D1 Turany - Hubová

Záleží podľa toho, ako výde igp

igp vyde dobre .. zem znesie vsetko … sak aj nase mrtvoly … vrr

IGP je robeny na objednavku v podstate. Trasu si presadil investor, nie je moc vela moznosti na zmenu. Bohuzial.

Takze uz je definitivny zlty variant? :unamused:

Myslim ze ano. Aj ked aj na NDS su ludia, ktori su nakloneni povodne navrhovanemu variantu (Korbelka), ale bohuzial politicka situacia nie je naklonena tomuto variantu.

MDPT tieňovo rozhodlo, ale da facto áno.

MDPT tieňovo rozhodlo, ale da facto áno.

tieňovo: rozhodlo sa, ale nebude sa o tom jasne hovoriť na verejnosti, len sa naznačí a takýchto rozhodnutí už bolo desiatky

Takže po dlhšom čítaní všetkých najnovších príspevkov v tejto téme (nebol som tu od polovice decembra), sa mi to javí tak, že je vybraný žltý variant (je to ten ktorý bohužiaľ najviac kopíruje cestu I/18?), ďalej robí sa IGP v dĺžke 13,6km - je to práve ten počet km, ktorý zodpovedá dĺžke žltého variantu??

Ak je toto všetko pravda a je to viac menej isté (čo nie je nikdy, kým prvé stroje nezačnú rýpať), tak po dobrých časoch v decembri 2007, je toto ten horší okamih v “slovenskej diaľničnej histórii”, možno aj jeden z najhorších rozhodnutí, ktoré, ako to tu už bolo pred časom spomenuté, sa nám raz vypomstí, odzrkadlí v nejakej horšej podobe. Je mi fakt zle z tých našich “odborníkov” na diaľnice (myslím tých vo vláde).

Ono aj dialnica A8 Slazburg - Muenchen je postavená povrchovo a nie je to žiadna tragédia - uvidíme aké to bude

Konečne sa mi podarilo nájsť ortofomapu tohto úseku, aj keď iba pôvodný povrchový variant.
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3714

Snáď sa niekde objaví aj mapa súčasného variantu

Hm, ešte som si všimol, že v okolí Šútova sa táto mapa nezhoduje s mapou na www.highways.sk
highways.sk/highways/img/Tur … va_map.gif

Škoda, že nie je vo väčšom rozlíšení :unamused:

Chybí tam tunel Malá Fatra, nebo se mi to zdá?

Nie je to tam úplne vidieť, v každom prípade ide v tomto mieste diaľnica severne od jazera s kameňolomom a zároveň s menším polomerom oblúka. Taktiež tam nie je tunel Šútovo, trasa je tam bližšie k obci Šútovo. Ak by to však bol spomínaný súčasný povrchový variant, prečo je tam tunel Rojkov?

Je to súčasný variant bez tunelov Šútovo a Malá Fatra, o ktorom sa aj čo to popísalo. Tunel Rojkov nebol nikdy vyhodený z tohto variantu.

Aj tak všetci odborníci hovoria, že najlepšie by bolo stavať tunel Korbelka. Táto trasa by v konečnom dôsledku vyšla najlacnejšie (výstavba + prevádzka).

Nehovorilo sa nahodou o vyhodeni tunela Rojkov aj Havran? Resp. o celom useku bez jedineho tunela? Preto sa mi to najskor nezdalo :unamused:

Zial, a podla mna je to len kvoli tomu, aby sa skratila doba vystavby a mohlo sa to otvarat cim skorej :unamused:

Nie, o vyhodení tunela Havran určite nie, ten je súčasťou inej stavby, ohľadom Rojkova možno, ale nie som si úplne istý, zdá sa mi že Rojkov sa rušiť nemal.

Aj mne sa tak zda…

No ja neviem, ja som mal odjakživa pocit, že to pôjde takto.

Súčasťou akej stavby? Veď je súčasťou tohto úseku nie?

Inak ak je toto finálny variant, tak po tých hororových správach o povrchovom variante je toto podľa mňa prijateľný variant.

Povodne to malo ist juzne od jazera, a s mensim polomerom obluka. To bol variant s tunelmi Sutovo a Mala Fatra.

Toto by som tiez rad vedel :slight_smile:

Ak by sa nerusili tunely Rojkov a Havran tak suhlasim. Aj ked pri Sutove a popri kamenolome by sa mohli postavit aspon hlbene tunely.

rojkov aj havran su relativne dlhe tunely.. neviem preco sa brania tym kratuckym tunelom .. :unamused:

Áno samozrejme, tunel Havran je súčasťou tohto úseku, pomýlil som sa, pardon.
Myslel som to tak, že iná alternatíva k tunelu Havran neexistuje, čiže ten sa mal vždy stavať aj v prípade ak by platil variant cez Korbelku.