Zasypané sú iba vchody do prieskumnej štôlne Ovčiarsko a nájsť sa dajú kedykoľvek. Západný je zasypaný a východný portál bol realizovaný tvz.prefabrikovanou korytnačkou, vchod je zabetónovaný a zasypaný. Zo západnej časti razil Váhostav,a.s. Žilina a z východnej Banské stavby,a.s. Prievidza. Štôlňu prerazili 10 apríla 1998.
Video zo sanácie svahu nad východným portálom
ndsas.sk/video-tyzdna/?prm3=27
Vidno to aj z cesty, je to masaker no.
Chlapci, mna len zaujima, ako sa tam budu driapat tie kamiony, ked od ZA je to naveterna strana pohoria, kde dost vela snezi i fuka. Horsie vsak je stupanie - pri ceste na Turie bude D vo vyske pod 500 mnm, o 2 km v portali je okolo 630 mnm - to uz neni pohadka…
Minuly rok padol stoziar VN s kusom kopca, asi 300 m od portalu… Pojdem okuknut Visnovsku stranu, ako to vyzera teraz…
Petrik a ty si odkiaľ ? (okrem toho zo ZA, PD)
Ved som uz pisal, ze od tej diery, tunelom nazyvanej. Rodak z Visnoveho
dialniciar, no ved ani mne sa to spociatku nezdalo, ze zilincan a dokaze sa na veci pozerat tak triezvo a kriticky , pod vplyvom prehnaneho lokalpatriotizmu nic nezamlzovat a fakty podavat ako fakty. Dalsou vecou je, ze dava otazky, ktore uz boli davno rozobrate, ale treba mat pochopenie, ze nastupil vlastne do rozbehnuteho vlaku a tento aquilov vlak ma uz teda poriadne vela vagonov
Mne je jedno, odkial som. Doprajem kvalitne spojenie kazdemu regionu, len ma hneva ten pocit Bystricanov, ze im cely svet ublizuje. Nevedia sa 20 rokov dohodnut, kade a ci vobec chcu obchvat a ked sa buduje inde, kricia a placu.
Verte mi, hned by som menil dialnicu a tunel Visnove za rajsky klud. Pojde to tam kusok nad obcou a o devastacii prirody radsej pomlcim… Kludne nech si premenuju na D1 pohronsku magistralu a preberu tranzit na vychod a cez Zilinu nech ide iba PL a CZ… Nebude treba x tunelov a za usetrenych 50 ci kolko mld bude R2, R3 i R4 Po dobudovani R1 kus tranzitu budu mat i tak
a na ZA sa na cas pozabudne…
To by bolo, co? Viem, je to blud, no mrzi ma, ze ludia nevidia useky a trasy podla nutnosti z dovodu pretazenosti, ale podla ich domnienok… Ine je stavat juzny tah pri Nitre a ine okolo Bystrice, kde nie je miesto pre cyklotrasu, nie este R.
A tunel Visnove - hm…, mal byt uz v roku myslim 2000, dalsich 4x sa mal zacat stavat a zasa tam zostalo ticho. Pokial ma pamet neklame, pan priemer tvrdil este pred par mesiacmi, ze ZA-MT sa bude riesit uz tento rok, aj za cenu budovania zo statnych financii…
co mate vsetci s tou Bystricou ? Ja nepoznam na Slovensku ziadne mesto nad 50000 obyvatelov, kde by bol prejazd mestom plynulejsi ako v BB v smere S-J . SO poriesi smer BR a tak problemom BB bude len vnutromestska doprava a nie tranzit. Ten sa moze bezbolestne kludne aj zdvojnasobit.
Bezbolestne hlavne v zime, ze?
Niekto to tu vystizne napisal - buduje sa ZA, NR a BB, potom sa to posunie… Verim, ze i HE ci MI by chceli mat D az k mestu, no naraz to nejde a kym su kriticke miesta ako RK, LE, PO, DS…, na take odvazne a nateraz nepotrebne kroky nebudu financie.
Nik ma nepresvedci, ze taka prepojka CA - CZ a PL je menej dolezita, nez iny zatazeny usek napr. na R2. Nikde nerastie tak intenzita, ako na Tesin a adovolim si tvrdit, ze po dobudovani D3 si rychlo zvyknu Poliaci jazdit cez CA a po R3 na juh.
Pe3k, si ty veru ZA , toto kaviarista neprežije, že tak obhajuješ D3.
Ach jaj, rychlo mi to zmaz, az ho nemam na svedomi
Vies, ja neviem pochopit, ze sa nevybuduju tieto tranzitne useky, ktore sa budu splacat z myta. Ako Chorvati… Odlahci to ine cesty a prinesie peniaze, pricom sa mozu budovat dalsie D/RK.
Je to OT: Chorváti spomalia tempo o min. 50%, lebo im už rok hrozí cross-default.
Odkleplo sa mi to predčasne, ale ešte čosi: HAC si muzel vziať tento rok úvery od súkromných bánk cez 200 mil. €, pritom 1. úver vo výške 100 mil. € dal na rozostavané úseky a teraz ani nie pred mesiacom dostal ďalší a ten už ide iba na splátky za úvery predtým. Napr. aj cez víkend 29.-30.8. sa vybrala na mýtnom rekordná suma, aj štátu z toho išla rekordnú suma (štátu v čistom vyše 90 mil. HRK za 2 dni ), ale štát MUSEL dať tieto zdroje okamžite ešte na staré nevyplatené faktúry za práce odvedené v mesiacoch apríl-máj. A už je to v HR skutočne vážne, lebo sa radikálne spomaľuje výstavba mostu Pelješac a aj štátny HAC pristúpil k zníženiu platov o 10-20% podľa funkcie.
Z mýta sa chorvátska A1 zaplatí, to je pravda. Ale iba z mýta sa slovenská D1 nezaplatí. Však si vezmi, že terajšia sieť dokáže dať podľa prepočtov asi 5 mld. SKK + nálepky z osobných áut a to bolo ešte pred krízou. D1 by si na seba zarobila možno po 50 rokoch, ale do toho nikto nepôjde. Takže nie je to také jednoduché.
Rovnako D3 - jej dostavba si vyžiada ešte 1,2-1,5 mld. €. Tie intenzity tam budú rásť, ale ani za 20 rokov nedosiahnu 30 000 za 24h. Je správne, že sa D3 stavia, ale nehovoril by som, že si na seba zarobí mýtnym.
Myslis, ze ani usek s pokracovanim na R5? Tam bude intenzita vysoko rast a automobilky sa stale rozbiehaju…
Pribúdajú aj ťahy v ČR aj sa stavia R3, takže preto si to nielenže myslím, ale aj viem.
Ste KOMPLETNE off topic… Prispevky budu presunute a nediskutujte tu o inom ako visnovom
MIROT9 pridal do fotogalérie fotky…
..len sa mi zdá, že nato, že sa na tuneli nič nerobí je tam nejako veľa áut a mechanizmov…
Aj ta portalova stena je nejaka moc vybudovana. A tusim sa na nej stale pracuje…