D1 Svinia - Prešov západ

no tu si mozes pozriet predpokladany exit ale napojenie od PP bude tak ci tak nad urovnou dialnice

http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=72

To som písal ja :sunglasses:

prave preto mam pri nicku novacik :slight_smile: sorry ale v jednom sa tu zhodne hadam kazdy ten usek az po fricovce trebalo staviat cely

osobne si myslim, ze je to dobre, ze sa zacal dalsi usek aj na vychode. konkretne od druhej najvacsej metropoly … a su tam aj relativne obstojne intenzity :wink:

Uplne najlepsie by bolo, keby sa svihnutim carovneho prutika rozostavala cela D1 :sunglasses: Co sa tyka PO-Svinia, radsej nech sa stavia len 8 km, ako nic. Kazdy jeden usek pomaha doprave a ma vyznam. A cim skor sa zacne stavat, tym lepsie.

Mimochodom, mierne OT otazka… pod Spisskym hradom je kratky usek, kde su okolo sucasnej cesty husto nasadene stromy s hrubymi kmenmi, osobne tento usek dost nemam rad. Ale neviem si teraz vybavit, ktory usek D1 ho bude obchadzat - janovce-jablonov, jablonov-studenec, alebo studenec-beharovce?

Mna to tesi tiez kedze tu byvam ale chudak vodic iduci z KE do BA po severnej D1 prejde 30 KM po dialnici prederie sa cez PO nabehne na 10KM dialnice a zide dole na cestu a tak o dalsich 10 KM dialnica skoda len ze tentokrat 15 KM hadam jedinne naco sa potom moze tesij je krasna cesta za braniskom lemovana stromovou alejou a kora stromou moniaca farbu podla karoserie :slight_smile: zohuzial je to smiech cez plac.

Ale aby som sa vratil k tvojmu nazoru som rad ze sa stavia aj na vychode. Tych 1100,- za nalepku budem most zefektivnit na kvalitnejsich cestach (skoda ze dovtedy to 1100,- nebude pokial usek otvoria) samozrejme pokial pojdem na PP iba po Sviniu inak mam problem pri pokracovani prac v dalsom useku jednoducho znecistenie ciest pri stavbe ma o ten konfort oberie prave preto som zastanca nazoru malo sa staviat naraz alebo hned ako budu financie . Nasa skvela vlada odsuhlasila najvecsu cast penazi z EU prave do PO VUC ale hacik je v tom ze v obdobi 2013 co v praxi znamena ze okrem toho useku tato vlada nic nezacne pocas svojho volebneho obdobia na vychode. Esteze ideme znizovat rozdiel v regionoch.
A dorazil to Jahnatek ze tu nepride nikto !! Preco asi? Hadam mesto presadi obchvat PO aspon na rok 2010

beharovce su hned za branisko cize logicky usek beharovce-studenec tusim ma iba 3.5 KM

Aha, vdaka, takze logika tak kratkeho useku je jasna. A som teda rad ze v buducom roku by sa mal zacat stavat, kvoli tomu co si napisal o kore stromov a farbe karoserii :slight_smile:

Mimochodom, vodic ktory ide z KE do BA cez sever je naozaj chudak, najlepsie to ma cez Budapest.

presnejsie info o useku najdes tu
ndsas.sk/index/index.php?ids … =1&prm2=37

Pozn.Andrej: upraveny link a citacie

ten treti … ja som hovoril ze skoda ze ho nestavali ked sa stavalo branisko … je to nejakych 3.6km … ale trasovanie nebolo este zname bo sa tam furt vymysla …

bez toho dvojiteho URL :blush:

V Presovskom kraji sa stavia vo velkom a aj sa bude… v roku 2010 by mala byt rozostavana komplet cela D1 na uzemi kraja. Samozrejme ak sa dodrzia terminy, vid zoznam ndsas.sk/index/index.php?ids=166

radom tam je problem ze usek od braniska na PP je polprofil a vraj uz polprofil nebudu stavat takze mozno aj to ich zmiatlo a cena useku tiez nieje zanedbatelna

Podla tohoto clanku je obchvat prioritou tak kedy bude stavany usek po fricovce ked nieje prioritny?

aktualne.centrum.sk/domov/region … ?id=230558

Z celkového balíka 273 miliárd korún, určených na stavbu diaľnic v rokoch 2007 až 2013, by mal získať 87 miliárd korún

tato veta je uplna hovadina, po nej mozes prestat citat clanok…

no chyba v clanku je ale suma je v poriadku tieto peniaze budu sluzit aj na opravu terajsich ciset budovanie novych a nielen dialnic a este aj na budovanie obchvatov obci a miest

Blizsie naokolo :wink: :sunglasses:

a netreba pozabudnut dodat ze sa platia dve znamky takze aj drahsie

no, to je na dlhsiu diskusiu :slight_smile:

Spat k teme - ano, je to smiesne ze pribudne dalsi izolovany kusok dialnice D1, ale zvysi rychlost, pohodlie a bezpecnost a to je fajn. A na pomerne dlhom useku budu v jednom smere az 3 pruhy :stuck_out_tongue:

zatial nem vyznam stavat dialnicu fricovce - svinia. od fricoviec po svinnu je relativne siroka a nova cesta. da sa dobre predbiehat. takze ten usek nebude v buducich rokoch kriticky. svinia - presov je na tom uvela horsie, takze tam je dialnicu treba ako sol. skoda, ze sa uz nestavia aj presov zapad - presov juh. ten prejazd mestom nie je prijemny a zdrzuje.

ak bude hotova dialnica po spisske podhradie a nebude treba jazdit stromoradim pod spisskym hradom, bude kvalitna cesta az po spissky hrhov. potom neprijemna levoca a za levocou je opat siroka cesta obcas aj trojpruhova az po spissky stvrtok, kde uz bude coskoro dialnica.