D1 Prešov juh - Budimír

je to naopak idealna poloha. z KE aj z PO to je do Ikeii od zaciatku D cca 7-8 minut. to je menej ako kdekolvek v meste. PO a KE spadova oblast ma cca 650 000 obyvatelov. do ikeii by chodil aj cely vranov, humenne, ci lubovna a preto je podla mna vhodne netahat dopravu priamo do mesta

Je to 7-8 minut, to áno, úplne ideálne ale.. ALE ALE.. jedine pre motorizovaných a pre majiteľov diaľničnej známky, keďže by to potenciálne bolo umiestnené v oblasti toho nového priem. parku. Vykašlal by sa na to niekto, keby sa tam mal trmácať a blúdiť cez dediny. A to je veľké ale. A ten kto nemá auto, ten by sa tam už nedostal vôbec. (busom? polematické) To je jediná cieľová skupina, pre ktorú by to bolo ideálne. A čo ďalší? Ďalší sú odpísaní.

Ten problém je v oboch smeroch. Chcelo by to kompletnú rekonštrukciu.
Ono by sa to ani privádzač nemalo nazývať nakoľko privádzač nemôže byť pripojený na cestu III. triedy. :laughing:

Medima, bol si v Hornbachu, v Baumaxe či po novom IBI? Všetci zákazníci, čo si spomínam, na 99.9% prišli s autom. Iba raz som ja urobil exota, že som si pre nejakú drobnosť do Hornbachu skočil pešo.

:smiley: a kto ide do ikei inak ako autom?? ako potom odvezies tovar bez auta?

a kde je privadzac napojeny na cestu III. triedy?

pri Novej Polhore

aha, ano. ale MUK nie je napojena na cestu III. triedy, az privadzac na kruhaci pri priemyselnom parku, tak?
a privadzac predsa moze byt napojeny na cokolvek. len D by sa mala napajat len na cesty prvej triedy ze?

Privádzač nemôžeš napojiť na akúkovek cestu, inak by si mohol cez neho pripojiť D aj na cestu do garáže.

chces povedat, ze privadzac moze byt pripojeny len na cestu I. triedy? ved je x dokonca aj MK v roznych mestach, ktore sa pripajacu na privadzace

pozri tu

224 stran, vies upresnit?..

synu, niečo Ťa. naučím. stlač CTRL+F, napíš “privádzač” a stlač ENTER. druhý výskyt je jeho definícia. ak vyhľadáš vyhľadáš všetky “PD” a “PR” tak zistíš koľko máme de jure privádzačov.

otce, ja ta tiez nieco naucim. namiesto toho, aby si popisoval cely postup a zbytocne marnil cas nielen nas oboch, ale kazdeho, kto si to bude chciet pozriet, si tak mohol ucinit sam.

Ako vidime z definicie, aj cesta druhej triedy sa na privadzac moze napajat, cize nielen jednicka, ako tvrdis. Kategoria miestna rychlostna komunikacia veruze netusim, co je, ale predpokladam, ze to je cesta v sprave mesta, cize MK s urcitymi sirkovymi parametrami.

PRIVÁDZAČ: je cestná komunikácia s obmedzeným prístupom umožňujúca prepojenie diaľnice alebo
rýchlostnej cesty s najbližšou cestou I. alebo II. triedy alebo miestnou rýchlostnou komunikáciou.

Pripajam odkaz na aktualne foto z privadzaca Nova Polhora: kosice.estranky.sk/clanky/vy … lhora.html

Tomáš PO, kde som písal že to môže byť len jednička?

Na obr. 97 vidno kadiaľ sa schádza na/z privádzač(a).

Ahojte, nejaké info ohľadom otvorenia privádzača NP?

novy minister sa rozhoduje, ci ho otvori, alebo este predsa len neprehodnoti stavbu.

dnes som siel okolo exitu nova polhora, z oblasti parku vozili zeminu do oblasti ploskeho, neviem kde presne.. inteligentny pan v oranzovej veste hovoril ze tento mesiac ho otvoria..