D1 Turany - Hubová | tunel Havran, Korbeľka

celkom nie je to pravd, lebo východný portal, bede len minimálne posunutý oproti pôvodnemu. Stavedný dvor medzi stankovanami a Ľubochnou, zrejme tiež zostane zachovaný. google.sk/maps/@49.1371318, … authuser=0

Podstata toho pôvodného príspevku bola v odlesnení celého úseku a jeho znovuzarastení. Lenže odlesňovalo sa a prístupové cesty sa robili tam, kde diaľnica stáť nebude.
Ten stavebný dvor v podobe panelovej plochy vedľa hlavnej cesty bol z celej tej “prípravy staveniska” to najmenej podstatné.

Občianski aktivisti a členovia Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory spochybňujú vodnú eiu, chceli by pôvodný variant bez tunela Korbelka.

Môžu zmeniť trasu s odklonom a bez využitia tunela Korbelka?

Čítajte viac: myturiec.sme.sk/c/23079155/dial … ratit.html

Furt dookola Mišura a jeho pocity :stuck_out_tongue: Je fakt, za ta vodná EIA je príšerne spracovaná, aspoň podľa toho čo som mal možnosť nahliadnuť, ale Mišura nemá žiadny dôkaz o tom, že Korbeľka stiahne vodu en-block. je to opäť smutný príklad aktivizmu na nesprávnej strane.

hej, a diletantizmus štátu na strane druhej.
Keď počúvame 10rokov rovnakú pesničku, mal mať štát už také nepriestrelné argumenty, že by tieto namietky zmietol zo stola. a nie, ako píšeš, len “príšerne spracovanú” EIA.

Niekto týmto tunelom stratí. A je dôležité vedieť kto. Ten isto podporuje Mišuru.
Aj poslankyňa Hrboltovej bola veľmi presvedčená o nejakých zosuvoch…

Hocikto môže mať hociaké záujmy. Nič z toho však neospravedlňuje diletantizmus štátu pri vyhotovovaní dokumentácie, na ktorú mali času viac ako dosť. O malej vodnej EIA počúvame od leta 2020, takže jej akokoľvek mizerné spracovanie nie je ospravedlniteľné žiadnym Mišurom.

To je síce pravda, ale pani z Hrboltovej takto isto vŕtala akože vedecky a spomalila proces razenia o 3 mesiace, a z hľadiska ďaľších navazujúcich procesov aj o pol roka.

3-6 mesiacov je nic, pointa je, ze stat ma mat vsetku dokumentaciu v tip-top stave a ziadne zdrzanie nenastane…miesto toho sa tu dozvieme, ze vodna EIA, o ktorej sa basni pomaly 3 roky, nakoniec mozno stoji za staru backoru :unamused:

Ak to nespomalí pani z Hrboltovej, spomalí to myjavský vtáčik so svojim občianskym združením. Ide o to, aby všetky námietky, poznámky, pripomienky, odvolania, dovolania, rozklady riešili dotknuté orgány rýchlejšie, ako majú vo zvyku.

Ale zaplatená bude 3-násobne…

Aby nedoslo k omylu - ja som to necital cele, iba niektore veci som si vsimol, a podla toho usudzujem, ze to nie je uplne nepriestrelne a vyhodnotene. Takze nechcem plasit zbytocne. Ako sa s tym vysporiada NDS a stat, to ja neviem samozrejme. Mozno to prejde :slight_smile:

Na Enviroportáli bolo pridaných kvantum EIA dokumentov k tomuto úseku: enviroportal.sk

Áno, dokumentácií máme dosť, veľa ich je aj niekoľkokrát opakovaných, chýbajú už len tie diaľnice.

A to ešte nedávno investičný šéfino NDS šíril bludy, že do konca roka bude územko…

Ak sa začne najskôr 2025, výstavba do 2030. Doteraz žiaden termín pri každej činnosti NDS alebo MD nebol splnený, už nevedia trafiť ani rok, nieto ešte mesiac.

Pri tomto úseku som úplne kľudný, neviem, či tu ešte budem kým to postavia :slight_smile:

tiez to tak vidim, ze tento usek ak sa zacne do 2030 tak to bude uspech .. plus je skoda, ze sa ozaj neuvazuje o zdruzenej investicii so ZSR .. ale co uz no .. tu sa nevedia ZSR a SSC dohodnut ani na sikre mostu nad cestou prvej triedy :slight_smile:

nemá niekto HNko? zaujimalo by malo akú 3 prúdovku to chcú vymyšľať https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/96056502-namiesto-dialnice-medzi-martinom-a-ruzomberkom-zatial-len-trojprudovka-dolezal-priblizil-chybajuci-usek-d1

Má to byť dočasná náhrada úseku Turany Hubová, niečo na štýl Strečna tam tiež takto rozširovali na 3 pruh ale či to vyrieši hustú dopravu a nehody po otvorení 9boch úsekov vedľa no neviem, chcelo by to rozšíriť o jeden pruh na obe strany aspon tam kde to pôjde

takže od Rieky(jazero šútovo) po Kraľovany 2+1 ako Strečno? Clap Clap tlieskam to je riešenie na úrovni fakt :unamused:

btw. vďaka za odomknutie článku