osobne si myslim, ze je to dobre, ze sa zacal dalsi usek aj na vychode. konkretne od druhej najvacsej metropoly … a su tam aj relativne obstojne intenzity
Uplne najlepsie by bolo, keby sa svihnutim carovneho prutika rozostavala cela D1 Co sa tyka PO-Svinia, radsej nech sa stavia len 8 km, ako nic. Kazdy jeden usek pomaha doprave a ma vyznam. A cim skor sa zacne stavat, tym lepsie.
Mimochodom, mierne OT otazka… pod Spisskym hradom je kratky usek, kde su okolo sucasnej cesty husto nasadene stromy s hrubymi kmenmi, osobne tento usek dost nemam rad. Ale neviem si teraz vybavit, ktory usek D1 ho bude obchadzat - janovce-jablonov, jablonov-studenec, alebo studenec-beharovce?
Mna to tesi tiez kedze tu byvam ale chudak vodic iduci z KE do BA po severnej D1 prejde 30 KM po dialnici prederie sa cez PO nabehne na 10KM dialnice a zide dole na cestu a tak o dalsich 10 KM dialnica skoda len ze tentokrat 15 KM hadam jedinne naco sa potom moze tesij je krasna cesta za braniskom lemovana stromovou alejou a kora stromou moniaca farbu podla karoserie zohuzial je to smiech cez plac.
Ale aby som sa vratil k tvojmu nazoru som rad ze sa stavia aj na vychode. Tych 1100,- za nalepku budem most zefektivnit na kvalitnejsich cestach (skoda ze dovtedy to 1100,- nebude pokial usek otvoria) samozrejme pokial pojdem na PP iba po Sviniu inak mam problem pri pokracovani prac v dalsom useku jednoducho znecistenie ciest pri stavbe ma o ten konfort oberie prave preto som zastanca nazoru malo sa staviat naraz alebo hned ako budu financie . Nasa skvela vlada odsuhlasila najvecsu cast penazi z EU prave do PO VUC ale hacik je v tom ze v obdobi 2013 co v praxi znamena ze okrem toho useku tato vlada nic nezacne pocas svojho volebneho obdobia na vychode. Esteze ideme znizovat rozdiel v regionoch.
A dorazil to Jahnatek ze tu nepride nikto !! Preco asi? Hadam mesto presadi obchvat PO aspon na rok 2010
Aha, vdaka, takze logika tak kratkeho useku je jasna. A som teda rad ze v buducom roku by sa mal zacat stavat, kvoli tomu co si napisal o kore stromov a farbe karoserii
Mimochodom, vodic ktory ide z KE do BA cez sever je naozaj chudak, najlepsie to ma cez Budapest.
ten treti … ja som hovoril ze skoda ze ho nestavali ked sa stavalo branisko … je to nejakych 3.6km … ale trasovanie nebolo este zname bo sa tam furt vymysla …
V Presovskom kraji sa stavia vo velkom a aj sa bude… v roku 2010 by mala byt rozostavana komplet cela D1 na uzemi kraja. Samozrejme ak sa dodrzia terminy, vid zoznam ndsas.sk/index/index.php?ids=166
radom tam je problem ze usek od braniska na PP je polprofil a vraj uz polprofil nebudu stavat takze mozno aj to ich zmiatlo a cena useku tiez nieje zanedbatelna
no chyba v clanku je ale suma je v poriadku tieto peniaze budu sluzit aj na opravu terajsich ciset budovanie novych a nielen dialnic a este aj na budovanie obchvatov obci a miest
Spat k teme - ano, je to smiesne ze pribudne dalsi izolovany kusok dialnice D1, ale zvysi rychlost, pohodlie a bezpecnost a to je fajn. A na pomerne dlhom useku budu v jednom smere az 3 pruhy
zatial nem vyznam stavat dialnicu fricovce - svinia. od fricoviec po svinnu je relativne siroka a nova cesta. da sa dobre predbiehat. takze ten usek nebude v buducich rokoch kriticky. svinia - presov je na tom uvela horsie, takze tam je dialnicu treba ako sol. skoda, ze sa uz nestavia aj presov zapad - presov juh. ten prejazd mestom nie je prijemny a zdrzuje.
ak bude hotova dialnica po spisske podhradie a nebude treba jazdit stromoradim pod spisskym hradom, bude kvalitna cesta az po spissky hrhov. potom neprijemna levoca a za levocou je opat siroka cesta obcas aj trojpruhova az po spissky stvrtok, kde uz bude coskoro dialnica.