ja sa len “tešim” ked dostavaju usek dialnice cez považskua všetok problem sa presunie do žiliny…fakt už viac nam nechýba, inac btw, nemate nejaké plány ohladom stavania mosta cez váh, ktorý sa bude napajať na 4prudovu cestu do KIE?? pocul som že aj take plany su a bude sa napajať na strečno, asi zrejme ako dočasné riešenie pred problemami na košickej…ale to su už len zbožne priania
Ak berieme trasu BA-KE cez ZA, tak neviem, aky problem by sa tam mal presunut. Nikdy, ale fakt nikdy som po dostavani privadzaca od HP nezazil ziadny problem. Ak chytis zelenu pri Tescu, tak ides plynule cez celu Zilinu, navyse takmer vsade 80-kou.
a prave ta zelena pri tom tescu je problem! lebo ked ju nechytnes ako ze to je bezna vec lebo ona sa meni s cervenou a staci ze je väcsia intenzita dopravy a uz su tam kolony a zablokovana minimalne polka lavobreznej ulice a to uz nehovorim ked sa stane vazna nehoda pod strecnom ze kolony su az po tuto krizovatku a uz sa mi zopar krat stalo ze som cez nu jednoducho nepresiel a to som nesiel ani smer strecno lebo jednoducho kamiony a auta sa ti nakaslu do krizovatky a tam aj ostanu lebo dalej sa popkracovat neda pre tu nehodu…no a toto vsetko by vyriesil prietah popri kii ktory tam uz je len chyba asi jeden most cez vah s kuskom cesty ktora by priamo vyustovala pred strecnom…cely usek co treba vybudovat moze mat max 2km cez polia takze nic zlozite a ani drahe teda podla mojho odhadu
jj myslim si že ten most by bolo vhodné riešenie, i ked prihliadnuc že kompa pod strečnom by skrachovala,ale most by vyriesil dost vela, a po dobudovaní dialnice by autá z terchovej mali lepší prstup ci už k dialnici alebo k strečnu..nosnad žilina neklakne ked spustia PB
zilina nema preco sa nejako vyrazne zmenit ked sa dokonci povazska .. a uz vobec nema preco klakat.. ludia, zase nemozete chciet totalne bezproblemovy prechod.. tu sa za zapchu povazuje uz aj 5 minutove zdrzanie .. cez zilinu to v principe neni problem .. problem je az za zilinou . preto aj usek D3 strazov / brodo je totalny nezmysel …
k premosteniu VD zilina tu mame aj podrobnu ortofotomapu…
no uz som videl niekde ten obrazok a asi to bolo tu je to sice pekne a aj velmi prakticke by to bolo podla mna ale aby sa to vobec niekedy postavilo lebo sa okolo toho dako prestalo hovorit.
inac len tak som sa zamýšlal nad tým obchvatom z kie na strecno. Po dobudovani PB pvoedzme žeby sa pustili do projketu KIA-strečno…spravili by slimaky a pod. myslite že z tejto strany pi spravili nejaký privádzač na dilanicu?
Ja som zase pocul, ze v juni su volby a treba zhanat volicske hlasy v okoli Ziliny. Naco by tam teraz vozili raziaci stroj, ked nie je zabezpecene financovanie 3.balika PPP? Aby tam niekolko mesiacov len tak stal?
(berte to prosim ako recnicke otazky, nie ako vyryvanie )
ja osobne si myslim ze aj ked este nieje PPP3 fin.uzatvoreny aj tak sa bude stavat a ty co to budu realizovat to vedia velmi dobre…preto sa tam mozno uz aj skladaju tie stroje…ved ako vazny niekolko krat povedal ked nebude PPP bude ina forma financovania a to vse vdaka tohtorocnym volbam vidim to asi takto: velka stavb.firma ktore vyhrala sutaz sa dohodla s vladou ze ona to bude stavat a zacne do volieb ale stat zabezbeci financovanie a ju uz netrapi ci cez PPP alebo inac…to je moj nazor vzhladom na to ako hladovo sa tie stavebne firmy do toho D-cka vrhaju.