D1 Turany - Hubová | tunel Havran, Korbeľka

Ked nad tym rozmyslam, mozno len hentu znacku osadili na zlom mieste, kedze pre opacnu stranu by bola spravna. Mozno to len cestari zle namontovali?

2 lajkov

V pohode. Prečo nie. Keď použitie AI ešte aj priznáš, tak je to podľa mňa úplne ok.
Ono stačí do nej nahrať dane predpisy a sa spýtať, či to, čo tam je, je v poriadku. V takom prípade by som jej vyjadrenie bral uvažoval ako relevantné, aj keď s nejakou rezervou.

2 lajkov

Tie šipky ukazujú ľuďom do dvora…a z dvora…takze šipky ukazujú smer vjazdu na pozemok a výjazd z pozemku, takže si myslím že presne preto si tak pootočene

2 lajkov

To az na tej mojej uprave tak ukazuju. Original ukazuje hluposti, ale keby sa ten original dal na opacnu stranu cesty z druheho smeru, tak by bol spravny. Je mozne, ze len cestari zle osadili znacky a vymenili smer, na ktorom mali byt.

5 lajky

Myslim ze maju iba jeden typ

3 lajkov

AI mi tiez povedalo ze je to blbost , kazdopadne nemysleli toto? Inac zvislu dopravnu znacku z fotky som nikde vo vyhlaske ani na https://www.ssc.sk/sk/technicke-predpisy-rezortu/zoznam-vl.ssc nenasiel.

3 lajkov

Mozno @expwy bude vediet?

2 lajkov

takí sa nájdu aj po úprave značenia

2 lajkov

znacka je samozrejme vymysel nejakeho iniciativneho blbca na dopravnom inspektorate

To fakt nemáme v predpisoch takýto odbočovaco/pripájací stredový pruh?

Lebo toto riešenie som už videl na viacerých miestach mimo SVK …

A mne sa zase pozdava, aby ta znacka, kt. je napravo od cesty (teda tam kde su domy popriceste a nie na opacnej strane kde niesu domy ale uz je Vah) v smere MT->RK, vyzerala takto:

Tym ze je ta znacka urcena pre cestny pruh smer MT->RK, vysvetluje teda autam smerujucim do RK, ze stredovy zeleny pruh sluzi (aby vodic videl jasne) pre auta smerujuce NA pozemky a pre auta vychadzajuce ZO svojich pozemkov…
Tym ze v danom smere MT-RK auta smerujuce NA pozemok k domu, odbocuju doprava, nepretinaju tym lavy pruh (nejdu opacne smer MT) a pre ne je tympadom stredovy pruh bezpredmetny. Rovnako je stredovy pruh bezpredmetny pre auta VYCHADZAJUCE zo svojich pozemkov smer do RK, pretoze tak isto nepretinaju stredovy pruh aby sli opacnym smerom!

Takze za mna by tie sipky mali upozornovat vodicov, ze auta iduce oproti (iduce zmer RK-MT) kt. odbocuju k domom mozu vyuzit stredovy pruh na odbocenie a rovnako auta vychadzajuce od domov a smerujuce opacne, teda smer MT, ze sa potrebuju pripojit do svojho pruhu a na to vyuziju ten stredivy. A cele o ma mat za nasledok to, aby ten stredovy pruh sa nevyuzival na PREDBIEHANIE!!!

2x som si musel pozrieť originál ale súhlasím, máš pravdu. v každom prípade je to to isté ako keď cestári osádzajú stlpikové značky - smerovacie dosky (702) ktoré jasne ukazujú, ktorým smerom obchádzať prekážku a každú chvíľu je nejaká naopak.

3 lajkov

Na zakazanie predbiehania tusim uz existuje taka okruhla znacka, lebo z tejto omalovanky nic o predbiehani nijak nevyplyva.

6 lajky

Vyplýva to že ten pruh nie je určený na predbiehanie. Ani v odbočovacom resp. pripájacom pruhu nie je dovolene predchádzať vozidlo.

2 lajkov

Neviem ci nam citaju forum cestari, ale tu znacku dali dobru.

Oni ju od vcera vymenili

Ale o 500m dalej je zase ta nespravna

8 lajky

No dnes prj zjazde v Turanoch som púšťal sanitku a mám strach ako to bude vyzerať pri troch pruhoch, keď už teraz majú dosť veľký problém prekľučkovať sa medzi autami

nechápem načo má slúžiť tá zelená plocha

je to pre menej chápavých, že tade sa nemá predbiehať, ale odbočovať.

7 lajky

takto by to malo byt ale to ze sa z casu na cas objavi nejaky “debil” ktory to zle pochopi a pouzije na predbiehanie a ked to spravia viaceri problem je na svete..

8 lajky

Nejaký TUREK ( od Motoristov)

7 lajky