D1 Studenec – Behárovce

to by mali … ale je to ich problem nie zamestnavatela. inak na moste im nema co padnut na hlavu a ak by z neho padli dole tak im to velmi nepomoze… ja ked som ich fotil tak myslim ze vsetci mali to co mali mat … mozno ze mali este aj radost z toho ze ich niekto foti :slight_smile:)))

random,

nie je tomu ani zďaleka tak. Je to veľmi veľa možností, čo sa môže stať aj na moste. Ak už je most v takom štádiu rozostavanosti, že po ňom môžu prechádzať stavebné stroje a most je napr. súčasťou nejakého diaľničného úseku, tak cez most prechádzajú bagre, nákladné autá a stať sa može hocičo … a ak príde k nehode, robotník síce porušil nejaké “paravidlá” BP, … bude sa to vyšetrovať a sú z toho nepríjemnosti aj na strane zamestnávateľa … len sa samozrejme inak k tomu pristupuje, ak treba vyplatiť nejaké poistky, …

Ale asi si to myslel len ako vtip. :wink:

Toto je podla mna velmi kratky usek.

Na D1 bolo odporucenie, aby sa stavali vzdy aspon 10 km useky. Neplni sa to. A nie je to dobre. Ja som zastanca dlhych usekov na plny profil, idealne aspon 20 km - potom je vidiet skutocny rozdiel a je to efektivna stavba. :wink:

MÚK Behárovce už je takmer hotová: http://www.highways.sk/highways/img/Jablonov-Beharovce3/Beharovce08.jpg.

Na rovnakom obrázku je inak pekne vidieť už rozostavané pokračovanie, možno len pár metrov, ale predsa… na Studenec a Jablonov.
Tí, čo prechádzate okolo, je to len niekoľko desiatok metrov, možno sa už stavebné práce pohli aj ďalej od MÚK Behárovce smerom na Studenec…

Stavia sa od Behároviec smerom k Popradu, alebo nie? MÚK Behárovce je už pravdepodobne hotová. Inak Dopravoprojekt začínal spracovávať dokumentáciu pe stavebné povolnie už v septembri 2004:

Oznámenie č. 03625 - VBS vestníku ÚVO:

http://www.uvo.gov.sk/vestnik/hladaj04.php?rok=04&vcislo=all&tabulka=vysl04&retazec=studenec&aalebo=a

Stavalo sa, neviem ci sa este stavia, verim ze ano, pred mesiacom sa stavalo :sunglasses: Inac tu MUK naprojektoval asi MUK ( Muz urceny k likvidacii) . Je tam zakruta s prilis malym polomerom, rychlost na 40km/hod :open_mouth: , proste po rozisreni ob Braniska na full profil sa to moze stavat nanovo, zase komplet v zareze. Zbytocne vyvolana investicia, stare krizenie vyhovovalo by podla mna dovtedy, kym sa nadvazujuci usek nepredal do uzivania. :sunglasses:

Myslíš túto zákrutu?

highways.sk/highways/img/Jab … ovce10.jpg
highways.sk/highways/img/Jab … ovce11.jpg

Mne príde docela slušná… Alebo sa mi to zdá? :slight_smile:

No myslim prave tuto…ono tam je rychlost 40km/hod. Ta z druheho zaberu mi pride ako vetva od smeru Levoca na PO .
Ono ten Tvoj zaber nevystihuje ten bombovy usek, kde sa to zalamuje este viac, myslim ze tam pouzili dokonca obluk bez prechodnice, co u tak maleho polomeru je dost o hubu, preto tam pichli tu 40 km/hod…

Tento usek by mal stat 1,6 mld Sk, realizovat by sa mal medzi 07/2008 az 09/2010. Cize este toto volebne obdobie :laughing:

ndsas.sk/index/index.php?ids … =1&prm2=37

docela drahe na to ze to bude polovicny profil .. vsak to je skoro pol miliardy km …

Celkovo sa mi tie ceny zdaju velmi divne. Na useku Bidovce-Pozdisovce to vychadza ani nie 200 mil Sk/km na plny profil. Takisto tunel Dargov vyjde v prepocte na km podstatne lacnejsie ako ktorykolvek tunel medzi ZA a RK.

To je 1/2 profil s rozostavanosťou zemných prác aj na druhý polprofi.

Ak myslis celu D1 od Bidoviec po hranicu s UA, potom tie ceny su realne. Totiz nezdalo sa mi, ze by usek v parametroch D1 stal okolo 130 mil. Sk na plny profil na rovine.
Potom je tu uz len otazka, ci sa to oplati staviat len na 1/2 profil :unamused:

Spíše to vypadá na to, že se rovnou bude stavět v plném profilu.

Pomalu tak vznikne špunt jménem Branisko

To ešte dlho nehrozí. :wink:

skor ako spunt by som povedal najveci tunel este teraz sa nevie kde posla 700 mil. :slight_smile:

vie niekto blizsie v ako stave pripravy je tento mozno momentale najjednoduchsi usek na celej D1? Predpokladam ze schvalenim zakona o vyvlastnovani by to mohlo celko zrychlit stavbu useku samozrejme po dobudovani usekov pri Ziline lebo vsetky peniaze sa teraz sypu iba tam

Dokumentácia pre stavebné povolenie je vypracovaná a pravdepodobne prebieha jej odsúhlasovanie. Keďže úsek sa mal pôvodne stavať ako polprofil, prebieha momentálne dopracovanie projektovej dokumentácie na plný profil.