D1 tunel Višňové

Nejako veľa spamu tu je..radšej by som bol, keby tu bola správa o raziacich súpravách… :bulb:

Tunel Hoblika :slight_smile:

… Hoblinka … :smiley:

tak jako je tá mercedes, tak bude tá hoblík :slight_smile:)))))

Ženské meno evokuje ďaľší názov “Margita a Besná” podľa povesti o zradnosti meandra Váhu v strečnianskej úžine; asi príliš expresívne. Podľa mňa je najlepší názov tunel “Strečno”. Ale iba podľa mňa (asi trpím sebareflexiou). Ak podľa obecne zaužívaných pravidiel je najlepší názov tunel “Višňové”, tak je to najlepší názov. Ak boli aspoň dve relevantné alternatívy pre názov, mali rozhodnúť miestny obyvatelia. Na také srandičky ako miestne referendum asi nie je čas ani nálada. Potom by mohli rozhodnúť miestny zastupitelia. Je tu ďaľší problém: poetické názvy tunelov ako Havran a Čebrať sú neprenokateľné. Takže Višňové má maximálne brondzovú medailu.

Nechápem nervózne reakcie typu “blbosti” alebo “typický Slováci” nad nevinnými reakciami ohľadne názvu tunela. Ak som dobre čítal medzi riadkami, tak bol v tých príspevkoch nadhľad. Možno to túto tému trochu spamuje, ale poľahčujúcou okoľnosťou je, že sa jedná o najdlhší tunel na Slovensku (ak sa nemýlim).

Ahojte vsetci tunel visnove sa rozbehol momentalne vcera uz tam na niecom makali pridavam foto : picasaweb.google.sk/peterpaurik/ … 0310864914

robia sa len pripravne prace, uz sa tu o tom pisalo :slight_smile:

ale konecne ich to aj napadlo nevies kedy sa to rozbehne naplno ?

tunel sa začne stavať až sa začne raziť, razí sa ? nie ? tak sa nestavia … a rozbehne sa to naplno vtedy, až budú nejaké zábery z toho, ako sa skladá raziaca súprava a keďže ona nie je malá ako špendlík, ale veľká ako 2 vagóny za sebou tak sa rozbehnú raziace práce, až skutočne bude uzatvorené fin. čerpanie a to tu nie je, tak prosím vás nesnívajte o výstavbe tunela, … sem nikto nedovezie mašinu za 15 mil. € a 1 deň razenia nestojí 1000 € … raziť sa zrejme bude a v pohode stihnú koniec r. 2014

aha tak dik aspon troch viem viac :smiley:

Pokiaľ tomu dobre rozumiem, tak keď sa to v budúcnosti začne stavať, tak sa to bude raziť metodou TBM ? Mám totiž pocit, že ani v tomto ešte nie je jednoznačne rozhodnuté, alebo sa mýlim?

Tunel sa vraj začne stavať určite v októbri. Povedal to jeden rosinčan ktorý vraj robotníkom ide stavať ubytovne. Vraj tam kde je teraz višňovské družstvo.
A vraj sú na to nejaké peniaze už.

4 krát vraj :slight_smile:)

Tak nieje to isté :smiley: Ale no je to VRAJ pravda a z dobrých zdrojov :smiley:

jasne rosincan co ide stavat ubytovnu vie kedy sa podari financne uzatvorenie 3. balika :unamused:

Ale vraj už sú na to peniaze schválené. Nejaké rakúske banky či čo… Sa mi zdá že som niečo také započul…

Rosina ty si uz teraz nejaky vzruseny. Co bude s tebou ked sa zacne naozaj razit tunel.

:laughing: “Vraj sa mi zda, ze som vraj cosi take zapocul, ci co” :laughing:
Sorry, ale nemohol som.

Tak ako povedal Dialniciar, pockajme az sem dovezu raziacu supravu. To uz tie dohady hadam uzemni.

Ciste pre info, kolko takychto suprav v Europe mame ? Viac nez 20-30 ?
Po zhliadnuti dokumentu na Discovery stale dumam, kolko km dokaze taka suprava vyrazit, kym nejde do srotu. Netusite niekto aku to ma realnu zivotnost (pri istych parametroch skaly, cez ktoru razi) ?

boli tu info ze nakoniec sa zrejme bude razit NRTM takze na TBM asi mozme zabudnut :slight_smile:

Nie je suprava pre kazdy tunel jedinecna? T.j. posklada sa pred razbou a rozlozi po prerazeni. Niektore casti sa mozno pouziju viackrat.