je tam bližšie k obci Šútovo. Ak by to však bol spomínaný súčasný povrchový variant, prečo je tam tunel Rojkov?
Je to súčasný variant bez tunelov Šútovo a Malá Fatra, o ktorom sa aj čo to popísalo. Tunel Rojkov nebol nikdy vyhodený z tohto variantu.
Aj tak všetci odborníci hovoria, že najlepšie by bolo stavať tunel Korbelka. Táto trasa by v konečnom dôsledku vyšla najlacnejšie (výstavba + prevádzka).
Nie, o vyhodení tunela Havran určite nie, ten je súčasťou inej stavby, ohľadom Rojkova možno, ale nie som si úplne istý, zdá sa mi že Rojkov sa rušiť nemal.
Áno samozrejme, tunel Havran je súčasťou tohto úseku, pomýlil som sa, pardon.
Myslel som to tak, že iná alternatíva k tunelu Havran neexistuje, čiže ten sa mal vždy stavať aj v prípade ak by platil variant cez Korbelku.