D1 tunel Višňové

No, môj názor je zachovanie názvu višňové, keď si chcú meniť názvy, nech si zmenia napr. priezviská! Nie je dôvod meniť tento zaužívaní názov, jedine počas výstavby na hoblík!!!

Ale ked to povie minister? Hoblik a hotovo..

V případě změny názvu témy bych prosazoval toto:

D1 - tunel Višňové (Hoblík)

Off-topic. Prosím moderátory o přesunutí citovaného příspěvku do odpovídající sekce a tento smazat.

Zaujímavý tu bol ten postup, tých vyše 24 km postavili za 5 rokov aj preto, že razili naraz zo 4 strán (postavili tunel ktorý slúžil najskôr na razenie a výstavbu hlavného a po dokončení je využívaný ako vetrací) Mohla by to byť inšpirácia aj pre Višňové. Aj keď najväčšie zdržania pri našich tuneloch neboli spôsobené dlhým razením ale problémami pri montáži technológií a súvisiacích objektoch.

Pri višnovom to už je jedno, vetracia štôlna je pripravená, kľudne môžu raziť 4 strojmi naraz a je to, za 36 mesiacov by sa to mohlo otvoriť.

ty si odborník na tunely ? lebo 36 mesiacov je najmenšia nutná doba na takéto razenie, ale zabudol si na technológie a pokládku CB krytu

Tak odborníkom nie som, ale ked len dobre sleduješ razenie tunelov v európe, tak to až také nemožné nie je, záleží len od množstva prac. síl, ktoré budú nasadené, samozrejme, že razenie tým neovplyvníš, ale vieme presne aké tam je podložie, takže pri razení tam nebude problém, a potom sa naskytuje otázka, čo bude na razenie použité

Čo myslíte, zmenilo by sa niečo keby tam našli nejaké nerasty? Veď aj tu boli sopky a pri sopkách bývajú nerasty. Aj ten názov Goleštan hovorí o zlate. :slight_smile:

Aspon by sa vyriesilo financovanie :slight_smile:

no ja si myslim, ze Visnove cez PPP bude skutocna zlata bana pre iste skupiny ludi :slight_smile:

Len škoda, že my tam nebudeme …

tak nestavajme to bude najlapsie ze ?keby zasa nestavia Fico zas by ste ho drali pod ciernu zem ze nestavia jednoducho kto ma averziu voci Ficovi ho zatiahne vsade - to len tak okrajovo

OT: a ten kto ho miluje tak bude trepat dokola hovadiny zalozene na pocitoch a nie na realite…to len tak na okraj :wink:

no s tými PPP je to o firme, ktorá to postaví, tá sa určite nabalí, ostatní, len omrvinky…

Myslím, že pri razení prieskumnej štôlne na Au nenarazili, alebo áno??

Budem OT: sú aj iné drahé kovy … a maruška povie soľ :slight_smile:

Budeme radi, keď uvidíme druhý koniec rúry, a keby sa tam našlo zlato, tak tunel bude zadarmo :laughing:

no… keby sa tam naslo zlato by sa prestal stavať tunel a začala sa stavať baňa :smiley: :smiley: :smiley:

No a prišiel by na rad povrchový variant…