Od apríla sa vykonáva sanácia východného portálu, preto to tam vyzera tak ako vyzera. Ukoncenie tusim teraz v novembri.
dialnice.info/album_page.php?pic_id=6753 ten potocik vpravo dole pochadza z odvodnenia tunela?
áno ten potocik vpravo dole vyteká z tunela
inac 5 novembra sa ma podpisat konecne zluva
aka zmluva?
Na 3. balik PPP, tak ujo najvyssi vraveli, ked kamen pre 1. balik poklepkavali
no som vazne zvedavy financne uzatvorenie ma byt tusim 10/2010 najnovsie?
jedna sa iba o koncesnu zmluvu a finanncne ma byt do konca maja juna pred volbami na sto percent to nemoze prebrat nova vlada
o kolkej sa má dnes podpisovať tá zmluva???
ja si napatam ani ze by bolo vyhodnotene vyberove konanie …
neviem neviem, vazny teraz asi riesi chripkovu epidemiu kazdu chvilu zasada krizovy stab na MDPT
Zmluva sa nepodpíše, kým ju neschváli vláda. A keďže vláda nič neschvaľovala, nič sa dnes nedeje.
Zmienka o vyhodnoteni je tu: rokovania.sk/appl/material.n … tnymat.rtf
“V balíku č. 3 (verejné obstarávanie koncesie na stavebné práce, a to koncesie na projektovanie, výstavbu, financovanie, prevádzku a údržbu diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Dubná Skala, projekt PPP) dňa 8. júla zasadala komisia na vyhodnotenie ponúk a vybrala úspešného uchádzača, a to konzorcium Dubná Skala.”
Z akeho datumu je ten material - myslim datum rokovania vlady?
aha, uz som to nasiel medzi nezaradenymi s datumom 30.10 … takze vlada o tom bude este len rokovat … idem si to pozriet … su tam zaujimave datumy na rok 2010 - odovzdavanie k polroku a ku koncu roka
No tunel pod Strečno, kto to preboha zasa vymyslel?
Tunel by mali raziť 4 TBM stroje súbežne s tým že realizátorom výstavby tunela budú rakušani TBM by mali byť zajednané na 1 polrok 2010.
.
Najväčší problém ktorý sa črtá je s uložením vyťaženej horniny
Taká úplne amatérska otázka, ale keď som čítal kdesi čosi o TBM, tak som nadobudol dojem, že ten stroj môže ísť len dopredu a vyjde na druhej strane tunela? Keby boli 4, tak by sa museli v strede v každej rúre stretnúť a potom nejako dostať vonku, alebo to chápem zle?
To si viem predstaviť, videl som koľko sa toho vyťažilo už len pri razení prieskumnej štôlne. Pri TBM sa tá hornina ani nedá využiť na násypy?
TBM sa vacsinou pouzivaju len na 1 tunel (kym sa tunel prerazi tak su aj technologicky zaostale a navyse su prisposobene specialne pre geologicke podmienky daneho tunela) takze sa vacsinou pochovaju v samotnom tuneli (zavrtaju sa pod povrch)
.
inak johhan toto je velmi zaujimava info som ani nedufal ze u nas uvidime TBM
Mohli by ste niekto vysvetliť stručne čo je to TBM, aký je rozdiel medzi týmto spôsobom razenia tunela a NRTM, ktorá sa u nás pri razení tunelov, použila tuším ako zatiaľ jediný spôsob, okrem hĺbených, presypaných tunelov.
Btw, vyzerá to čoraz optimistickejšie s výstavbou úsekov HP-DS, viď johhanov príspevok, a tiež p. Choma sa nedávno v TV vyjadril, že ak by aj nevyšlo financovanie týchto úsekov cez PPP, budú sa určite stavať formou ŠR a hlavne EU. On ale o tom príliš nerozhoduje, to by asi vláda musela odsúhlasiť, potvrdiť.
TBM??
veď sa to malo raziť NRTM nie?
a k tomu rozdielu je to tu na fóre písal to magnus:
viac tu: dialnice.info/viewtopic.php?t=6625