D1 Svinia - Prešov západ

Pisal som to aj v teme o vyske mytneho … pokym nebude D1 komplet 4pruhy BA - KE ako motorista sa im na myto zvysoka vykadim :slight_smile:

useky, ktore som menoval su asi najkritickejsie, od Janoviec okolo Levoce po Branisko netusim co sa deje uz vobec … privadzac na Spisku Novu Ves tiez nic … asponze sa to rozhybalo smerom na RK od ZA… takto ked budu stavat, tak to vidim na rok 2017 BA-KE … najhorsie je, ze sa nepoucili a neriesia pripravu na usekoch, ktore su v plane o 3-4 roky … najvyssi cas!!!

PPP už sa rok pripravuje. :laughing:

K tomuto useku pridam jednu zaujimavost:

V miestach kde je prudke stupanie/klesanie nebudu klasicke pruhy pre pomale vozidla, tak ako sme u nas zvyknuti, ale bude tam vybudovany trojpruh. A to takym sposobom, ze treti pruh sa bude vyclenovat z laveho pruhu (predbiehacieho), tak aby kamion jazdiaci v pravom pruhu ani nezaregistroval ze tam ma dialnica tri pruhy a zostal v tom pruhu kde sa nachadza. Takto je to bezne napr. v Rakusku, lebo vodici kamionov dost casto ignoruju pruhy pre pomale vozidla, resp. niektori zahranicni vobec nepoznaju co to znamena.

Takto budovane pruhy pre pomale vozidla by mali byt uz na vsetkych novych usekoch.

tento usek fakt mohol nastartovat aj D1 smerom z vychodu, ale kde nic tu nic. a myslim ze aj v presove by sa juznemu obchvatu potesili.

inak MH, hento je velmi chytry krok co sa planovania tyka. lebo toto je casto velky problem pri zamarovciach kde kamionu zvyknut odignorovat pruh pre pomale vozidla

MH,

toto je zaujímavé riešenie. :laughing:

A to nie je všetko, pretože pribúdajú ďalšie sľuby, ako sa plánuje stavať na východnom Slovensku diaľničná sieť a ako sa má rozvíjať, … sľubuje sa a je rok pred voľbami, ale je jasné, že ak sa nejaké úseky začnú stavať aj teraz, tak sa otvárať budú až po r. 2006:

1. D1 - Mengusovce-Jánovce
  2. D1 - PO-Svinia
  3. R4 - KE-Milhosť
  4. diaľničný privádzač D1 - PP-KK
  5. obchvat Svidníka, snáď súčasťou R4
  6. zrýchlenie výstavby D1 - KE-MI

Nevšimol som si v prvých 5. bodoch žiadnu výraznú stavebnú aktivitu a v bode 6. neviem posúdiť, čo sa myslí termínom “zrýchlenie” … :sunglasses:

Videl som to v Cechach. Celkom zaujimave riesenie.

MH,

o tomto som niečo počul a na vlastné oči som to aj videl v okolitých krajinách, podľa mňa je to dobrý nápad. :sunglasses:

Takže začiatku výstavby by už nič nemalo brániť:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=6451#6451

Branco,

zase treba byť realista.

Peniaze tu boli aj predtým. :laughing:

Ale faktom zostáva, že D1 PO-Svinia by sa mal začať stavať tento rok, takže nejaký posun tu bude. :laughing:

Nno, žeby kvôli siedmim občanom zase nastal nejaký posun?

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=1274

Ono to vyzerá tak že tí ľudia majú pravdu.

Ako sa mohlo stat, ze D “ma obluk”, ktory priblizuje D k domom :question:
A zaroven ako mohlo byt vydane stavebne povolenie na dom tak blizko D :question: Vsade sa snazia aby D boli cim dalej od obyvanych priestorov, tuto je asi snaha opacna.

devil: ak som to spravne pochopil stavebne povolenie na ten dom sa vydal v case ked bol iny variant dialnice a potom zrejme NDS/VUC navrhli novy zrejme lacnejsi variant,ktory bude nahle ma mat nejaky “obluk” ktory zasahuje do intravilanu ..

na tejto ortofotomape pocitam ze to bude niekde v KM 96,0

dialnice.info/album_page.php?pic_id=71

Mas pravdu, asi bolo skor st. pov. na dom. cize maju pravdu. Ak sud nedovoli zacat D tak sa to moze vliect dost dlho. Hovorilo sa ze tento usek ma ist z EU fondov, cize nakoniec moze byt problem aj s cerpanim penazi.

Sedem občanov Malého Šariša žiada posunúť trasu diaľnice minimálne o 150 metrov mimo intravilán obce. Za nezmysel projektu považujú oblúk diaľnice, ktorý sa dostáva do ochranného pásma ich príbytkov

Hmm, je niekde definované, čo to znamená “ochranné pásmo príbytkov”?
Ak som tiež správne pochopil, žiadne demolácie domov v Malom Šariši nebudú, diaľnica bude o 150 m bližšie, ako si to niektorí občania prajú, to sa dá vyriešiť protihlukovými bariérami.

branco: hej jasne ze sa to da vyriesit, ale proste nikoho by nepotesilo ze si postavy dom a potom mu tam supnu dialnicu … ide o to ze stat to zase “pokakal” … lebo vyzera ze ti ludia su v prave .. mno uvidime

Ochranné pásmo je u dálnic a rychlostních silnic 100 m od osy každého jízdního jednosměrného pásu. U ostatních silnic I. třídy je pásmo 50 m,
u silnic II. a III. pak pouze 15 m od osy komunikace, případně osy jednosměrného pásu při čtyřpruhovém uspořádání.

Lenny: vďaka za informácie.
Inak v Bratislave pri výstavbe estakády za Gagarinovou táto prechádza tiež minimálne jednou oblasťou s rodinnými domami (napr. Hraničná ulica/. Rodinné domy sú ďaleko bližšie k estakáde, ako 100m.