Jak jsem psal v příspěvku “Ut Mar 20, 2007 22:52 Predmet: Hulín - Říkovice” → úsek D1 Hulín - Lipník n.B. by se měl buď postavit zaráz, anebo začít neprve s obchvatem Přerova. Ale Česko má i bolavější úseky (i když projet Přerovem je ve špičce už bývá taky docela chuťovka)!
Byl vypsán tendr na stavbu 0135 Kroměříž východ - Říkovice:
Předmětem této stavby je 11,3 km dálnice D 1 kategorie D 26,5/120 a 2,5 km rychlostní silnice R 55 kategorie R 24,5/120. Na silniční síť je připojena 3 MÚK, z toho 1 je křižovatka čtyřpruhů (D 1 x R 55 a R 49). Součástí je 6 přeložek silnic I. - III. třídy a 6 přeložek polních cest. Obsahuje 21 ks mostů o celkové ploše 19 852 m2, z toho 11 dálničních, všechny mosty jsou betonové. Předpokládaná cena je 6,6 mld. CZK bez DPH.
S D1 jsou souběžné od Prahy k exitu Šternov II/603 + 112 nebo I/2 + II/113, pak jen II/112 - k exitu Humpolec (tam je problém, že II/112 a návazná II/602 jsou až v Pelhřimově), odtud do Brna II/602 a z Brna do Stříbrnic II/430.
Těsný souběh je ovšem až od Velkého Beranova (u Jihlavy) do Brna a z Brna na prozatimní konec u Stříbrnic.
Zapomněl jsem, že z Poříčí n. S. se z II/603 musí ještě kousek jet po I/3 do Benešova na II/112 (na kterou se II/113 napojuje ve Vlašimi).
(Kdyby snad chtěl někdo šetřit na mýtném a jezdit po souběžných silnicích II. třídy )
Je to dane tym, ze ziadna priama spojnica medzi Prahou a Brnom dovtedy nebola. To mas nieco ako nasa R7, tiez tam budes mat plno roznych subeznych ciest
Jak je myšleno “Protihluková stěna Troubsko v km 186,760 – 187,505 dálnice D 1 vpravo” - je to směrem k Troubsku a Střelicím, nebo k Popůvkám a Bosonohám ?
A neví někdo něco o plánovaných termínech realizace ? (málem už radostí skáču, tak mne snad nezklamete…)
No logicky by se melo jednat o stranu k Troubsku…uz z nazvu (PHS “Troubsko”) a i podle kilometrovniku, ktery je ve smeru Praha-Brno, tj. vsude by vlastne melo platit ze “vpravo” od D1 znamena na jih…
listopadu bylo zveřejněno Oznámení o zahájení stavebního řízení na stavbu 4709.2 Bohumín - Polsko. Své namitky mohou účastníci zaslat nejpozději do 15.12. 2007. Takže v lednu by se mohlo začít stavět.
15.11.2007 18:39:01
Tak dnes byl otevřen úsek KM západ-KM východ v jednom pruhu,navíc v polovině s přejezdem z jednoho do druhého.Ale konečně od Múk po Múk.